Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Kilpailukausi 2015: Volkswagen Golf Cup Euroopassa
 
Ajankohta
Kilpailun sijainti
Tulokset
Raportti
24-26.04.2015 Oschersleben, Saksa 6. ja 4. Raportti
19-21.06.2015 Slovakiaring, Slovakia 6. ja kesk. Raportti
03-05.07.2015 Lausitzring, Saksa 5. ja 2. Raportti
28-30.08.2015 Sachsenring, Saksa 9. ja 5. Raportti
18-20.09.2015 Brno, Tsekki 4. ja 13. Raportti
02-04.10.2015 Poznan, Puola 4. ja 3. Raportti

Volkswagen Golf Cup lopputulokset 2015
1. Jeffrey Kruger, 480 pistettä
2. Dylan Pereira, 454 pistettä
3. Marcus Fluch, 408 pistettä
4. Michał Gadomski, 327 pistettä
5. Simo Muhonen, 314 pistettä

29.4.2015 - Simo Muhosella erinomainen startti kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa - Jyväskyläläinen viidentenä kahden osakilpailun jälkeen

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Saksan Oscherslebenissä ajetussa kansainvälisen Volkswagen Golf Cupin kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa jyväskyläläinen Simo Muhonen, 18, saavutti sarjan debyytissään erinomaiset 6. ja 4. sijat. Nelivuotiaasta lähtien aktiivisesti kilpaillut nuorukainen oli koko kilpailuviikonlopun ajan kärkitaistelussa ja saapui maalilipuille vain 4,6 ja 6,2 sekuntia voittajaa hitaampana.

Kartingin SM-sarjassa vuonna 2011 pronssimitalin pokannut, vuonna 2013 Ranskan Formula F4 mestaruussarjan Le Mansin osakilpailun voittanut sekä vuonna 2014 Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa hopeasijan napannut kansainvälisen merkkiluokan ainoa suomalaiskuljettaja oli tyytyväinen omaan suorittamiseensa sekä ennen kaikkea virheettömään ajoon.

Seitsemännestä lähtöruudusta ensimmäiseen kilpailuun startannut Muhonen sai huonon startin ja putosi muutaman sijan. Kuitenkin tästä sisuuntuneena hän teki näyttäviä ohituksia ja palasi samalle sijoitukselle ennen kuin, kanssakilpailijoiden kolarin seurauksena, turva-auto tuli radalle. Kun kilpailu jatkui, onnistui hän avauskilpailun kolmanneksi viimeisessä mutkassa nousemaan kuudenneksi. Maalilipulla ero voittajaan oli vain 4,594 sekunnin verran.

Seuraavaan päivän toiseen lähtöön Muhonen starttasi kuudennesta ruudusta ja onnistui kiihdytyksessä paremmin kuin edellisenä päivänä. Lisäksi kun neljäntenä ollut kanssakilpailija teki ajovirheen, pääsi Simo nousemaan viidenneksi ja hetkeä myöhemmin hän, näyttävän ohituksen seurauksena, nousi neljänneksi. Hurmiossa ajaneen Muhosen matka kuitenkin loppui kesken ja näin hän saapui maalilipulle vain 6,323 sekuntia voittajaa hitaampana. Silti neljänneksi korkeimmat pisteet olivat enemmän kuin hän osasi kilpailulta odottaa.

- Meillä oli alla Slovakiaringin huonosti menneet testit joten pikkasen oli hampaankolossa murheita aiheuttaneita asioita. Kuitenkin harjoitusten 4. ja 6. sijat sekä aika-ajojen 7. ja 6. sijat palauttivat jälleen itseluottamukseni omalle tasolleen. Vielä kun ensimmäisessä kilpailussa pystyin viisaasti strategioimaan ns. Push-to-Pass -tekniikkaa niin kuudes sija ja vain 4,6 sekunnin aikaero voittajaan kertoo sen, että kärkivauhdissa ollaan ja että seuraavissa kilpailuissa palkintokorokesijat ovat täysin mahdollisia, Muhonen mietiskeli.

- Toisessa lähdössä minulla oli kokoajan hyvää kilvanajoa ja kahden ohituksen myötä neljänneksi korkeimmat sarjapisteet olivat ehdottomasti maksimisuoritus kuudennen lähtöruudun tarjoamista asetelmista. Viides sija sarjapisteissä takaa hyvät lähtökohdat Juhannuksena Slovakiaringillä ajettaviin kahteen seuraavaan osakilpailuun. Tiedän, että aika-ajoissa pitää onnistua paremmin jotta palkintokorokesijat olisivat saavutettavissa, Muhonen tilittää.

Volkswagen Golf Cupin tasaisuudesta kertoo se, että seitsemän nopeinta mahtuu kilpailuissa viiden sekunnin sisään. Kahden osakilpailun jälkeen Muhonen on vain viisi pistettä perässä sarjan pronssisijasta.

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup Oschersleben #1: 25.4.2015
1. Marcus Fluch, 24:53.042
2. Michał Gadomski, +1.163sek
3. Jeffrey Kruger, +2.044sek
4. Andre Gies, +3.087sek
5. Dylan Pereira, +3.829sek
6. Simo Muhonen, +4.594sek
7. Manuel Fahnauer, +4.818sek

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup Oschersleben #2: 26.4.2015
1. Jeffrey Kruger, 24:03.352
2. Marcus Fluch, +0.189sek
3. Manuel Fahnauer, +4.298sek
4. Simo Muhonen, +6.323sek
5. Michał Gadomski, +7.401sek22.6.2015 - Simo Muhoselle syvä pettymys Volkswagen Golf Cupin Slovakiaringin osakilpailuista

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Rata-autoilun hallitseva Porsche GT3 Cup Trophy Finland ja FINRace Trophyn hopeamitalisti, jyväskyläläinen Simo Muhonen, sai kylmää vettä niskaansa Juhannuksena Slovakiaringillä ajetuissa Volkswagen Golf Cupin sarjan kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa. Molempiin kilpailuihin neljännestä ruudusta matkaan startannut nuorukainen jäi ensimmäisessä lähdössä kuudenneksi ja joutui toisen lähdön keskeyttämään kun liian innokas kanssakilpailija osui lähtökiihdytyksessä häneen ja vannerikon seurauksena Muhonen joutui radalta katsomoon.

Autourheilua nelivuotiaasta lähtien harrastanut Muhonen oli erinomaisessa vauhdissa niin kilpailuja edeltäneissä vapaissa harjoituksissa kuin aika-ajoissa. Ensimmäisessä kilpailulähdössä hän sai huonon startin ja yksi kanssakilpailija pääsi lipsahtamaan ohitse. Tämän jälkeen kilvanajo oli viimeisille kierroksille saakka tiivistä kissa-hiiri -leikkiä kärkikuljettajia vastaan, mutta hän ei kuitenkaan onnistunut tekemään ohituksia. Kova yritys kostaantui viimeisillä kierroksella kun Simo teki pienen ajovirheen jonka seurauksena toinen kanssakilpailija pääsi kuittaamaan ohitse. Näin sarjan ainoa suomalaiskuljettaja saapui maalilipulle kuudenneksi nopeimpana, vain 5.5 sekuntia voittajaa hitaamapana.

Seuraavan päivän toiseen lähtöön Muhonen saapui käärmekeittoa nielleenä, mutta joutui heti lähtökiihdytyksessä karvaasti pettymään kun kanssakilpailija kolautti Simon kilpurin vanteeseen ja kilvanajo loppui tekniseen vikaan. Vuoden 2011 Kartingin SM-pronssimitalisti ei peitellyt pettymystään tavoitteiden ulkopuolisesti menneisiin kilpailuihin.

- Ensimmäisessä kilpailussa sain todella huonon lähdön ja kun lähdön jälkeen toisessa mutkassa väistin spinnaavaa kanssakilpailijaa niin yksi kova kilpakumppani pääsi kuittaamaan ohitseni. Koska kaikki kuljettajat käyttivät aina samanaikaisesti lisähevosvoimia tuomaa Push-to-Pass -painiketta niin ohituksia oli vaikea tehdä. Lisäksi kun lopussa tein pienen ajovirheen niin kaveri tuli heti takaa ohitse ja siten kuudes sija oli iso pettymys, Muhonen kertoo.

- Toinen kilpailu päättyi karvaasti jo sen ensimmäisellä kierroksella kun kanssakilpailija yritti voittaa koko kilpailun sen ensimmäisessä mutkassa. Hänen syöksynsä seurauksena eturenkaani otti osumaa ja sen seurauksena vanne rikkoontui keskeytyksen arvoiseksi. Kyllä tässä erittäin pettynyt fiilis on kun vauhtini kuitenkin riitti palkintokorokesijoituksista taistelemiseen. Nyt ei autoa kuin laittaa leukaa rintaan ja yrittää mahdollisimman pian nollata tämä kilpailuviikonloppu, Muhonen jatkaa.

Sarjan viides ja kuudes osakilpailu ajetaan heinäkuun toisena viikonloppuna Saksan Lausitzringillä. Pettymyksien myötä Muhonen tipahti sarjatilanteessa sijalle 11.

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup, Slovakiaring 20.6.2015:
1. Dylan Pereira, 23:58.835
2. Marcus Fluch, +0,397sek
3. Michal Gadomski, +1.892sek
---
6. Simo Muhonen, +5.496sek

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup, Slovakiaring 21.6.2015:
1. Jeffrey Kruger, 24:04.919
2. Marcus Fluch, +2.587sek
3. Dylan Pereira, +3.025sek
---
kesk. Simo Muhonen, vannerikko


13.7.2015 - Simo Muhonen palkintokorokkeelle kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa - Hopeasija pitää mitalitaistelun elossa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Keski-Euroopassa ajettavassa rata-autoilun kansainvälisessä Volkswagen Golf Cup sarjassa ajava jyväskyläläinen Simo Muhonen saalisti sarjan Lausitzringin toisesta osakilpailusta makoisan palkintokorokeen hopeasijan ja sen myötä on kuudentena kun ajamatta on vielä kuusi osakilpailua.

Muhonen aloitti kuumassa, yli 35 lämpöasteen kesäsäässä, urakkansa hienosti ajamalla aika-ajoissa neljännen lähtöruudun. Avausosakilpailussa hän oli, aikaisempien osakilpailujen tapaan, erinomaisessa vauhdissa, mutta yhden ajovirheen ja sitä seuranneen seinäkosketuksen seurauksena yksi kanssakilpailija pääsi kuittaamaan ohitse ja näin hänen kohtalona oli saapua vitossijalta maalilipulle. Ero voittajaan ja suvereenisessa sarjajohdossa kaasuttelevaan Jeffrey Krugeriin oli vain 8,892 sekuntia.

Seuraavan päivän toiseen osakilpailuun Muhonen oli päättänyt laittaa kaiken saamisensa peliin ja 24 minuutin kilvanajon päätteeksi hän pääsi juhlistamaan kuluvan kilpailukauden ensimmäistä palkintokorokesijaa kun sinivalkoinen lippu nousi salkoon hopeasijan arvoisesti. Teknisesti tasavertaisilla autoilla ajettaessa kuljettajan ajotaidot ratkaisevat ja maalilipulle saavuttaessa Muhonen oli 5,618 sekuntia myös toisen osakilpailun voittanutta Krugeria hitaampi.

- Aika-ajojen nelosruutu oli lupauksia herättävä, mutta sorruin ensimmäisessä lähdössä yhteen pieneeseen ajovirheeseen ja sen myötä toiveet palkintokorokesijasta sulivat kuin jäätelö kuumassa kesäkelissä. Onneksi toisessa lähdössä pystyin parantamaan suoritustasoani ja virheetön ajosuoritus palkittiin lopulta toiseksi korkeimmilla sarjapisteillä. Lisäksi kun, voittaja Jeffrey Krugeria lukuun ottamatta muut kanssakilpailijat jäivät taakseni niin pääsin taas sarjatilanteessa nousemaan mukaan mitalitaisteluun, Muhonen kertoo.

- Hopeasija tuntui todella hyvältä kun ajatellaan alkukauden tuloksia, jotka ovat tasaisesti olleet 4-6. Nyt kun palkintokorokkeelle on päästy niin seuraavissa osakilpailuissa lähden hakemaan kauden ensimmäistä voittoa ja sitä kautta nousta kuudennelta sijalta mitaleille. Hopeasija antoi paljon lisää itseluottamusta ja sen myötä nyt kuuden viikon ajan mietitään mistä puuttuvat sadasosasekunnit otetaan pois, nuorukainen jatkaa.

Sarjatilanteessa Muhonen on hyvissä kyttäysasemissa kun seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan elokuun viimeisenä viikonloppuna Saksan Sachsenringillä.

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup, Lausitzring, Saksa, 1. lähtö:
1. Jeffrey Kruger, 24:39.245
2. Piotr Parys, +4.556sek
3. Marcus Fluch, +5.043sek
4. Dylan Pereira, +7.691sek
5. Simo Muhonen, +8.892sek

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup, Lausitzring, Saksa, 2. lähtö:
1. Jeffrey Kruger, 24:13.496
2. Simo Muhonen, +5.618sek
3. Dylan Pereira, +10.378sek
4. Marcus Fluch, +12.152sek
5. Piotr Parys, +15.258sek27.8.2015 - Simo Muhonen haastajana kansainvälisen Volkswagen Golf Cupin syksyn osakilpailuihin

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuluvalla kilpailukaudella jyväskyläläinen Simo Muhonen on kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa saavuttanut yhden palkintokorokesijan ja neljä muuta pistesijaa kuudessa ajamassaan osakilpailussa. Nyt tulevana viikonloppuna hän tavoittelee kauden toista palkintokorokesijaa ja ensimmäistä osakilpailuvoittoa Saksan Sachsenringin radalla ajettavissa sarjan seitsemännessä ja kahdeksannessa kilpailussa. Haastajaksi hänet tekee hallussaan pitämä sarjatilanteen kuudes sija.

- Lähes kahden kuukauden mittaisella kesätauolla on nautiskeltu edellisen osakilpailun hopeasijasta ja sitä on nyt tarkoitus lähteä kirkastamaan kullaksi. Muuta vaihtoehtoa ei juurikaan ole koska ajamatta on enää kuusi osakilpailua ja matkaa mitalisijoille sen verran, että kaikki loppukauden osakilpailut vaativat täydellistä onnistumista, Muhonen tietää.

- Tiedän olevani parhaimmillani paineen alla ja nyt toivotaan, että edellisen osakilpailun hopeasijan tuoma hyvä fiilis jatkuu myös tänäkin viikonloppuna, hallitseva Porsche GT3 Cup Trophy Finland ja FINRace Trophyn hopeamies tietää.

30.8.2015 - Simo Muhonen nousi viidenneksi Volkswagen Golf Cupin pisteissä - Saksan Sachsenringiltä 9. ja 5. pistesijat

Kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa jyväskyläläinen Simo Muhonen sai Saksan Sachsenringillä ajetuissa sarjan neljännessä osakilpailuviikonlopussa jälleen kokea aika-ajojen merkityksen. Silti alakanttiin menneiden suoritusten seurauksena hän kilpailuissa onnistui kotiuttamaan yhdeksänneksi ja viidenneksi korkeimmat mestaruuspisteet ja nousi sarjatilanteessa upeasti viidennelle sijalle kun kilpailukaudesta on ajamatta vielä neljä osakilpailua.

Sachsenringin ensimmäiseen osakilpailuun nuorukainen starttasi 10. lähtöruudusta ja ensimmäisellä kierroksella sattuneen kolaroinnin seurauksena hän ajautui radan ulkopuolelle hiekalle ja tipahti sijalle 23. Kuitenkin sisuntuneen kilvanajon päätteeksi hän pystyi 23 minuutin mittaisessa kilpailussa nousemaan upeasti sijalle 9.

Toiseen lähtöön hän starttasi kahdeksannesta lähtöruudusta ja erinomaisen lähdön seurauksena onnistui ensimmäisen kierroksen aikana nousemaan viidenneksi. Toiseksi nopeimman kierrosajan 25 minuutin mittaisessa kilpailussa ajanut Muhonen onnistui pitämään sijoituksen ja saapui maalilipulle viidenneksi nopeimpana kilpailijana.

Hallitseva Porsche GT3 Cup Trophy Finland hopeamitalisti oli silti pettynyt mies.

- Ennen kilpailua tiesin, että nyt olisi päästävä palkintokorokkeelle ja sen tavoitteen saavuttamiseksi aika-ajoissa olisi pitänyt sijoittua viiden nopeimman joukkoon. Sen takia 10. ja 8. lähtoruudut olivat suuri pettymys, Muhonen kertoo.

- Lisäksi kun vielä ensimmäisen lähdön tiukka kilpailutilanne pudotti minut sijalle 23. ja vaikka sieltä onnistuin nousemaan sijalle 9. niin se ja toisen lähdön 5. sija on laiha lohtu kun ajatellaan tiukan kilpasarjan mitalitaisteluja. Edes toisen osakilpailun toiseksi nopein kierrosaika ei paljoa lämmmitä kun panoksena on sarjan mitalit, Muhonen jatkoi.

Kummankin osakilpailun voittoon ajoi tuttuun tapaan aikaisemmat osakilpailut myös voittanut Jeffrey Kruger. Hän johtaa sarjaa ylivoimaisesti 58 pisteen turvin. Muhosella matkaa pronssisijaan on 74 pistettä ja hopeasijaan 78 pistettä. Koska osakilpailukohtaisesti jaossa on vielä 120 pistettä niin teoreettisesti jyväskyläläisellä on vielä hyvät mahdollisuudet kansainvälisesti kovasti arvostetun sarjan himmeimmille mitaleille.

Volkswagen Golf Cupin kilpailukauden toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan syyskuun kolmantena viikonloppuna Tsekin Brnon radalla.

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup Sachsenring #1 kilpailu: 29.8.2015: Top-3:
1. Jeffrey Kruger, 23:29.244
2. Dylan Pereira, +5.631sek
3. Markus Fluch, +7.122sek
---
9. Simo Muhonen, +27.611sek

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup Sachsenring #2 kilpailu: 30.8.2015: Top-3:
1. Jeffrey Kruger, 25:34.134
2. Andre Glies, +1.591sek
3. Michal Gadomski, +2.050sek
---
5. Simo Muhonen, +2.586sek


20.9.2015 - Simo Muhonen täräytti paalupaikalle Volkswagen Golf Cupin Tsekin Brnon osakilpailuun

Highslide JS
 
Kansainvälisen rata-autoilun Volkswagen Golf Cupissa kahdeksan osakilpailun jälkeen upeasti viidentenä oleva jyväskyläläinen Simo Muhonen nappasi paalupaikan tänään sunnuntaina ajettavaan kilpailukauden yhdeksänteen osakilpailuun. Myöhemmin iltapäivästä ajettavaan toiseen osakilpailuun hän starttaa kolmannesta ruudusta.

Suoraan ylioppilaskirjoituksista Tsekkeihin kiiruhtanut Muhonen ei ehtinyt ajaa kahta ensimmäistä harjoitusjaksoa ja siten hänen suoritustaan voidaan pitää ainutlaatuisena. Silti nuorukainen tietää, että kärkisijasta huolimatta tärkeät sarjapisteet jaetaan vasta maalilipun heilahdettua.

- Lähtökohtiin nähden sain tehtyä lähes nappisuorituksen ja nyt se riitti 0,350 sekunnin erolla paalupaikkaan, mikä sinänsä olikin tavoitteideni mukainen juttu. Lisäksi kun iltapäivän toiseen kisalähtöön sain kellotettua kolmanneksi nopeimman ajan niin kyllä tässä tunnelmat ovat vähintäänkin erinomaiset, Muhonen kertoo.

- Brnon 5,4 kilometrin mittainen rata on todella vaativa ja tässä tasaisessa sarjassa ohituspaikkojen löytäminen on kaikkea muuta kuin helppoa. Nyt on tärkeä saada erinomaiset startit ja sitä kautta päästä kiinni palkintokorokkeen korkeimpiin sijoituksiin. Nyt panoksena on sarjan hopea- ja pronssimitalit, joten, nyt jos koskaan, olisi saatava runsaasti enemmän mestaruuspisteitä kuin pahimmat kanssakilpailijat, Muhonen jatkaa.

Volkswagen Golf Cupin Brnon osakilpailut ajetaan sunnuntaina klo 10.30 ja 15.10. Kummatkin kilpailut voi nähdä ns. live-stream -lähetyksinä sarjan kotisivujen kautta osoitteessa: http://volkswagengolfcup.pl.

Volkswagen Golf Cup Brno aika-ajot:
1. Simo Muhonen 2:20.190
2. Michał Gadomski, +0.350sek
3. Dylan Pereira, +0.620sek
4. Andre Gies, +0.831sek
5. Marcus Fluch, +0.838sek

23.9.2015 - Simo Muhoselle syvä pettymys Volkswagen Golf Cupin Tsekin Brnon osakilpailussa - Mitalitaistelu karkasi käsistä

Highslide JS
 
Rata-autoilun Volkswagen Golf Cupissa jyväskyläläinen Simo Muhonen koki valtaisan pettymyksen kun paalupaikalta kilpailuun startannut sarjan ainoa suomalaiskuljettaja jäi tiukan taistelun jälkeen neljänneksi ja hetkeä myöhemmin toisessa osakilpailussa sijalle 13.

Pakkovoiton paineet niskassaan tuntenut nuorukainen sai paalupaikalta huonon lähdön ja kovan väännön saattelemana tipahti neljänneksi, josta ei enää pystynyt nousemaan ylöspäin. Toisessa kilpailussa samanlaisen huonon startin myötä hän putosi alaspäin ja ohitustilanteessa sai pusuja kylkeen sillä seurauksella, että hän pyörähti radalta ja putosi viimeiseksi. Huolimatta hurjasta yrityksestä, kummankin osakilpailun lopputulos oli kaikkea muuta kuin hän oli toivonut.

Samalla mitalitaistelu karkasi ulottumattomiin ja hän putosi sarjapisteissä kuudenneksi kun ajamatta on vielä finaalikilpailu Puolan Poznanissa.

- Kauden ensimmäinen paalupaikka ja odotukset palkintokorokesijasta sen mukaiset. Sitten huono lähtö ja putoaminen neljänneksi niin tunnelmia ei varmaankaan tarvitse sen enempää avata. Lisäksi kun toisessa lähdössä kanssakilpailija puski minut radalta ja tipahdin viimeiseksi niin kyllä tämä viikonloppu ehdottomasti menee yhdeksi autourheilu-urani pettymyksellisimmistä sellaisista, manaili Muhonen.

- Huonon pistesaaliin seurauksena niin mitalisijat kuin myös neljäs sija karkasi tavoittamattomiin. Näin ollen lokakuun alussa ajettavassa viimeisessä osakilpailussa panoksena tulee olemaan kovatasoisen sarjan viides sija eli ilman mitään menestymispaineita tulen kauden päättämään. Toisaalta olisihan se hienoa saada se tehtyä palkintokorokesijaan, joten nähtäväksi jää millaiseen lopputulokseen yllän kun niskoilla ei ole ylimääräistä painolastia pakkovoitoista, Muhonen jatkaa.

Brnon osakilpailuissa palkintokorokesijoilla vieraili usea kuljettaja ja koska pisteet menivät kärkikuljettajilla ristiin niin sarjan mitalitaistelu tulee olemaan kolmen kuljettajan kauppa. Epäonnisen viikonlopun ajanut Jeffrey Kruger johtaa silti sarjaa, Dylan Pereira ja Markus Fluch kyttäävät mahdollisuutta napata muuten voitoista toiseen ajaneen Krugerin päänahkaa.

Seuraavan reilun viikon ajan Muhonen nollaa pettymyksen ja keskittyy saamaan kunniallisen päätöksen kilpailukaudelleen.

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup Brno 2015, 1. lähtö:
1. Michał Gadomski, 23:36.526
2. Marcus Fluch, +1.319sek
3. Dylan Pereira, +8.805sek
4. Simo Muhonen, +9.357sek
5. Piotr Parys, +9.948sek

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup Brno 2015, 2. lähtö:
1. Dylan Pereira, 23:41.766
2. Jeffrey Kruger, +4.085sek
3. Marcus Fluch, +4.903sek
4. Andre Gies, +9.936sek
5. Marcin Jaros, +12.301sek
---
13. Simo Muhonen, +29.003sek4.10.2015 - Simo Muhonen paketoi Volkswagen Golf Cupin palkintokorokesijaan - Viides loppupisteissä

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Keski-Euroopan radoilla ajetussa kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Simo Muhonen, 19, saavutti kauden toisen palkintokorokesijan ja tasaisten suoritusten myötä oli lopulta loppupisteissä viides sekä paras ns. ensikertalainen eli rookie-kuljettaja.

Puolan Poznanin radalla ajetussa kuudennen osakilpailuviikonlopun kahdessa päätöskilpailussa Muhonen ajoi aika-ajojen kaksi neljättä sijaa ja tiukan taistelun jälkeen oli avauskilpailun neljäs ja toisen lähdön kolmas. Debytanttina koko kilpailukauden kaikilla radoilla ajanut nuorikainen teki pitkän kauden aikana tasaista tulosta ja vaikka vieraili kaksi kertaa erittäin kovatasoisen autourheilusarjan palkintokorokkeella, oli hän silti pettynyt mies; Olihan hän vuosi sitten voittanut hopeamitalit Suomen Porsche GT3 Cup sekä FINRace Trophyssä.

- Poznanissa vauhtini oli koko viikonlopun ajan tyydyttävällä tasolla; Aika-ajojen neljäs ruutu ja sama sijoitus ensimmäisessä lähdössä, vain 2,595 sekuntia voittajasta oli lupaava. Lisäksi kun toisessa lähdössä onnistuin, tosin kanssakilpailijoiden kolareiden seurauksena, nousemaan palkintokorokkeelle niin mukavalta tuntuu päättää todella kiivas kilvanajon kausi shampanjan tuoksuisiin juhliin, Muhonen kertoo.

- Yksi keskeytys ja kolme muuta alavireisesti mennyttä kilpailua tarkoitti sitä, että sarjan mitalit karkasivat armottomasti käsistä ja siten loppupisteiden viides sija ei ollut sitä mitä kaudelta lähdimme hakemaan. Tottakai paras ns. ensikertalaisen titteli erittäin tasaisessa sarjassa lämmittää, mutta se on laiha lohtu kun mitaleista lähdin ajamaan. Silti sain huomata, että vauhtini riittää myös kansainvälisissä palkintokorokesijoituksille ja siten se antaa toivoa tulevaisuudelle, Muhonen jatkaa ja kiittää vielä kanssakilpailijoitaan mahtavasta kaudesta, - Palkintokorokemiehille eli Jeffrey Krugerille, Dylan Pereiralle ja Marcus Fluchille pitää isosti nostaa hattua, että koko kauden pystyivat tasaisesti kotiuttamaan korkeita sarjapisteitä. Heidän lisäksi iso kiitos pitää antaa yhteistyökumppaneilleni tästä mahtavasta kansainvälisestä urakasta.

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup, Poznan (Puola), 1. lähtö:
1. Dylan Pereira, 24:36.673
2. Piotr Parys, +1.172sek
3. Jeffrey Kruger, +2.269sek
4. Simo Muhonen, +2.595sek
5. Adam Rzepecki, +5.609sek

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup
1. Dylan Pereira, 24:38.415
2. Jeffrey Kruger, +6.295sek
3. Simo Muhonen, +8.611sek
4. Marcin Jaros, +13.657sek
5. Andre Gies, +14.681sek
 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net