Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Kilpailukausi 2017: Rallin Suomen Juniorimestaruussarja
 
Ajankohta
Kilpailun sijainti
Tulokset
Raportti
28.1.2017 4. Revontuliralli, Hankasalmi lk 6. Raportti
11.2.2017 Kemi Ralli lk 3. Raportti
23.9.2017 Riihivuori-Ralli, Muurame lk 3. Raportti

Rallin Junioreiden SM-loppupisteet 2017, 5/5 osakilpailua, top-3:
1. Aleksi Korhonen, Opel Corsa B, 73 pistettä
2. Tommi Mäkinen, Nissan Almera, 67 pistettä
3. Henri Hokkala, Honda Civic Type-R, 64 pistettä
---
19. Simo Muhonen, Citroen C2 R2, 28 pistettä

1.2.2017 - Simo Muhonen saavutti Revontulirallissa ralliharrastuksensa ensimmäiset SM-pisteet

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Tammikuun viimeisenä lauantaina Hankasalmen ympäristössä ajetussa, järjestyksessään neljännessä Revontulirallissa jyväskyläläinen Simo Muhonen saavutti ralliharrastuksensa ensimmäiset viisi SM-pistettä kun hän ja laukaalainen kartanlukija Jani Laitinen kiertivät Rallin Junioreiden SM-osakilpailun viisi pikataivalta ja 60,3 erikoiskoekilometriä R2-luokan kuudenneksi nopeiten.

Citroën C2 R2 autolla pitkän moottoriurheilu-uransa toiseen rallikilpailuun startannut nuorukainen suuntasi vähäisen kokemuksen saattelemana. Alla oli vain, lähes vuosi sitten Nilsiässä ajetun SM-rallin viidennen erikoiskokeen ulosajo ja lyhyeksi jäänyt valmistautuminen keskisuomalaisella jääradalla.

Viisivuotiaasta lähtien Muhonen on kilpaillut, ja myös erinomaisesti menestynyt, niin kartingissa, Ranskan Formula F4-sarjassa, Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa sekä kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa. Varusmiespalveluksesta johtuneen välivuoden jälkeen Simo haki Hankasalmen Revontulirallista kokemuksen lisäksi ralliharrastuksensa ensimmäisiä SM-pisteitä - ja erinomaisesti onnistui tavoitteissaan.

- Kieltämättä ennen kilpailua jännitys oli käsinkosketeltavaa koska vähäisen rallikokemukseni lisäksi pääsin, varusmiespalveluksestani johtuen, ottamaan tuntumaa autoon vain viikkoa ennen kilpailua - ja silloinkin vain jääradalle. Sen myötä ensimmäiset erikoiskokeet menivät tunnustellessa ja kun jännitys alkoi laueta niin sain hyvin nostettua vauhtia ja saavutin maalilipun sekä kuudenneksi korkeimmat SM-pisteet, kilpailulle asettamansa tavoitteet saavuttanut Muhonen kertoo.

- Nyt käyntiin pyörähtäneellä kilpailukaudella tarkoituksenani on ajaa kaikki viisi Junioreiden SM-sarjan osakilpailua ja sitä kautta saada tuntumaa sekä ennen kaikkea kokemusta kansallisurheilustamme eli rallista. Revontuliralli näytti minulle sen, että pystyn kärkivauhtia ajamaan ja siksi vakaasti uskon, että helmikuun toisena viikonloppuna Kemissä ajettavassa sarjan toisessa osakilpailussa nostan vauhtia ja nousen haastamaan nyt Revontulirallin palkintokorokkeella vierailleet kuljettajat, Muhonen jatkaa.

Rallin Junioreiden SM-sarjan talven Hankasalmen ja Kemin osakilpailujen lisäksi nuoret tulevat rallitähdet mittaavat vauhtiaan Raisiossa, Kaavilla ja Muuramessa.

Lopputulokset IV Revontuliralli RJSM, Hankasalmi 27.1.2017, Luokka 3: FIA R2
1. Korhonen Aleksi & Veli-Pekka Karttunen, Opel Corsa B, 37:03,1
2. Harri Rutanen & Mikko Laitinen, Toyota Starlet, +3,1sek
3. Toni Tuominen & Jari Kavander, Citroën C2 R2, +14,6sek
---
6. Simo Muhonen & Jani Laitinen, Citroën C2 R2, +1:28,6sek

Rallin Junioreiden SM-pisteet 2017, 1/5 osakilpailua, Top-3:
1. Henri Hokkala, Honda Civic Type-R, 21 pistettä
2. Tuomo Vanhala, Ford Fiesta 1.6, 19 pistettä
3. Aleksi Korhonen, Opel Corsa B, 19 pistettä
---
23. Simo Muhonen, Citroën C2 R2, 5 pistettä11.2.2017 - Simo Muhoselle kolmanneksi korkeimmat Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan pisteet Kemistä - Yleiskilpailun neljänneksi nopein suoritus toi ensimmäisen palkintokorokesijoituksen ralliharrastuksensa kolmannesta kilpailusta

Highslide JS
 
Toisen polven moottoriurheilija, jyväskyläläinen Simo Muhonen, 20, menestyksekkäästi seuraa isänsä Seppo Muhosen jalanjälkiä kun Kemissä ajetussa ralliharrastuksensa kolmannessa ja järjestyksessään toisessa Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjan osakilpailussa hän ja laukaalainen kartanlukija Jani Laitinen ajoivat Citroën C2 R2 autollaan kaksi FIA R2-luokan pohja-aikaa ja pokkasivat luokkansa palkintokorokkeen alimman sijan.

Nousujohteisesti erittäin talvisissa olosuhteissa ja täysin teknisesti ongelmattoman kilpailun kahdeksan erikoiskoetta suorittanut Muhonen oli maalilipulla vain 18,5 sekunttia kauden toisen luokkavoiton napannutta Aleksi Korhosta ja vain 4,2 sekunttia hopeasijan ajanutta Teemu Kuusista hitaampi. Semu-Racing Teamin autourheilijat pystyivät parantamaan suoritustasoaan erikoiskokeelta toiselle ja lievän alkukankeuden jälkeen löysivät palkintokorokesijoituksen mahdollistaneen vauhdin.

- Kaksi viikkoa sitten Hankasalmella ajetussa sarjan avausosakilpailussa jännitin aivan liikaa, koska kilpailuun piti, varusmiespalveluksestani johtuen, startata erittäin vähäisellä valmistautumisella. Kun siinä kilpailussa sain ajohanskoistani ns. rattiruosteet karistettua niin tulostakin alkoi syntyä; Ralliharrastukseni kaksi ensimmäistä FIA R2-luokan pohja-aikaa ja yleiskilpailun neljänneksi nopein koko Kemi Rallin kilpailusuoritus on tarkemmin ajateltuna paljon enemmän kuin mitä kilpailulta osasin odottaa, Muhonen kertoo.

Viisivuotiaasta lähtien aktiivisesti niin kartingissa, Ranskan Formula F4-sarjassa, Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa kuin kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa kilpaillut Muhonen on kahden ajetun osakilpailun jälkeen sarjatilanteessa sijalla 15. Koska lopullisiin pisteisiin lasketaan neljän osakilpailun pisteet, voi Muhonen levollisin mielin suoriutua varusmiespalveluksestaan ennen kuin alkaa tosissaan valmistautua kesäkauteen.

- Kartanlukijani Jani Laitisen vahva kokemus ralleista ja tiimini tekemä työ Citroën C2 R2 ralliautoni kanssa on mahdollistanut minun hyödyntämään kartingista ja kansainvälisestä rata-autoilusta saamani kokemus. Kemissä neljä erikoiskoetta ajettiin kahteen kertaan, jolloin pystyin hyödyntämään rata-autoilusta tutut toistot sekä pyöreät ajolinjat. Nyt kun olen Laitisen kanssa löytänyt varmuuden niin seuraavaksi keskityn vauhdin nostamiseen, Muhonen kertoo.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu toukokuun viimeisenä viikonlopuna Raision ympäristössä ajettavalla kolmannella osakilpailulla.

- Meillä on ensimmäisen osakilpailun kuudennen ja toisen osakilpailun kolmannen sijan myötä erinomainen tunnelma tiimissämme ja siten on erittäin hyvä jatkaa kohti seuraavia kilpailuja, joihin lupaan valmistautua huolellisemmin kuin yhden hätäisen jääratatestin voimin. Asetelmat ovat sarjatilanteessa herkulliset, joten kesän kolmessa kilpailuissa palkintokorokesijoitus tulee olemaan minimitavoitteemme, Muhonen lupaa.

Lopputulokset RJSM Kemi Ralli 2017, Luokka 3: FIA R2, Top-5:
1. Aleksi Korhonen & Veli-Pekka Karttunen, Opel Corsa B, 39:42,2
2. Teemu Kuusinen & Jukka Kivelä Toyota Starlet, +14,3sek
3. Simo Muhonen & Jani Laitinen, Citroën C2 R2, +18,5sek
4. Toni Tuominen & Jari Kavander, Citroën C2 R2, +33,1sek
5. Toomas Palmi & Timo Savilaakso, Toyota Starlet, +1:29,5sek

Rallin Junioreiden SM-tilanne 2017: 2/5 osakilpailua: Top-3
1. Aleksi Korhonen, Opel Corsa B, 39 pistettä
2. Tuomo Vanhala, Ford Fiesta 1.6, 38 pistettä
3. Joonas Lehtola, Opel Astra GSi 16V, 31 pistettä
---
10. Simo Muhonen, Citroën C2 R2, 18 pistettä


24.9.2017 - Simo Muhonen juhlisti ikimuistoisia syntymäpäiviään Riihivuori rallin palkintokorokkella - Kaadon lisäksi tuloksena kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kotimaisemissaan Muuramen Riihivuoren ympäristössä ajetussa Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan viidennessä ja samalla sen päätösosakilpailussa jyväskyläläinen Simo Muhonen juhlisti laukaalaisen kartanlukijansa Jani Laitisen kanssa 21-vuotisia syntymäpäiviään ja värikkäiden vaihdeiden jälkeen onnistui nappaamaan kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet.

Pitkän autourheilu-uransa neljänteen ja samalla uransa ensimmäiseen sorakilpailuun Muhonen starttasi noin 40 erikoiskoekilometrin mittaisella testillä, jota seurasi neljä vauhdikasta erikoiskoetta ja niiden tarjoamaa 67 erikoiskoekilometriä. Muhonen ja Laitinen avasivat Suomen MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla ajetun kilpailun kolmosluokan neljänneksi nopeimmalla ajalla kunnes toisella pikataipaleella kiristyvä vasen ja sitä seurannut hidas oikea koitui kaksikon kohtaloksi; Citroen C2 R2 kiepsahti kerran katon kautta ympäri. Onneksi auto päätyi takaisin pyörilleen ja hetken huilitauon jälkeen matka jatkui maalilipulle, jonne he saapuivat 53 sekuntia luokkapohjat ajanutta Teemu Kuusista myöhemmin.

Erikoiskokeen jälkeisessä huollossa paljastui, että ulosajossa suurin vahinko oli kohdistunut taka-akseliin, joka oli vääntynyt ja näin kahdella viimeisellä erikoiskokeella Muhonen taisteli vikuroivan auton kanssa. Silti nuorukainen pystyi viimeiselle erikoiskokeelle puristamaan luokan toiseksi nopeimman ajan, vain 5,7 sekuntia luokan ja Suomenmestaruuden voittanutta Aleksi Korhosta hitaamapana. Kaadosta huolimatta Muhonen oli tyytyväinen kilpailun lopputulokseen ja siihen, että hän uransa ensimmäisessä sorarallissaan pystyi vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin.

- Pitkän ajotauon jälkeen odotukset ns. kotikilpailusta oli maltilliset ja siten riskittömällä ajolla matkaan lähdettiin. Ensimmäinen erikoiskoe meni kohtuullisesti ja sitten toisella erittäin hämäävä mutkayhdistelmä pääsi niin minut, kuin monet muutkin kanssakilpailijat, yllättämään ja ajauduimme ulos tieltä pellolle, jossa heitimme auton kanssa yhden kuperkeikan. Onneksi päädyimme takaisin pyörille ja pääsimme jatkamaan, mutta kuitenkin välittömästi huomasimmme että jotain oli autosta rikki, koska se käyttäytyi kuin käärme, Muhonen kertoo.

- Huoltotiimi teki erinomaista työtä ja parsi auton hieman parempaan kuntoon. Vääntyneen taka-akselin seurauksena kilpurin peräpää ei kuitenkaan pysynyt tiessä ja siksi meillä oli monta vauhdikasta tilannetta kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Päivän positiivisin asia tapahtui viimeisellä, yli 30 kilometrin mittaisella erikoiskokella jäimme pohja-ajasta vain 5,7 sekuntia ja sen myötä itseluottamus sai runsaasti nostetta; Vauhtia löytyi vaikka auto ei ollut läheskään kilpailukunnossa, Muhonen jatkaa.

Varusmiespalveluksen seurauksena Muhoselta jäi ajamatta sarjan kaksi kesäistä osakilpailua ja talvikauden kuudennen ja kolmannen sijan, sekä nyt kotikilpailunsa kolmannen sijan myötä hän oli loppupisteissä sijalla 19.

Lopputulokset RSJM Riihivuori Ralli 2017: Luokka 3
1. Aleksi Korhonen & Veli-Pekka Karttunen, Opel Corsa B, 40:08,9
2. Kim Forsgren & Henri Altomaa, Toyota Starlet, +30,4sek
3. Simo Muhonen & Jani Laitinen, Citroën C2 R2, +1:25,2sek
4. Juuso Vormisto & Janne Hötti, Toyota Starlet, +1:46,9sek

Rallin Junioreiden EPÄVIRALLISET SM-loppupisteet 2017, 5/5 osakilpailua, Top-3:
1. Aleksi Korhonen, Opel Corsa B, 73 pistettä
2. Tommi Mäkinen, Nissan Almera, 67 pistettä
3. Henri Hokkala, Honda Civic Type-R, 64 pistettä
---
19. Simo Muhonen, Citroen C2 R2, 28 pistettä

Klikkaa ja katso kisafilmit:
- Riihivuori RJSM Ralli 2017 - Incar EK2
- Riihivuori RJSM Ralli 2017 - Incar EK3
- Riihivuori RJSM Ralli 2017 - Incar EK4

 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net