Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Kilpailukausi 2014: Porsche GT3 Cup Trophy Finland
 
Ajankohta
Kilpailun sijainti
Tulokset
Raportti
16.-17.05.2014 Botniaring, Kurikka 1. ja 1. (lk.) Raportti
13.-14.06.2014 Ahvenisto, Hämeenlinna kesk. ja 1. (lk) Raportti
27.-28.06.2014 Pärnu, Viro 1. ja 3. (lk) Raportti
11.-12.07.2014 Alastaro 1. ja 1. (lk) Raportti
26.-27.07.2014 Vauhtiajot, Seinäjoki 1. ja 1. (lk) Raportti
08.-09.08.2014 Kemora 2. ja 1. (lk) Raportti
22.-23.08.2014 Alastaro, Porsche Club Festival 3. ja 1. (lk) Raportti

FINRace Trophy epäviralliset loppupisteet 12/12 osakilpailua:
1. Jukka Honkavuori, 337 pistettä
2. Simo Muhonen, 302 pistettä
3. Johan Westergård, 298 pistettä
4. Dennis Nylund, 276 pistettä
5. Jesse Lintymäki, 272 pistettä
------
9. Raimo Niemi, 231 pistettä

Porsche GT3 Cup Trophy Finland loppupisteet 12/12 osakilpailua:
1. Jukka Honkavuori, 309 pistettä
2. Simo Muhonen, 276 pistettä
3. Johan Westergård, 263 pistettä
---
9. Raimo Niemi, 211 pistettä

Tiimien mestaruussarja:
1. EKO Race, 385 pistettä
2. Wasa GT3 Racing, 364 pistettä
3. Relaa Racing, 354 pistettä
4. D-Sports Racing Team, 316 pistettä
5. LMS Racing, 272 pistettä

20.3.2014 - Simo Muhonen stipendiaattina Porsche 997 GT3 CUP autolla FINRace ratasarjaan - 17-vuotias hakee menestystä Porsche GT3 CUP Trophy Finland merkkiluokasta

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan SM-pronssimitalin sekä vuoden 2013 kansainvälisen Ranskan Formula F4 mestaruussarjan debyyttivuoden jälkeen jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, ottaa uuden haasteen ns. koppiautoista ja istahtaa arvostetun kauhajokelaisen Relaa Racing tiimin Porsche 997 GT3 CUP-auton rattiin Suomen moottoriradoilla ajettavassa kovatasoisessa Porsche GT3 CUP Trophy Finland 2014 sarjassa.

Rata-autoilun kansallisen FINRace ratasarjan yhteydessä ajettavassa Porsche GT3 Cup Trophy Finland luokassa jaossa on kansainvälinen Porsche Motorsport sekä Autourheilun Kansallisen keskusliiton Trophy -titteli. Tehtaan vuonna 2009 rakentamalla kilpa-autolla Raimo Niemen luotsaaman Relaa Racing Teamin kuljettajana ajava Muhonen saa vastaansa toukokuun puolivälissä käynnistyvässä kuuden kilpailuviikonlopun ja 12 osakilpailun mittaisessa sarjassa noin 25 muuta menestystä janoavaa niin nuorta kuin kokenutta ja ennen kaikkea tasavertaisella autolla ajavaa kanssakilpailijaa.

Määrätietoisesti nelivuotiaasta saakka autourheilu-uraansa kehittänyt nuorukainen on innoissaan autourheilijoiden kovasti janoamanasta Junior Program stipendistä ja sen tuomista mahdollisuuksista.

- Erinomaisesti alkaneen ja palkintokorokesijoille sujuneen, mutta sitten pettymykselliseen yhdeksänteen sijaan päättyneen vuoden 2013 Ranskan Formula F4 Mestaruussarjan jälkeen mahdollisuus näyttää osaamistani Porsche GT3 CUP Trophy Finland Junior Program stipendiaattina on huippujuttu. Kartingista tie vei Ranskan Formula F4 mestaruussarjaan ja nyt ura jatkuu ns. koppiautoissa FINRace ratasarjan pääluokassa, Muhonen iloitsee.

- Vuonna 2013 Relaa Racing Teamin kuljettajat saavuttivat sarjan kolmannen ja kuudennen sijan. Nyt toukokuussa käynnistyvälle kilpailukaudelle tiimipäällikkö Raimo Niemi on asettanut tavoitteeksi molempien sijonen paranemisen joten näin ollen niin osakilpailujen kuin sarjan palkintosijat ovat realstinen minimitavoite, vuoden 2001 Kargingin KF3-luokan SM-pronssimitalisti jatkaa.

Relaa Racingin toista autoa ajava autourheilun konkarikuljettaja Raimo Niemi on tyytyväinen saadessaan tiiminsä vahvuuteen nuoren kuljettajan, joka omaa kansainvälistä karting- ja formula-autojen kilpailukokemusta. Niemi povaa mielenkiintoista kilpailukautta niin omalle tiimilleen kuin ennen kaikkea koko Porsche GT3 Cup Trophy Finland -sarjalle.

- Porsche GT3 CUP Trophy Finland Junior Program stipendiohjelma on tarkoitettu autourheilu-urallaan eteenpäin pyrkiville, alle 26-vuotiaille kuljettajille. Porsche Racing Club Finland Ry, Relaa Racing Team ja Autourheilun Kansallinen Keskusliitto myönsivät stipendin Simo Muhoselle, jolla on nyt mitä mainioimmat mahdollisuudet näyttää osaamistaan ns. koppiauton ratissa, Niemi kertoo.

- Simo on ikäisekseen erittäin kokenut autourheilija, jonka tavoitteet on autourheilun ammattilaisuus. Relaa Racing Team on ylpeä saadessaan olla mukana nuoren ja määrätietoisen moottoriurheilijan vauhdissa. Ajamme testiä huhti-toukokuun vaihteessa ja jo nyt kuumeisesti odotamme millaiseen vauhtiin kummatkin tiimimme kuljettajat pääsevät, Niemi jatkaa.16.5.2014 - Simo Muhonen, Raimo Niemi ja koko Relaa Racing team valmiina Botniaringiltä alkavaan Porsche GT3 CUP Trophy Finland sarjaan

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Rata-autoilun FINRace ja sen yhteydessä ajettava Porsche GT3 CUP Trophy Finland sarja pyörähtää käyntiin nyt lauantaina Kurikan Botniaringin radalla ajettavassa sarjan ensimmäisissä osakilpailuissa. Kauhajokelainen Relaa Racing Team ja sen kuljettajat Raimo Niemi ja Porsche GT3 CUP Trophy Finland Junior Program stipendiaatti, jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, starttaavat kovin odotuksin alkavaan kilpailukauteen.

Vuoden 2013 sarjassa kolmannen ja kuudennen sijan saavuttaneen Relaa Racing Teamin kuljettajien tavoitteena on vain ja ainoastaan osakilpailujen palkintokorokesijat ja sitä kautta parantaa viime vuoden tuloksia. Tavoitteiden saavuttamiseksi on tiimi hakenut vauhtia keväisistä testeistä, jotka ovat sujuneet lupaavissa merkeissä; Niemi ja Muhonen puhisevat menohaluja kun lauantaina aika-ajojen jälkeen ratkotaan ensimmäisen kerran paremmuudesta. Vastaansa Relaa Racing Teamin kuljettajat saavat toistensa lisäksi mm. rallin kahdeksankertaisen Suomenmestari Sebastian Lindholmin pojan Emil Lindholmin sekä 12 muuta kovaa kanssakilpailijaa.

Nuoresta iästään huolimatta aina Ranskan Formula F4 mestarussarjassa asti kilpaillut kuluvan kilpailukauden Porsche GT3 CUP Trophy Finland Junior Program stipendiaatti Simo Muhonen uskoo sarjan debytanttina yltävänsä kärkitaisteluun.

- Tätä viikonloppua on koko talvi odotettu ja nyt kun sarja vihdoin pärähtää käyntiin niin kyllä tässä erinomaisesti sujuneiden testien myötä luottavaisin mielin aika-ajoja ja itse kilpailulähtöjä kovasti odotellaan. Tiedän, että ensikertalaisena mikään ei ole helppoa, mutta onneksi nuoresta iästäni huolimatta takataskussa on kilpailukokemusta 13 vuoden verran ja sen myötä palkintokoroke on ainoa tavoitteeni, itseluottamusta puhkuva Muhonen kertoo.

Relaa Racing Teamin tiimipäällikkö ja toista Porsche GT3 CUP autoa ohjastava Raimo Niemi tietää menestyksen salaisuuden.

- Suomen kimuranteilla radoilla aika-ajojen merkitystä ei koskaan voi liikaa korostaa ja erinomainen kierrosaika tulee lähes poikkeuksetta heijastumaan kilpailun lopputulokseen. Tasavertaisilla autoilla kilpailtaessa ohittaminen on todella hankalaa ja siksi tulee aika-ajoissa olla hereillä, Niemi tietää ja jatkaa, - Kauden avausta on puoli vuotta odotettu kuin kuuta nousevaa ja nyt kun se on käynnistymässä niin kyllä tässä niitä kuuluisia perhosia on varmasti kaikilla vatsassa, niin myös minulla.

Botniaringin ensimmäinen startti ajetaan klo 12.15 ja toinen klo 15.55.

Kilpailukauden 2014 Porsche GT3 CUP Trophy Finland kalenteri
- 16.-17.05.2014 - Botniaring, Kurikka
- 13.-14.06.2014 - Ahvenisto, Hämeenlinna
- 27.-28.06.2014 - Pärnu, Viro
- 11.-12.07.2014 - Alastaro
- 26.-27.07.2014 - Vauhtiajot, Seinäjoki
- 08.-09.08.2014 - Kemora
- 22.-23.08.2014 - Alastaro, Porsche Club Festival


18.5.2014 - Simo Muhosella vahva debyytti Porsche GT3 CUP ratasarjassa - Tiimipäällikkö Raimo Niemi hyräili tyytyväisyyttä

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
FINRace ratasarjassa ajettavassa Porsche GT3 CUP Trophy Finlandissa Relaa Racing Teamin kuljettaja, Junior Program stipendiaatti, jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, debytoi upeasti neljännen ja viidennen sijan Kurikan Botniaringin radalla ajetuissa kauden kahdessa ensimmäisessä startissa ja pitää hallussaan sarjan kolmatta sijaa. Tiimin toista Porsche 997 GT3 CUP-autoa kuumeisena ajanut tiimipäällikkö, kauhajokelainen Raimo Niemi saavutti sijat 5. ja 7. ja on yhteispisteissä yhdeksännellä sijalla.

Aika-ajoissa mukavasti kuudenteen lähtöruutuun kurvaillut Muhonen sai ensimmäisessä kilpailussa erinomaisen lähdön ja 12 kilpailukierroksen aikana pystyi Botniaringin nopealla radalla nousemaan kahden kanssakilpailijan ohitse. Toinen lähtö meni lähes samalla kaavalla ja näin kartingin SM-pronssilta Ranskan Formula F4-maailman kautta ns. koppiautoissa tänä vuonna ajava nuorukainen sai lähes täydellisen startin 10 osakilpailua kattavaan kilpailukauteen.

- Aikalailla nappiin meni koko viikonloppu kun niin aika-ajoissa kuin kummassakin kilpailulähdössä olin selkeästi luokkani nopein kuljettaja ja sen myötä sarjan kolmas sija on oikeasti hieman enemmän kuin uskalsin debyyttikilpailultani toivoa. Noin 145km/h keskituntinopeudella ajetuissa kilpailuissa pääsin myös ohittelemaan ja erinomaisten tulosten myötä itseluottamus omiin tekemisiini sai runsaasti uutta potkua, Muhonen kertoo.

- Koska urani ensimmäisissä Porsche-sarjan osakilpailuissa pääsin heti tavoitteiden mukaisiin tuloksiin niin se kertoo siitä, että tiimini Relaa Racingin tekemä määrätietoinen työ ja omat ajotaitoni tuottavat tulosta. Tästä on todella hyvä jatkaa kesäkuun puolivälissä Hämeenlinnan Ahvenistolla ajettavaan sarjan kahteen seuraavaan osakilpailuun, nuorukainen jatkaa.

Myös Relaa Racingin tiimipäällikkö ja toista autoa kuumeisena ajanut Raimo Niemi oli tyytyväinen kilpailuviikonlopun antimiin.

- Huolimatta kipeästä olotilasta pystyin kummassakin kilpailussa mukavasti vauhdissa mukana ja vaikka toisen lähdön seitsemäs sija ei ollut ensimmäisen lähdön viidennen sijan veroinen niin ihan tyytyväinen olen kauden avauksiin, Niemi kertoo.

- Olen todella iloinen tiimissämme ajavan Junior Program stipendiaatin Simo Muhosen saavuttamiin tuloksiin. Hän kaikin puolin tekee juuri sitä tulosta mitä häneltä odotimme ja vakaasti uskon, että meillä on edessä vielä mahtavampia viikonloppuja. Nyt kuukauden tauon aikana huolletaan kilpailukalusto valmiiksi seuraaviin koitoksiin, Niemi jatkaa.

Botniaringin Porsche GT3 CUP Trophy Finland kummatkin osakilpailut voitti rovaniemeläinen Jukka Honkavuori, 23, joka täysien pisteiden myötä johtaa seitsemällä pisteellä sarjaa ennen rallin kuusinkertaisen Suomenmestari Sebastian Lindholmin poikaa Emil Lindholmia ja toisen kansainvälisiäkin ralleja 80-, 90- ja 2000-luvuilla kovasti ajaneen Seppo Muhosen poikaa Simo Muhosta.

Tulokset, Porsche GT3 Cup Trophy, 1. kilpailulähtö, Botniaring
1) Honkavuori Jukka, 12 kierrosta
2) Emil Lindholm +10.763sek
3) Johan Westergård +25.140sek
4) Simo Muhonen +32.757sek
5) Raimo Niemi +39.166sek

Tulokset, Porsche GT3 Cup Trophy, 2. kilpailulähtö, Botniaring
1) Honkavuori Jukka, 12 kierrosta
2) Emil Lindholm +5.893sek
3) Tom Nylund +18.283sek
4) Johan Westergård +18.688sek
5) Simo Muhonen +31.928sek
---
7) Raimo Niemi +40.858sek13.6.2014 - Simo Muhonen ja Raimo Niemi janoavat lisää Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin mestaruuspisteitä - Sarjan toinen ja kolmas osakilpailu kurvaillaan Hämeenlinnan Ahveniston radalla

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Suomen vanhimmalla edelleen käytössä olevalla moottoriradalla, Hämeenlinnan Ahveniston moottoriurheilupyhätössä ajettavassa Porsche GT3 Cup Trophy ratasarjan toiseen kahden osakilpailun mittaiseen viikonloppuun jyväskyläläinen Simo Muhonen ja Raimo Niemi starttaavat toiveikkain mielin. Kuukausi sitten Kurikan Botniaringillä ajetussa sarjan avauskilpailuissa upeasti pistepussejaan kartuttaneet Relaa Racingin kuljettajat suuntaavat sarjan sijoilta 3. ja 9; Muhosen kaksi luokkavoittoa pitivät tiimin tavoitteet kurssissaan ennen Ahveniston perinteikkään ja ajoteknisesti vaativan radan osakilpailuja.

Kuluneen kuukauden aikana Relaa Racingin kummatkin kuljettajat ovat määrätietoisesti valmistautuneet kiireiseen kesään, jossa seuraavat 10 viikkoa intensiivisesti eletään kilpailutoiminnassa; Edessä on viiden kilpailuviikonlopun urakka, joka alkaa 3040m mittaisen ja runsaasti korkeuseroja sisältävän Ahveniston radan valloitusyrityksellä. Viimeiset neljä viikkoa Muhonen on opintojensa ohessa keskittynyt simulaattoriharjoitteluun ja Niemi on kiireisen työelämän rinnalla elänyt tiimin autojen huoltotöiden ympärillä.

Relaa Racingin molemmat kuljettajat ovat kaikin puolin valmiita kiireiseen kesään.

- Koska Botniaringiltä saatiin vahva startti kilpailukaudelle niin, testaamattomuudesta huolimatta, on mahtava fiilis suunnata Ahveniston radalle. Valitettavasti vaikka emme saaneet testejä sopimaan siviilielämän aikatauluihin ja siten annamme siinä pientä tasoitusta kanssakilpailijoihin, niin siitä huolimatta ajattelin kirjaimellisesti jatkaa siitä pisteestä mihin Botniaringin palkintokorokkeella päätettiin ja siksi luottavaisin mielin niin teknisesti vaativalle Ahveniston radalle kuin sitä seuraavien 10 viikon aikana ajettaviin kilpailuihin starttaan, Muhonen kertoo.

- Relaa Racingin näkökulmasta kilpailukausi on alkanut aikalailla tavoitteiden mukaisesti ja on mukava huomata nuoren sukupolven olevan sarjan kärjessä. Simo teki hienoa työtä Botniaringillä ja toivotaan, että Porsche GT3 CUP Trophy Finland Junior Program stipendiaatti jatkaa samoilla vahvoilla suorituksilla. Ja totta kai toivon onnettaren olevan suotuisa minuakin kohtaan ja saisin kisattua teknisesti murheettoman ja ennen kaikkea vauhdikkaan viikonlopun. Olen tyytyväinen kun Ahveniston kahden osakilpailun jälkeen Relaa Racing on paremmin kiinni tavoitteissaan eli vuoden 2013 lopputulosten kolmannen ja kuudennen sijan tienoilla, tiimipäällikkö Raimo Niemi pohdiskelee.

Perjantaina ajettaviin vapaisiin harjoituksiin on ilmojen herra luvannut kosteaa keliä. Kuitenkin ennusteiden mukaan 15 Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin kilpailijaa pääsee lauantaina mittaamaan paremmuudesta kuivalla radalla, mutta poikkeuksellisen viileissä olosuhteissa. Väriä kilpailuun tuo mm. sarjan nuorukaisten eli Simo Muhosen ja hopeasijalla olevan Emil Lindholmin vauhti verrattuna avauskilpailussa ylivoimaita kyytiä esittäneeseen sarjajohtaja Jukka Honkavuoreen sekä sarjan ulkopuolisena kuljettajana kisaava vuosien 2008 ja 2009 rata-autoilun Suomenmestari Mikko Eskelisen ja aina vahvassa vauhdissa Ahvenistolla olleen Kari-Pekka Laaksosen kyydin riittävyys kärkikahinoihin.

15.6.2014 - Simo Muhosen ja Raimo Niemen Relaa Racingilla syviä pettymyksen ja hienoja ilon hetkiä Ahveniston Porsche GT3 Cup-kilpailuissa

Rata-autoilun FINRace sarjan yhteydessä ajettavassa Porsche GT3 CUP Trophy Finlandissa Relaa Racing Teamin kuljettajat Simo Muhonen ja Raimo Niemi saalistivat keskinkertaisen pistepussin Hämeenlinnan Ahveniston perinteikkäällä radalla ajetussa sarjan kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa. Kauhajokelainen Niemi kyyditti autoaan upeasti yleiskilpailun sijoille neljä ja seitsemän ja kuluvan kilpailukauden Junior Program stipendiaatti, jyväskyläläinen Simo Muhonen nappasi hienon luokkavoiton.

Aika-ajoissa erinomaiseen vauhtiin päässyt Relaa Racing kiersi Ahveniston 3040m radan kolmanneksi (Simo) ja viidenneksi (Raimo) nopeinten ja olivat matkalla palkintokorokkeelle kunnes ensimmäisen kilpailun lähdössä sattunut dramaattinen joukkokolari johti kilpailulähdön uusintaan. Onni ei uusintalähdössä suosinut Muhosta vaan hänen kohtalona oli joutua ensimmäisessä mutkassa kanssakilpailijan klikkaamaksi ja ajautua ulkomutkan ratavalliin keskeytyksen arvoisesti. Muhosen jäätyä laulukuoroon laittoi Relaa Racingin tiimipäällikkö kaasua ja saapui neljäntenä 14 kierroksen mittaisen lähdön maalilipulle.

Muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa toisessa kilpailulähdössä Muhonen starttasi häntäpäästä (11. lähtöruutu) ja kierros kierrokselta pääsi lähestymään niin neljännestä ruudusta lähtenyttä Niemeä kuin muita kärkikuljettajia. Upean nousun takarivistä tehnyt Muhonen passasi yhdeksännellä kierroksella tiimipäällikkönsä Raimo Niemen ja saapui maalilipulle kuudenneksi nopeimpana. Muhonen oli samalla nopein ns. kakkosluokan auto ja siten juhlisti täysiä luokkapisteitä kun Niemen kohtalona oli seitsemännellä sijallaan tuoda kuudenneksi korkeimmat ns. kolmosluokan pisteet.

- Moottoriurheilussa raja menestymisen ja täydellisen epäonnistumisen välillä on erittäin ohut. Olin ensimmäisessä lähdössä noussut jo kolmanneksi, mutta harmillisesti se startti keskeytettiin joukkokolarin seurauksena. Sitten uusintalähdössä tiukan kilvanajon päätteeksi kanssakilpailija klikkasi minut radalta ja pettymys oli valtaisa. Onneksi Relaa Racingin mekaanikot saivat parsittua ruttaantuneen autoni kasaan ja pääsin toisessa lähdössä nappaamaan erittäin tärkeän luokkavoiton ja siten saada balsamia haavoille, Muhonen kertoo.

- Olen aina tykännyt ajaa Ahvenistolla ja taas pääsin tavoitteideni mukaiseen vauhtiin. Neljänneksi ja kuudenneksi korkeimmat luokkapisteet antoivat paljon uutta itseluottamusta ja koska sarjajohtaja Jukka Honkavuorta lukuun ottamatta nuoriso-osasto söi epäonnistumisen karvasta kalkkia niin taistelu himmeimmistä mitaleista sai paljon uutta väriä. Nyt seuraavan viikon ajan tiimimme intensiivisesti huoltaa kilpurit ja sitten onkin aika suunnata Viron Pärnun radalla ajettavaan seuraaviin osakilpailuihin, tiimipäällikkö Raimo Niemi jatkaa.

Neljän ajetun osakilpailun jälkeen Muhonen tipahti kuudennelle ja Niemi nousi kahdeksannelle sijalle. Kauden neljänteen voittoon ajanut rovaniemeläinen Jukka Honkavuori porskuttaa sarjataulukossa jo huikealla 27 pisteen karkumatkalla. Muhonen ja Niemi ovat kyttäysasetelmissa 17 ja 19 pisteen päässä pronssimitalista.

Lopputulokset FINRace Ahvenisto, Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 1. lähtö: Top-4:
1. Jukka Honkavuori, 14 kierrosta
2. Kari-Pekka Laaksonen, +13.481sek
3. Johan Westergård, +22.729sek
4. Raimo Niemi, +27.549sek
---
kesk. Simo Muhonen, kolari kierros 1.

Lopputulokset FINRace Ahvenisto, Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 2. lähtö: Top-3:
1. Jukka Honkavuori, 14 kierrosta
2. Kari-Pekka Laaksonen +8.336sek
3. Johan Westergård +9,445sek
---
6. Simo Muhonen +30.549sek (lk2 voittaja)
7. Raimo Niemi +44.376sek


26.6.2014 - Simo Muhonen ja Raimo Niemi kyttäysasemista Porsche GT3 Cup Trophy Finland Pärnun osakilpailuihin

Highslide JS
 
Neljän ajetun osakilpailun jälkeen vain 17 ja 19 pisteen päässä pronssisijasta olevat Relaa Racingin kuljettajat, jyväskyläläinen Simo Muhonen ja kauhajokelainen Raimo Niemi aloittavat takaa-ajonsa lauantaina Viron Pärnussa ajettavissa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa.

Rovaniemeläisen Jukka Honkavuoren ajettua neljästä osakilpailusta täydet pistepotit on niin Relaa Racingin kuljettajat kuin muut kanssakilpailijat joutuneet tyytymään statistin rooleihin. Kaksi viikkoa sitten edellisessä Ahveniston osakilpailussa kauden parhaimpaan tulokseen yltynyt Raimo Niemi (4.) ja kolmannen luokkavoiton pokannut Simo Muhonen starttaavat toiveikkaana Pärnun reilun kolmen kilometrin mittaiselle radalle ja tietäen, että nyt on hyökättävä mikäli sarjan mitalitaistelussa haluavat olla.

- Jälleen kerran minulla on edessä uuden radan opettelu ja tällä kertaa siihen on aikaa kokonaiset kaksi 15 minuutin harjoitusta eli kyllä tässä vähän olo on kuin suunnistuskisoissa metsään menisi ilman karttaa. Tosin mitä olen kanssakilpailijoiden edellisvuosien incar videoita katsellut niin Pärnun rata näyttää varsin vauhdikkaalta ja sellaiselta, että haastetta ei ainakaan tule puuttumaan, Muhonen kertoo ja jatkaa, - Mutta ei valiteta vaan otetaan haaste avosylin vastaan ja katsotaan miten siitä selvitään. Luokkavoittoihin ja ehdottomasti mahdollisimman korkeaan yleiskilpailun sijoituksiin jälleen tähtään.

Myös Niemi tietää, että nyt on jälleen laitettava kaasu pohjaan.

- Koska Relaa Racingin ideologiana on stressittömästi nauttia moottoriurheilusta niin en jo pelkästään sen takia suostu menestyspaineita ottamaan. Tottakai se olisi hienoa päästä parantamaan Ahvenistolla saavuttamaani neljättä sijaa, mutta kuten Ahveniston kolarisumassa nähtiin, että moottoriurheilussa voi sattua mitä tahansa niin ajetaan nyt ensiksi ja katsotaan tuloksia sen jälkeen, Niemi kertoo ja jatkaa, - Aika-ajojen merkitystä ei taaskaan voi liikaa korostaa, joten panostetaan siihen ja sen jälkeen tuumaillaan varsinaista kisastrategiaa.

Pärnun osakilpailussa mestaruuspisteistä ajaa yhteensä 14 Porsche 997, 996 ja 911 automalleilla ajavaa kilpailijaa.

29.6.2014 - Simo Muhonen jälleen luokkavoittoon Porsche GT3 Cup ratasarjassa - Tallitoveri Raimo Niemi mahtavasti neljäs ja viides

Highslide JS
 
Viron Pärnun Auto24ring radalla ajetussa Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, kävi, aikaisempien osakilpailujen tapaan ja kauhajokelaisen tallitoverinsa Raimo Niemen tavoin, huikean taistelun menestyksestä. 20 minuutin ja 13 kierroksen aikana tapahtuneiden värikkäiden vaiheiden jälkeen Relaa Racing Teamissa ajavan Junior Program stipendiaatin saavutti kilpailukautensa kolmannen luokkavoiton sekä toisen osakilpailun palkintokorokkeen alimman sijan. Tiimipäällikkö Raimo Niemi kotiutti kilpailuista neljänneksi ja viidenneksi korkeimmat mestaruuspisteet.

Sadesäässä ajetuissa aika-ajoissa upeasti kolmanteen ja viidenteen lähtöruutuun ajaneet Relaa Racingin kuljettajat starttasivat kovin odotuksin viikonlopun ensimmäiseen starttiin, mutta pienten ajovirheiden seurauksena saapuivat maalilipulle peräkkäin sijoilla viisi ja kuusi. Koska vanhemmalla Porsche -automallilla kisaava Muhonen oli nopein ko. automallilla ajava kuljettaja niin hänet palkittiin luokkavoitolla ja sen tuomilla täysillä sarjapisteillä. Uudemmalla Porsche -automallilla ajava Niemi kasvatti pistepussiaan luokkansa viidenneksi korkeimmilla pisteillä.

Vauhdikkaan viikonlopun toisessa startissa Muhonen ampaisi 13 kierroksen kilpailuun kuudennesta ruudusta ja kävi tiivistä kilvanajoa vitossijasta kunnes hieman ahne ohitusyritys kostautui ajovirheenä ja sitä seuranneena pyörähdyksenä. Silti maalilipulle nuorukainen raahautui yleiskilpailun 11. nopeimpana. Epäonnesta huolimatta hän oli kuitenkin luokkansa kolmanneksi nopein ja saavuttamaan palkintokorokkeen alimman sijan tuomat tärkeät mestaruuspisteet. Raimo Niemi starttasi kahdeksannesta lähtöruudusta ja teki kaksi viikkoa sitten ajetun Ahveniston osakilpailun tapaan vakuuttavan nousun neljänneksi.

- Ihan OK viikonloppu lähtökohtiin nähden - Pääsin minulle aikaisemmin täysin tuntematonta rataa harjoittelemaan vain 15 minuutia ennen aika-ajoja joten luokkavoitto ja kolmas sija oli enemmän mitä uskalsin toivoa. Harmillisesti kummassakin kilpailussa omat ajovirheet söivät vauhtia ja niiden myötä pikkasen jäi hampaankoloon tuloillaan ollut toinen luokkavoitto. Täytyy kuitenkin muistaa, että kovissa kilpailutilanteissa mitä tahansa voi sattua ja nyt kun en malttanut niin tällä kertaa kävi näin. Silti nousu sarjan nelossijalle takaa hyvät lähtökohdat seuraaviin kilpailuihin, Muhonen kertoo.

- Tasaisuus oli valttia. Aika-ajoissa viides lähtöruutu, ensimmäisen kilpailun vitossija ja toisen lähdön nelossija pistää hymyilyttämään muiden herrasmiesten ja lahjakkaiden nuorten kuljettajien seurassa. Lisäksi hieno kilvanajo (ja vain 0,215sek aikaero) tallitoveri Muhosta vastaan kruunasi tavoitteiden mukaisesti menneen viikonlopun. Sarjatilanteessa hallussani oleva seitsemäs sija ei kerro koko totuutta, sillä kilpailukauden päätteeksi kaikkien tuloksista jätetään kaksi huonointa kilpailua pois. Näin ollen niin kummallakin Relaa Racingin kuljettajalla on pullat hyvin uunissa, tiimipäällikkö Niemi analysoi tuloksia.

Pärnun osakilpailut voitti rovaniemeläinen Jukka Honkavuori, joka on näytöstyyliin voittanut sarjan kaikki kuusi ajettua osakilpailua. Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan heinäkuun puolivälissä Alastaron radalla.

Porsche GT3 Cup Trophy Finland Pärnu 2014: Aika-ajot, Top-5:
1. Jukka Honkavuori, 1:23.632
2. Tom Nylund, +0.182sek
3. Simo Muhonen, +0.612sek
4. Johan Westergard, +0.817sek
5. Raimo Niemi, +0.983sek

Porsche GT3 Cup Trophy Finland Pärnu 2014: 1. lähtö, Top-6:
1. Jukka Honkavuori, 13 kierrosta
2. Emil Lindholm, +16.015sek
3. Johan Westergard, +19.250sek
4. Kari-Pekka Laaksonen, +28.209sek
5. Simo Muhonen, +31.018sek (lk 1.)
6. Raimo Niemi, +31.233sek (lk 5.)

Porsche GT3 Cup Trophy Finland Pärnu 2014: 2. lähtö, Top-5:
1. Jukka Honkavuori, 13 kierrosta
2. Tom Nylund, +27.824sek
3. Johan Westergard, +28.202sek
4. Raimo Niemi, +34.334sek (lk 4.)
5. Kari-Pekka Laaksonen, +35.138sek
---
11. Simo Muhonen, +57.299sek (lk 3.)10.7.2014 - Relaa Racing Team hyvistä asetelmista Porsche GT3 Cup Finlandin Alastaron viikonloppuun

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Rata-autoilun FINRace sarjan yhteydessä ajettavassa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa Relaa Racingin kuljettajat ovat kuuden osakilpailun jälkeen tyylikkäästi matkalla kohti tavoitteitaan kun Junior Program stipendiaatti, jyväskyläläinen Simo Muhonen ja kauhajokelainen Raimo Niemi ovat arvostetun kilpasarjan sijoilla viisi ja kahdeksan. Koska kilpailukauden päätteeksi kaksi huonointa tulosta jätetään sarjapisteistä laskematta, on tasaisesti kärkivauhdissa koko kuluvan kilpailukauden aikaisemmat osakilpailut ajanut tiimi hyvissä hyökkäysasetelmissa sarjan jatkuessa nyt viikonloppuna Virttaan Alastaron vauhdikkaalla radalla.

Lauantaina yhteensä 14 Porsche kuljettajaa mittaa jälleen paremmuudestaan. Aamupäivällä edessä on intensiiviset aika-ajot, joiden tulosten perusteella määrittyy ensimmäisen osakilpailun lähtöjärjestys. Alastaron 2,721m radalle Relaa Racing on asettanut kuljettajilleen tavoitteet olla aikaisempien osakilpailujen tapaan palkintokorokkeella; Muhonen tähtää kilpailukauden viidenteen luokkavoittoon ja Niemi hakee jatkoa nousujohteiselle kaudelleen ja parantaa vähintään yhdellä sijalla ajamiaan luokkansa neljänsiä ja viidensiä sijoituksia.

- Jälleen edessä on kokonaan uuden radan opettelu kun kertaakaan en ole autourheilu-urani aikana Alastarossa kilpaa ajanut. Muutama vuosi sitten kävin rataleimatutkinnon suorittamassa siellä ja siinä on kaikki kokemus mitä radasta olen saanut. Toisaalta ehkä se on vain hyvä juttu, koska kuluvan kilpailukauden teeman mukaan mitä tuntemattomampi rata, sitä parempi lopputulos. Kaksi luokkavoittoa ja sitä kautta täydet sarjapisteet sekä myös muutama bonuspiste yleiskilpailun top-5 sijoituksesta olisi harras toivomukseni tulevalta viikonlopulta, 21 pistettä hopeamitalista perässä oleva Muhonen kertoo.

- Tiivis kilpailuohjelma on pitänyt Relaa Racing Teamin mekaanikot kiireisinä myös kilpailujen väleissä kun me kuljettajat olemme kovassa kilvanajossa aiheuttaneet ylimääräisiä autojemme huoltotoimenpiteitä. Nyt toivotaan, että pääsisimme minimalistisilla kalustovaurioilla ja sitä kautta saisimme ajaa kaikin puolin ehjät kilpailut. Koska niin kuukausi sitten Ahvenistolla kuin kaksi viikkoa sitten Viron Pärnussa pääsin nelossijoillani kolkuttelemaan palkintokoroketta niin pahakseni en laittaisi mikäli nyt kauden parhaimpaan tulokseen eli mille tahansa palkintokorokkeen sijalle yltäisin, tiimipäällikkö ja toista autoa ohjastava Niemi jatkaa.

12.7.2014 - Simo Muhoselle makoisat luokkavoitot Porsche GT3 Cup Trophy Alastaron osakilpailuista - Raimo Niemi kahdesti viidenneksi nopein

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Virttaan Alastaron radalla ajetuissa Porsche GT3 Cup Trophy ratasarjan seitsemännessä ja kahdeksannessa osakilpailussa Junior Program stipendiaatti, jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, pokkasi 12 kierrosten kilpailuissa kilpailukauden viidennen ja kuudennen luokkavoiton sekä niiden tarjoamat täydet luokkapisteet. Yleiskilpailussa hieman vanhentuneella Porschella ajava Muhonen sijoittui uudempien autojen seassa kaksi kertaa upeasti kuudenneksi ja onnistui nousemaan sarjan kolmannelle sijalle kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

Relaa Racing Teamin tiimipäällikkö ja uudempaa Porsche ohjastanut kauhajokelainen Raimo Niemi jatkoi hyvää tuloskuntoaan ja oli kummankin kilpailulähdön viidenneksi nopein. Niemi ja Muhonen kävivät kummassakin kilpailussa tiivistä taistelua neljänneksi nopeinta Tom Nylundia vastaan, mutta eivät onnistuneet nousemaan hänen edelleen. Hellesäässä ajettujen Alastaron osakilpailujen voittoihin ajoi jälleen kerran rovaniemeläinen Jukka Honkavuori, joka huolimatta rallin kahdeksankertaisen Suomenmestari Sebastian Lindholmin pojan Emil Lindholmin erinomaisesta vastuksesta, pystyi silti ajamaan voitot ja juhlistamaan seitsemännen ja kahdeksannen kerran täysiä sarjapisteitä.

Kun neljä osakilpailua on vielä ajamatta, on sarjatilanteessa Jukka Honkavuori karannut jo mestarillisen tuntuiseen 60 pisteen etumatkalle. Muhonen on kolmantena, vain 10 pistettä hopeasta ja Niemi kahdeksantena. Huomioitavaa on se, että kun kaikki 12 osakilpailua on ajettu, jätetään lopullisista pisteistä kaksi huonointa tulosta pois. Näin ollen tasaisesti palkintokorokkeelle ajanella Muhosella ja sarjan top-5 loppusijoitukseen tähtäävällä Relaa Racing Team on upeasti matkalla kohti kilpailukauden tavoitteita.

- Ensimmäisen kilpailun startissa jäin edelläni lähteneen kilpailijan hidastamaksi ja niin Nylund kuin Niemi pääsivät karkaamaan, jota en enää pystynyt ajamaan kiinni. Vaikka sama kuvio toistui toisessa lähdössä niin siitä huolimatta saavutin luokkavoittojen tuomat täydet pisteet ja nousin sarjatilanteessa mitalikantaan, Muhonen kertoo ja lupailee, - Vaikka Honkavuoren mestaruus on melkein jo kiveen hakattu niin hopeasijaan on edelleen täydet mahdollisuudet. Neljä kilpailua ja 10 pistettä tarvitsisi kuroa Dennis Nylundia kiinni, onnistuu!

- Tom Nylund sekä tallitoverini Simo Muhonen mahdollisti minulle erittäin nautinnollisen viikonlopun kun kummassakin kilpailussa yritin päästä Nylundista ohitse ja pitää Muhonen takana. Vaikka Nylund oli tänään ohittamaton ja sen myötä niin minä kuin Simo jäimme hieman nuolemaan näppejämme niin siitä huolimatta kaksi viidettä sijaa ja erityisesti niiden tuomat kaksi bonuspistettä normaalien sarjapisteiden lisäksi ovat tärkeitä kun elokuun lopulla kaikki osakilpailut on ajettu. Kun Simo ajoi jälleen niin kuin osasimme odottaa eli luokkavoittoihin niin voidaan sanoa, että Relaa Racing Teamilla oli kaikin puolin tuloksellisesti tavoitteiden mukainen viikonloppu ja että tästä on erittäin hyvä jatkaa jäljellä oleviin kilpailuihin, tiimipäällikkö Niemi kiteytti kilpailuviikonloppua.

Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarja jatkuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoen Vauhtiajoissa ajettavilla kahdella ns. katuosakilpailuilla.

Lopputulokset Porsche GT3 Cup Trophy Finland, Alastaro 2014, 1. lähtö:
1. Jukka Honkavuori, 12 kierrosta
2. Emil Lindholm, +0.340sek
3. Johan Westergård, +18.261sek
4. Tom Nylund, +27.689sek
5. Raimo Niemi, +30.485sek
6. Simo Muhonen, +32.995sek (lk2. 1.)

Lopputulokset Porsche GT3 Cup Trophy Finland, Alastaro 2014, 2. lähtö:
1. Jukka Honkavuori, 12 kierrosta
2. Emil Lindholm, +3.698sek
3. Kari-Pekka Laaksonen, +20.634sek
4. Tom Nylund, +27.594sek
5. Raimo Niemi, +28.865sek
6. Simo Muhonen, +32.856sek (lk2 1.)5.8.2014 - Simo Muhonen ja Raimo Niemi erinomaisissa asetelmissa Suomen ratasarjojen huipennuksiin - Relaa Racing Team esillä Suomen MM-rallissa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
FINRace ratasarjan yhteydessä ajettavassa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa upeasti kolmantena ja FINRace Trophyssä toisena oleva jyväskyläläinen, Relaa Racing Teamin kuljettaja Simo Muhonen ja sijoilla 8 sekä 3 oleva tiimin toinen kuljettaja, kauhajokelainen Raimo Niemi, tähtäävät jälleen palkintokorokkeelle kun edessä on ensimmäinen sarjojen kahdesta huipentumasta.

Tulevana viikonloppuna Vetelin Kemoran radalla päätöksen saava FINRace ratasarja on houkutellut viivalle 15 Porschella ajavaa kuljettajaa kun edessä on Porsche GT3 Cup Trophy ratasarjan yhdeksäs sekä kymmenes ja FINRace Trophyn kaksi viimeistä eli 11 ja 12 osakilpailua. Muhonen ja Niemi ovat kummassakin sarjassa kiinni mitalitaistelussa ja sen myötä panokset Kemoran vauhdikkaalle ja 2,723m pituiselle radalle ovat kovat; Epäonnistumiseen ei ole varaa ja palkintokorokesijoilla tiimin tilipussiin on sujahtamassa kirkasta arvometallia.

Relaa Racing Team valmistautui tuleviin koitoksiin heinä-elokuun vaihteessa jyvässeudulla ajetussa Suomen MM-rallissa, jossa Simo Muhonen oli autonsa kanssa esillä paraatipaikalla Paviljongin huoltoalueella. Pitkän viikonlopun edustustyön jälkeen Muhonen odottaa tulevaa viikonloppua kuin pikkupoika joulupukkia; 10 päivää sitten Relaa Racing Team pokkasi FINRace ratasarjan Seinäjoen osakilpailuista palkintokorokkeen kaksi korkeinta sijaa ja niiden myötä on FINRace Trophyssä hopea- ja pronssisijalla. Elokuun neljäntenä viikonloppuna Alastarossa huipennuksen saavassa Porsche GT3 Cup Trophyssä Muhosella on erinomaiset mahdollisuudet hopea tai pronssimitaliin. Lisäksi nyt kahdeksannella sijalla olevaa ja nousujohteisesti huikeaan tuloskuntoon päässyttä Raimo Niemeä voidaan pitää sarjan mustana hevosena, joka onnistuessaan voi hyvinkin olla myös viiden kärkikuljettajan joukossa.

- Kummatkin ratasarjat ovat todella kutkuttavassa tilanteessa. Varmaa lienee se, että kummatkin sarjat tule voittamaan rovaniemeläinen Jukka Honkavuori, mutta hopeasta ja pronssista tulee Relaa Racing Team tosissaan taistelemaan. Nyt Kemorassa meillä on huikea mahdollisuus saavuttaa hopea- ja pronssimitalit sekä palkintokorokesijojen myötä parantaisimme myös asetelmia elokuun lopussa huipentuvassa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa, junior program stipendiaatti Simo Muhonen kertoo.

- Seinäjoen Vauhtiajojen täysien pistepottien myötä tiimimme jäsenistö sai hurjasti lisää itseluottamusta ja sen myötä suuntaamme rauhallisen toiveikkaana Kemoran radalle. Suomen MM-rallissa yhteistyökumppanimme saivat laajaa kansainvälistä näkyvyyttä ja muutenkin niin koko FINRace ja Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjat kiinnostivat kymmeniä tuhansia silmäpareja unohtamatta maailmanlaajuista TV-näkyvyyttä. Olemme valtavasti tehneet töitä menestyksen eteen, joten olisihan se erittäin palkitsevaa mikäli kilpailukaudelle asettamiin tavoitteisiimme yltäisimme, tiimipäällikkö Raimo Niemi jatkaa.

FINRace Kemoran osakilpailu starttaa perjantain vapailla harjoituksilla. Lauantaina klo 9 alkaen ajetaan aika-ajot, joista edetään 12 kierroksen osakilpailuihin. Ensimmäisen kerran Porsche -kuljettajat mittaavat paremmuudestaan klo 13.20 ja toisen kerran klo 15.00.

10.8.2014 - Simo Muhoselle hopeamitali FINRace ratasarjassa - Myös Porsche GT3 Cupissa mahdollisuudet hopeaan

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Vetelin Kemorassa ajetussa FINRace rata-ajon SM-sarjan kahdessa viimeisessä osakilpailussa jyväskyläläinen, Relaa Racing Teamin kuljettaja Simo Muhonen, 17, onnistui jälleen juhlimaan luokkavoittoa ja toisen lähdön hopeasijaa sekä ennen kaikkea tärkeitä mestaruuspisteitä jotka lopulta johdattivat Junior Program stipendiaatin FINRace Trophy sarjan hopeamitalille. Tiimipäällikkö ja toista autokuntaa ohjastanut Raimo Niemi oli FINRace Trophyssä kahdeksas, jääden 17 pistettä pronssimitalista.

Keliltään erittäin sateisen haastavissa olosuhteissa ajetuissa FINRace Trophy ratasarjan kahdessa viimeissä kilpailussa ei draamaa puuttunut kun ensiksi sarjan kärkitaistelussa ajanut Emil Lindholm ja Anssi-Jukka Kasi kolaroivat punaisten lippujen arvoisesti ja sitten uusintalähdössä kuivan kelin rengasvalinta nousi ratkaisijan rooliin. Muhonen oli yksi rengasruletin kärsijöistä ja jäi siten yleiskilpailun kahdeksanneksi. Silti hän onnistui kotiuttamaan luokkansa toiseksi korkeimmat pisteet. Muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa toisessa sadekelin kilpailussa toisen polven moottoriurheilija kaasutteli yleiskilpailun viidenneksi ja suvereeniin luokkavoittoon. Raimo Niemi oli yleiskilpailun seitsemäs ja kuudes.

- Olosuhteet olivat enemmän kuin haastavat kun kuivan kelin lisäksi vettä tuli paikotellen taivaan täydeltä. Ensimmäisessä lähdössä rata ehti sadekelin rengasvalintamme jälkeen kuivaa ja siten viidennestä ruudusta alkanut kilpailumme muuttui selviytymiskamppailuksi renkaiden sulaessa alle. Vielä kun kilpailu keskeytettiin Lindholmin ja Kasin kolaroinnin seurauksena niin kuivan kelin renkailla matkassa olleet kanssakilpailijat karkasivat täysin maisemaan. Avauslähdön kahdeksas ja luokkani hopeasija ei ollut sitä mitä kilpailulta lähdimme hakemaan, Muhonen kertoo.

- FINRace Trophy sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin täysin kosteassa kelissä, jossa onnistuin kymmenestä lähtöruudusta nousemaan viidenneksi sekä ajamaan kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Luokkavoiton ja täysien pisteiden myötä saavutin hopeamitalin rata-autoilun FINRace sarjan Trophyssä, joten ei se nyt ihan huonostikaan mennyt. Lisäksi kun minulla on kahden viikon päästä ajettavassa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin päätösosakilpailuissa mahdollisuus kirkastaa tulossa oleva pronssimitali hopeaksi niin edessä on todella odottavaiset kesäpäivät, Muhonen jatkaa.

Tiimipäällikkö Raimo Niemi jakoi kiitosta ja onnitteluja tiiminsä nuorelle Junior Program stipendiaatilleen.

- Otimme kauden alussa tavoitteeksi, että vuonna 2013 tiimimme saavuttamat kolmas ja kuudes sija olisi kirkastettava. Pitkän ja intensiivisen kilpailukauden aikana on ollut hienoa nähdä kuinka hyvin Simo ensiksi sopeutui tiimiimme ja sittemmin otti ns. koppiautolla kilvanajon mukavasti haltuun. FINRace Trophyn hopeasija oli tavoitteiden mukainen suoritus ja vielä kun hän saavuttaisi hopeaa myös Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjassa niin olisihan se todella hienoa kiittää ajokortti-iän syyskuussa saavaa kuljettajaa erinomaisesti tehdystä työstä. Minun kahdeksas sijani FINRace Trophyssä oli lievä pettymys kun tavoitteet oli asetettu kuuden nopeimman joukkoon. Onneksi tässä voi vielä petrata kun Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjan kaksi päätösosakilpailua ajetaan Alastaron radalla elokuun neljäntenä viikonloppuna, Niemi tuumaili.

FINRace Trophyn voittoon ajoi rovaniemeläinen Jukka Honkavuori, joka koko pitkän kilpailukauden on suvereenisti hallinnut saksalaisen autotuotteen ominaisuuksia Suomen syheröisillä radoilla. Honkavuori on myös sinettiä vaille Porsche GT3 Cup Trophyn mestari.

Lopputulokset FINRace Kemora 2014: Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 1. lähtö:
1. Kari-Pekka Laaksonen, 9 kierrosta
2. Marko Helistekangas, +10.001sek
3. Johan Westergård, +21.156sek
---
7. Raimo Niemi, +37.289sek
8. Simo Muhonen, +40.633sek (lk2)

Lopputulokset FINRace Kemora 2014: Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 2. lähtö:
1. Kari-Pekka Laaksonen, 11 kierrosta
2. Tom Nylund, +3.155sek
3. Jukka Honkavuori, +6.876sek
4. Johan Westergård, +11.438sek
5. Simo Muhonen, +13.444sek (lk2)
6. Raimo Niemi, +25.630sek

FINRace Trophy epäviralliset loppupisteet 12/12 osakilpailua:
1. Jukka Honkavuori 337 pistettä
2. Simo Muhonen 290 pistettä
3. Johan Westergård 257 pistettä
4. Jesse Lintumäki 253 pistettä
5. Tom Nylund 251 pistettä
------
8. Raimo Niemi 230 pistettä

Porsche GT3 Cup Trophy Finland pistetilanne 10/12 osakilpailua:
1. Jukka Honkavuori 337 pistettä
2. Johan Westergård 275 pistettä
3. Simo Muhonen 269 pistettä
4. Jesse Lintumäki 253 pistettä
5. Tom Nylund 251 pistettä
------
8. Raimo Niemi 229 pistettä22.8.2014 - Simo Muhosella ja Relaa Racing Teamilla mahdollisuus Porsche GT3 Cup Finlandin hopeamitaliin - Nuorukainen laittaa kaiken osaamisensa peliin

Highslide JS
 
Kuukauden päästä täysi-ikäisyyden saavuttava jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, sinetöi kaksi viikkoa sitten FINRace ratasarjan hopeamitalin ja nyt lauantaina hänellä on erinomaiset mahdollisuudet kurvailla tähänastisen autourheilu-uransa arvokkaimman mitalin kun Porsche GT3 CUP Trophy Finland huipentuu Alastarossa ajettavassa Porsche Cub Festivalissa.

Kauhajokelaisen Relaa Racing Teamin Porsche GT3 Cup autolla ajava Muhonen on kuusi pistettä hopeassa kiinni olevaa Johan Westergårdia perässä ja kun sarjasääntöjen mukaisesti kahden kauden huonoimman kilpailun pisteet jätetään lopputuloksista pois niin hänelle suorastaan tarjotaan arvostetun kilpasarjan hopeamitalia. Koska Westergårdilta lähtee vähintään 18 ja 26 pistettä ja Muohoselta 0 ja 26 niin voidaan sanoa, että mikäli vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan pronssimitalisti ajaa turvallisella ajolla maalilipulle niin toisenkin hopeamitalin osoite on jyväskylässä.

Relaa Racingin toisella kuljettaja Raimo Niemellä on myös hyvät mahdollisuudet nousta kahdeksannelta sijalta tavoitteiden mukaiseen kuuden parhaimman joukkoon. Muhonen ja Niemi eivät kuitenkaan suostu nuolaisemaan ennen virallisten lopputulosten julkistusta.

- On totta, että asetelmat ovat todella herkulliset ja että perusajolla pääsisimme tavoitteeseen. Mutta koska kyse on intensiivisestä ja kovavauhtisesta moottoriurheilusta niin mitä tahansa voi tapahtua - myös sellaisia asioita mitkä eivät ole omasta tekemisestä saatikka osaamisesta kiinni. Sen vuoksi todella nöyrin mielin tässä Alastaron moottoriurheilupyhättöä kohtaan suunnistellaan ja totta kai toivotaan, että kolareilta vältyttäisiin ja me kaikki pääsisimme ajamaan omilla tasoillamme sekä ennen kaikkea saavuttamaan tavoitteiden mukaiset tulokset, Muhonen mietiskelee.

- Kahden viikon takaista FINRace Trophy sarjan hopeamitalia on juhlittu varsin varovaisesti. Itse asiassa tilanne on ollut täysin päin vastoin, koska kauden tavoitteemme on koko ajan ollut Porsche GT3 Cup Trophy sarjan mitalitaistelu ja sitä varten niin koko Relaa Racing Team kuin minä ja managerini Seppo Muhonen on tehty valtavasti töitä - Myös henkisellä tasolla. Kaikki on nyt valmista - laitetaan kaikki osaaminen peliin, Junior Program stipendiaatti Muhonen suunnittelee.

Tiimipäällikkö Raimo Niemellä on kädet kyynärpäitä myöten ristissä.

- Vuosi sitten Relaa Racing Team oli sarjan loppupisteissä kolmannella ja kuudennella sijalla, joita luonnollisesti lähdimme tälle vuodelle parantamaan. Ja nyt kun näyttää, että olisimme pääsemässä tavoitteeseen niin kyllä tässä hartaasti toivotaan, että niin minä kuin ennen kaikkea Simo hallitsemme paineet. Helppoa se ei todellakaan tule olemaan, koska lähes kaikilla kanssakilpailijoilla, lukuun ottamatta mestaruuden varmistanutta Jukka Honkavuorta, on jonkinlainen taistelu paremmuudesta edelleen käynnissä. Silti vakaasti uskon Simon ajavan hopealle ja tottakai itseeni, että hallussani oleva kahdeksas sija ei ole sarjapisteiden sijoitus kun viimeisen osakilpailun maalilippu liehuu, Niemi kertoo.

Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin päätösosakilpailuihin starttaa yhteensä 14 kuljettajaa.

24.8.2014 - Simo Muhoselle hopeaa Porsche GT3 Cup Trophy Finland 2014 ratasarjasta - tallitoveri Raimo Niemi yhdeksäs

Highslide JS
 
Alastarossa ajetussa Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin päätösosakilpailussa jyväskyläläinen Relaa Racing Teamin kuljettaja Simo Muhonen, 17, teki, jälleen kerran, vakuuttavaa työtä ja ajoi upeasti toisen lähdön luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun neljänneksi. Koska ensimmäinen lähtö mitätöitiin ja sarjasääntöjen mukaisesti kaksi kauden huonointa sijaa jätettiin loppupisteistä laskematta niin kuukauden päästä ajokortti-iän saavuttava Muhonen nousi vakuuttavasti pronssisijalta hopealle. Tallitoveri Raimo Niemen kohtalona oli lopulta jäädä sijalle yhdeksän.

Kaksi viikkoa sitten FINRace Trophy sarjan hopeamitalin saavuttanut Muhonen avasi viikonlopun kellottamalla kakkosluokan pohja-ajan. Koska Porsche Club Festival tapahtumassa ajoi poikkeuksellisesti myös useita nopeampia kolmosluokan Scandinavian Carrera Cupin kilpailijoita, oli Muhosen lähtöruutu vasta yhdeksäs. Keliltään sateisen vaikeassa kilpailussa Muhonen kärsi väärästä rengasvalinnasta ja oli maalilipulla vasta luokkansa kolmas ja yleiskilpailun kymmenes. Kuitenkin tämä lähtö mitätöitiin tuomaristovirheen seurauksena ja näin ollen kukaan kilpailija ei pisteitä startista saanut.

Toiseen lähtöön Muhonen starttasi lähtöruudusta neljä ja sen myötä kilpailukauden 12. ja samalla viimeiseen lähtöön hän laittoi kaiken osaamisensa peliin ettei nopeammat kolmosluokan autot pääsisi ohitse. Kartingin KF3-luokan pronsimitalin vuonna 2011 voittanut ja viime vuonna Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa kolme kertaa palkintokorokkeelle yltänyt Muhonen näytti osaamistaan ja yhtä Scandinavian Carrera Cupin kilpailijaa lukuun ottamatta pystyi pitämään muut kanssakilpailijat takanaan. Erinomainen taistelu palkittiin täysien luokkapisteiden lisäksi kolmella yleiskilpailun bonuspisteellä ja niiden turvin Muhonen pääsee loppusyksystä järjestettävässä palkintogaalassa pokkaamaan kaksi hopeista mitalia. Relaa Racingin kuljettajana ajanut Junior Program stipendiaatti oli yhtä hymyä kilpailukaudelle asetettujen tavotteiden täyttymiselle.

- Kilpailukauden viimeinen lähtö oli ehdottomasti parhainta osaamistani. Vaikka kauden 12 osakilpailussa kymmenen kertaa pääsin juhlistamaan palkintokorokkeen korkeinta sijaa niin tietysti vähän harmittaa kun en mestari Jukka Honkavuoren suvereenisiin tuloksiin pystynyt vastaamaan. Silti hopeasija on ehkäpä hieman enemmän kuin uskalsin kilpailukauden alussa toivoa, joten ei kai tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen, Muhonen paukutteli henkseleitään.

- Iso kiitos niin yhteistyökumppaneille ja faneille kuin ennen kaikkea Relaa Racing Teamille, jonka jäsenistö teki päräyttävää työtä menestyksemme eteen. Erityiskiitos kuuluu ehdottomasti vanhemmilleni sekä tiimipäällikkö Raimo Niemelle, joka puoli vuotta sitten jakoi uskoa vauhtiini ja sen kehittymiseen, jakoi hopeisissa tunnelmissa 18-vuotis syntymäpäiviään odotteleva nuorukainen.

Relaa Racing Teamin Raimo Niemi antoi tunteikasta palautetta kauden 2014 Junior Program stipendiaatille.

- Kun aikoinaan Junior Program valinta kohdistui Simoon niin kyllä hänestä heti pystyi aistimaan, että kyseessä on reipas ja fiksu miehen alku, joka on tukevasti jalat maan pinnalla. Hänen 13-vuoden kilpailukokemus niin Suomessa kuin ulkomailla on tehnyt tehtävänsä eikä koko kilpailukauden aikana hän sortunut hölmöilyyn vaan muiden tekemisistä piittaamatta ajoi omalla tasollaan. Koko Relaa Racing Team onnittelee nuorukaista ja ennen kaikkea minä tiimipäällikkönä olen ylpeä hänen kahdesta ansaitusta hopeamitalista. Toivotaan, että tämä lopputulos poikii hänelle uusia kansainvälisiä haasteita, Niemi tunnemoi


Sami Kolsi: Maraton ratti kädessä

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Usein kuulee keskusteltavan ja päiviteltävän kuinka parhaimmillaan miljoonia tienaavat kilpa-ajajat eivät ole missään nimessä urheilijoita, eikä autourheilu missään nimessä urheilua. Toisaalta tähän argumenttiin on helppo samaistua, kun tarkastelee esimerkiksi asiaa vertailemalla kenties urheilun jalointa muotoa, yleisurheilua, autourheiluun. Toisaalta tämä asetelma ei ole eduksi niin yleisurheilulle kuin autourheilullekaan, vaikka sekä eroavaisuuksia että samankaltaisuuksia on helppo nimetä ilman vuosikymmenten aktiivista harrastamista, kilpailemista tai seuraamista.

Toisin kuin yleisurheilussa, piiloutuu autourheilussa kuljettajan varsinainen fyysinen ponnistelu ja urheilusuoritus yleensä auton sisään. Näin ollen sivusta seuraajan lienee helppoa todeta tekniikan tekevän työn kuljettajan vain nauttiessa kyydistä. Nautintoa kilpa-ajaminen todella on, mutta myös fyysisesti äärimmäisen rankkaa. Fyysinen rasitus korostuu erityisesti silloin kun kilpaillaan korkeimmilla tasoilla ja pidemmissä kilpailuissa.

Suomen mittakaavassa esimerkiksi rata-ajossa menestyminen vaatii jo fyysisesti erittäin hyvää kuntoa, mutta muun muassa lihasvoimaa- ja kestävyyttä täytyy pystyä niin sanotusti lyömään peliin aivan eri mittakaavalla kun mennään kansainväliselle tasolle. Monelle suomalaiselle tuttu Formula 1 -sarja lienee maailman rankin ja fyysisesti haastavin autourheilusarja, mikäli monituntiset kestävyyskilpailut jätetään vertailun ulkopuolelle. F1-sarjan parissa työskentelevät huipputason lääkintä- ja terveysalan ammattilaiset ovat verranneet yhtä osakilpailun ajamista jopa maratonin juoksemiseen! Tälläkin kaudella siis muun muassa Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen ajavat 19 ”maratonia”.

Porsche GT3 Cup Trophy haluaa omalta osaltaan olla edistämässä ja kehittämässä myös kotimaisen rata-autoilun ja sen kuljettajien fyysistä suorituskykyä. Tästä loistavana esimerkkinä on tuore Junior Program -kuljettaja Simo Muhonen, jolle tullaan rakentamaan henkilökohtainen kunto-ohjelma juuri kilpa-ajamista silmällä pitäen. Pohjana ohjelmalle on Simon torstaina huhtikuun alussa suorittama kuntotesti kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa (KIHU) Jyväskylässä. Testi sisälsi kuntopyöräilyä, jossa nostettiin vastustasoja aina kahden minuutin välein, ja sitä jatkettiin niin kauan kunnes fyysinen suorituskyky tuli päätepisteeseensä. Testi oli nuoren miehen mukaan erittäin tarpeellinen.

- Oma harjoitteluni on tällä hetkellä keskittynyt lihaskuntoharjoitteluun kuntosalilla ja pyöräilyyn, joten uratavoitteidenkin kannalta oli todella hyvä päästä nyt testaamaan kuntonsa perusteellisesti. Lisäksi kun testistä saadaan tarkkaa dataa tämän hetkisestä suorituskyvystäni, niin sen pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan juuri minulle sopivaa kunto-ohjelmaa. Kunnon puolesta petrattavaa vielä löytyy, ja varsinkin kun uratavoitteena ovat kansainväliset sarjat, on tässä vaiheessa hyvä lähteä kehittämään itseään huippukuntoon.

Vaikka kotimaista Porsche GT3 Cup -sarjaa ei voikaan suoranaisesti verrata esimerkiksi Formula 1 -sarjaan, on täysin selvää, että parempi kunto heijastuu myös ajosuoritukseen positiivisesti - otettiin tarkkailukohteeksi sitten mikä tahansa autourheilulaji tai -sarja. Haluammekin kannustaa kaikkia kuljettajia luokkaan, sarjaan ja kalustoon katsomatta pitämään huolta omasta kunnostaan, sillä kyllä se niin vain on, että autourheilu on aitoa urheilua!
 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net