Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Kilpailukausi 2013: Ranskan Formula F4-mestaruussarja
 
Ajankohta
Kilpailun sijainti
Tulokset
Raportti
26.-28.04. Le Mans, Ranska 10. 1. ja 13. Raportti
17.-20.05. Pau, Ranska 4. ja 3. ja 10. Raportti
07.-09.06. Spa-Francochamps, Belgia kesk. ja 6. ja 2. Raportti
05.-07.07. Le Vigeant, Ranska 11. 8. ja 6. Raportti
06.-08.09. Magny-Cours, Ranska 5. 11. ja 7. Raportti
11.-13.10. Lédenon, Ranska 14. kesk. ja kesk. Raportti
25.-27.10. Le Castellet, Ranska 10. 5. ja 10. Raportti

Formula Renault F4 Ranskan mestaruussarjan 2013 lopulliset pisteet: (21 kisaa)
1. Anthoine Hubert (Ranska), 365 pistettä
2. Jules Gounon (Ranska), 236,5 pistettä
3. Tristan Viidas (Viro), 169 pistettä
---
9. Simo Muhonen (Suomi), 115,5 pistettä


2.3.2013 - Simo Muhoselle huippusopimus Ranskan Formula F4 mestaruussarjaan - Suomalaislupaus ajaa 21 kilpailua Auto Sport Academyn kuljettajana

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kartingin KF3-luokan toissavuoden SM-pronssimitalisti ja nelivuotiaasta määrätietoisesti autourheilu-uraansa kehittänyt, säynätsalolainen Simo Muhonen, 16, kilpailee huhtikuun viimeisenä viikkonloppuna alkavassa Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa. Seitsemän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 21 osakilpailua sisältävässä kansainvälisessä huippusarjassa Muhonen ajaa arvostetun ranskalaisen Auto Sport Academyn kuljettajana ja vastaansa hän saa kanssakilpailijoita ympäri Euroopan ja Aasian.

Neljä kuukautta kestäneiden intensiivisten sopimusneuvottelujen seurauksena Muhosen saa mahdollisuuden tallustella aina samasta sarjasta Formuloiden MM-tasolle nousseiden kuljettajien, kuten Sébastien Bourdaisin, Franck Montagnyin, Stéphane Sarrazinoin, Narain Karthikeyanin, Dominic Ciceron ja Ryo Fukudan jalanjälkiä. Sopimusneuvotteluja vauhditti Ranskan lajiliiton Simolle myöntämä stipendi, joka takaa erinomaiset mahdollisuudet nuorukaiselle näyttää osaamistaan.

- Huhtikuussa alkava kilpailukausi vie minut kuusi kertaa ympäri Ranskaa ja yhden kerran Belgian huikealle Span radalle. Kilpailujen lisäksi tulen paljon olemaan Ranskan Le Mansissa, jossa Auto Sport Academyn alaisuudessa opiskelen moottoriurheilun ammattilaiseksi. Ensimmäinen kahden viikon koulutusjakso alkaa jo maaliskuun viimeisellä viikolla ja siitä edetään kohti Le Mansin legendaarisella radalla ajttavaa sarjan ensimmäistä kilpailuviikonloppua ja sen kolmea avauskilpailua, Muhonen kertoo.

- Palasin eilen talven ensimmäisistä testeistä ja päätin samalla kolmen kuukauden ajotauon. Le Mansin radalla ajetut testit menivät erinomaisesti ja olin kärkivauhdissa. Nyt Suomessa teen taustajoukkojeni kanssa pari viikkoa hartiavoimin töitä fysiikkani eteen ja sitten alkaa Auto Sport Academyn autourheiluvalmennus. Fiilikset ovat todella hyvät ja kun testit menivät tavoitteiden mukaisesti niin hyvällä sykkeellä ja itseluottamuksella ensimmäiseen kokonaiseen kansainväliseen kilpailukauteen suuntaan, Muhonen jatkaa.


4.4.2013 - Simo Muhonen vietti Pääsiäisen formula-auton ratissa Ranskassa - Kahden viikon tehotreeni ennen kilpailukauden alkua

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Ranskan Formula F4 mestaruussarjan avausosakilpailua kuumeisesti odottava jyväskyläläinen Simo Muhonen, 16, suoriutui erinomaisesti ranskalaisen tiiminsä Auto Sport Academyn organisoimasta kahden viikon tehotreenistä. Legendaarisen Le Mansin radan läheisyydessä pidetyn tiiviin koulutusjakson päätteeksi Muhonen on nyt täysin valmis näyttämään osaamisensa yhdessä Ranskan arvostetuimmassa, kehittyvien rata-autoilijoiden formula-sarjassa.

Intensiivistä ja monipuolista teoriaopetusta, kuntotestejä sekä ennen kaikkea formula-auton testaus- ja kehitystyötä sisältänyt kaksiviikkoinen vahvisti nuorukaisen kilvanajon tietotaitoa sekä testien erinomaiset kierrosajat pönkittivät hänen itseluottamusta. Kaikki on valmista kolmen viikon päästä ajettavaan sarjan avausviikonloppuun.

- Olen kuluneen kahden viikon ajan saanut huomata kuinka Auto Sport Academy tiimini tekee kaikkensa kuljettajiensa kehittymisen eteen ja vaikka olen pienestä asti tietänyt, että moottoriurheilu on muutakin kuin pelkkää ratin pyörittämistä niin nyt konkreettisesti olen saanut nähdä millainen vaikutus jokaisella pienellä yksityiskohdalla aina tiimityöskentelystä median kanssa toimimiseen voikaan olla, Muhonen kertoo.

- Kuluneet kaksi viikkoa on kasvattanut minua kilvanajajana ja tuonut kasvattanut menestyksen nälkää. Pääsiäinen vierähti uusia asioita pureskellen ja nyt seuraavien viikkojen ajan määrätietoisesti Suomessa jatkan kuntopiikin löytämistä ennen Ranskan Formula F4 mestaruussarjan avausviikonlopun kolmea kilpailua. Luottavaisin ja ennen kaikkea odottavaisin mielin jatkan matkaa kohti tavoitteitani, itseluottamusta pursuava Muhonen jatkaa.

Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa ajaa yhteensä 22 kuljettajaa. Sarjan arvostuksesta kertoo se, että kauimmaiset kuljettajat ovat Kiinasta, Intiasta ja Venäjältä. Muhonen on sarjan ainoa sinivalkoisia värejä edustava kilpailija.

Simo Muhosen Ranskan Formula F4 Mestaruussarjan 2013 kilpailuohjelma:
- 26.-28.04. Le Mans, Ranska
- 17.-20.05. Pau, Ranska
- 07.-09.06. Spa-Francochamps, Belgia
- 05.-07.07. Le Vigeant, Ranska
- 06.-08.09. Magny-Cours, Ranska
- 11.-13.10. Lédenon, Ranska
- 25.-27.10. Le Castellet, Ranska


26.4.2013 - Simo Muhosen urakka Ranskan Formula F4 mestaruudesta sekä 100000 euron pääpalkinnosta alkaa - Nuorukainen nöyrällä asenteella Formula -debyyttiinsä

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Nyt huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Le Mansin Bugatti radalla ajettavassa Ranskan Formula F4 mestaruussarjan ensimmäinen kilpailuviikonlopussa jyväskyläläinen Simo Muhonen, 16, mittaa vauhtiaan 21 nuoren ja menestyksen nälkäisen kanssakilpailijan seurassa.

Auto Sport Academyn Formula Renault F4 autolla ajava kartingin vuoden 2011 SM-pronssimitalisti starttaa seitsemän kilpailuviikonlopun ja 21 osakilpailun mittaiseen sarjaan nöyrällä, mutta silti määrätietoisella asenteella. Arvostetun Formulasarjan 100000 euron pääpalkinto ja sitä kautta nousu lähemmäksi formuloiden kuninkuusluokkaa motivoi sarjassa ajavaa ainoaa suomalaiskuljettajaa.

Vaikka Muhonen puhisee menohaluja, rajoittaa hänen innostustaan kilpailuja edeltävä yksi 25 minuutin harjoitusjakso sekä hieman erikoinen tapa lähtöjärjestyksen suhteen: Ensimmäiseen starttiin kilpailijat lähtevät aika-ajojen toiseksi nopeimman ajan perusteella ja toiseen ensimmäisen kilpailulähdön lopputulosten mukaisesti siten, että 10 nopeinta käännetyssä järjestyksessä. Viikonlopun viimeinen startti tapahtuu aika-ajojen nopeimman ajan mukaisesti. Muhosta ei hieman sekava kaava haittaa, koska hän tietää, että mestaruuspisteet jaetaan nopeusjärjestyksen mukaisesti.

- Hienoa, että lähes puolen vuoden odotus on nyt ohi ja pääsen työpaikalleni eli Formula-auton rattiin. Talvitestit menivät kaikki hienosti ja siten hyvällä fiiliksellä Le Mansin perinteiselle Bugatti -radalle starttaan, Muhonen kertoo.

- Perjantai-illan aika-ajoissa on ajettava kaksi nopeaa kierrosta ja niiden turvin saatava hyvät lähtöpaikat huomisen ensimmäiseen ja sunnuntain kolmanteen starttiin. Koska toisen kilpailulähdön lähtöjärjestys määräytyy ensimmäisen kilpailun mukaisesti, on strategioinnilla myös suurta merkitystä tässä sarjassa. Toisaalta se on varsin yksinkertaista, koska mestaruuspisteet jaetaan normaalisti tuloslistan mukaisesti. Viiden nopeimman joukkoon on kaikissa kilpailussa minimitavoitteeni enkä pahaksi laittaisi jos palkintokorokkeelta tämä kilpailukausi alkaisi, Muhonen suunnittelee.

Ranskan Formula F4 mestaruussarjan avauskilpailu käynnistyy huomenna klo 10 ja toinen osakilpailu klo 19.00. Le Mansin kilpailuviikonlopun kolmas ja samalla viimeinen lähtö on sunnuntaina klo 11.30. Kilpailun tapahtumia voi seurata osoitteesta www.gt-tour.fr

29.4.2013 - Simo Muhonen Ranskan Formula F4 sarjan debyyttivoittoon Le Mansissa - Jyväskyläläinen viidentenä kolmen osakilpailun jälkeen

Kansainvälisen Formula debyytin Ranskan Le Mansin Bugatti radalla tehnyt jyväskyläläinen Simo Muhonen, 16, antoi vahvan näytön osaamisestaan Formula F4 mestaruussarjan avausviikonlopussa. Aika-ajoissa lievästi epäonnistunut, mutta sittemmin avauspisteen sekä autourheilu-uransa ensimmäisen kansainvälisen voittonsa saalistanut nuorukainen hykerteli tyytyväisyyttä kilpailuviikonlopun antimiin sekä ennen kaikkea kovatasoisen sarjan viidenteen sijaan.

Kolmen osakilpailun aika-ajoissa kolarisumien seurauksena vasta 11. ja 10. lähtöruudut napannut vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan SM-pronssimies kurvasi avauskilpailussa sijalle 10 ja nappasi samalla mestaruussarjan avauspisteen. Sarjasääntöjen mukaisesti 10 ensimmäistä starttasi toiseen osakilpailuun käännetyssä järjestyksessä ja näin Muhonen pääsi paalupaikalle. Erinomaisen startin saanut ja koko kilpailun johdossa ajanut Muhonen pokkasi debyyttivoitollaan täydet sarjapisteet. Kolmas osakilpailu sujui mollivoittoisesti ja maalilippu liehui Muhoselle vasta 13. sijalla.

Seitsemän kilpailuviikonlopun ja 21 osakilpailun mittaisen sarjan avauskilpailujen tuloksiin Muhonen oli tyytyväinen. Sarjapisteiden viides sija on tavoitteiden mukainen ja siitä on hyvä ponnistaa toukokuun kolmantena viikonloppuna Etelä-Ranskan Paussa ajettaville kolmelle seuraaville osakilpailuille.

- Aika-ajojen merkitystä ei koskaan voi korostaa liikaa. Kanssakilpailijoiden ulosajojen seurauksina en saanut yhtään puhdasta kierrosaikaa ja siten lähtöruudut ensimmäiseen ja kolmanteen kilpailuun olivat pettymykselliset. Silti toisen osakilpailun voitto ja Maamme -laulun kuunteleminen palkintokorokkeen korkeimmalta sijalta oli erinomaista balsamia itseluottamukselle, Muhonen kertoo.

- Sarjatilanne on hyvä, koska olen vain neljä pistettä hopeasijasta ja se mukavasti motivoi lenkkipolulle ja kuntosalille seuraavien kahden viikon aikana. Tiedän, että aika-ajoissa on oltava paremmin hereillä ja sitä lähdetään parantamaan PAU-kaupungin katuradalle. Haastetta ei seuraavista kilpailuista tule puuttumaan, koska sarjasääntöjen mukaisesti saan tutustua rataan vain yhden 25 minuutin harjoitusjakson ajan. Mutta onneksi säännöt ovat kaikille samat ja siten keskityn hoitamaan omat tekemiseni niin hyvin kuin vain osaan, Muhonen jatkaa.

Avausviikonlopun kuumin kuljettaja oli Anthoine Huberg, joka tasaisella menestyksellään karkasi jo 33 mestaruuspisteen karkumatkalle. Seuraavat osakilpailut ajetaan 18-20.5.2013.


19.5.2013 - Simo Muhonen jälleen palkintokorokkeelle Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa - Paun osakilpailuista kolmanneksi ja neljänneksi korkeimmat mestaruuspisteet

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Jyväskyläläinen Simo Muhonen, 16, jatkaa vahvoja esityksiä Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa. Kolme viikkoa sitten Le Mansin kilpailuviikonlopussa uransa ensimmäisen kansainvälisen voiton napannut nuorukainen näytti ettei menestys ole sattumaa ja ajoi makoisan pronssisijan Paun osakilpailuviikonlopun toisesta lähdöstä.

Lisäksi kun aikaisemmin sunnuntaina ajetusta sarjan neljännestä startista saaliina oli neljänneksi korkeimmat mestaruuspisteet niin kilpailuviikonlopun kahden menestyksekkään tuloksen myötä Muhonen nousi sarjatilanteessa viidenneltä sijalta toiseksi.

Rankkasateessa Etelä-Ranskan Paun kaupungin katuradalla ajettuihin kilpailuihin vuoden 2011 kartingin SM-pronssimitalisti starttasi viidennestä ja seitsemännestä lähtöruudusta. Umpisurkeassa kelissä ja ahtaalla katuradalla hän vahvalla ajolla pystyi nousemaan muutaman sijan ja aikoo huomisesta viidennestä lähtöruudusta nousta jälleen palkintokorokkeelle.

- Vettä satoi kuin ämpäristä olisi kaatanut ja siksi kilvanajo oli täyttä selviytymiskamppailua. Edellä lähteneet nostattivat radan pinnasta niin huimasti vettä visiirille, että ainoa mitä näin, oli edellä menevän punaisen sumuvalon. Paikoitellen en edes hahmottanut ahdasta katurataa reunustaneita metalliautoja, joten onnettarelle suuri kiitos näistä mestaruuspisteistä, Muhonen kertoo.

- Selvästi sadesää tuottaa vaikeuksia sarjan muille kuljettajille kun taas minä koen olevani parhaimmillani vaikeissa olosuhteissa. Toivottavasti huomennakin olen onnettaren suosiossa ja pysyn kaiteiden välissä sekä ennen kaikkea hyviä pisteitä, jotta pääsisin kuromaan kärkimies Anthoine Hubertin etumatkaa umpeen, Muhonen suunnittelee.

Lopputulokset Grand Prix de Pau, Formula F4, 1. lähtö Top, 5:
1. Anthoine Hubert, 25:24.546
2. Neal van Vaerenbergh, +1.031sek
3. Florian Pottier, +1.935sek
4. Simo Muhonen, +2.985sek
5. Tristan Viidas, +3.196sek

Lopputulokset Grand Prix de Pau, Formula F4, 2. lähtö Top, 5:
1. Jules Gounon, 12:52,368
2. Felix Hirsiger, +0,846sek
3. Simo Muhonen, +2,729sek
4. Anthoine Hubert, +3,302sek
5. Tom le Coq, +4,283sek

21.5.2013 - Simo Muhonen otti kiinnityksen Formula F4 mestaruussarjan hopeaan - Suomalaiskuljettaja hallitsee sadesään niksit

Ranskan Formula F4 mestaruussarjasta autourheilu-uransa ensimmäisen kansainvälisen haasteen ottanut jyväskyläläinen Simo Muhonen, 16, jatkaa vahvoja otteita ja on kuuden osakilpailun jälkeen arvostetun formula-sarjan hopeasijalla. Neljännen, kolmannen ja kymmennen sijan Etelä-Ranskan PAUn ahtaalta katuradalta napannut Muhonen nousi viidenneltä sijalta toiseksi kun ajamatta on vielä viisi pitkää kilpailuviikonloppua.

Sunnuntain rankkasateessa saavuttamat neljäs ja palkintokorokkeen kolmannet sijat olivat saada jatkoa maanantain kuivassa kelissä ajetussa sarjan kuudennessa kilpailulähdössä. Viidennestä lähtöruudusta matkaan ampassut Muhonen nousi lähdössä neljänneksi ja oli jo napata kolmatta sijaa kunnes seuraavalla kierroksella tuomariston langettama varikon läpiajorangaistus sotki kuviot ja nuorukainen palasi radalle sijalla 11. Maalilippu liehui lopulta 10. sijalla ja tilipussi lihoi yhden mestaruuspisteen verran.

Maalissa vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan SM-pronssimitalisti oli kysymysmerkkejä täynnä eikä löytänyt ymmärrystä tuomariston langettamalle rangaistukselle.

- Sain hyvän startin ja pääsin jo kutittelemaan kolmatta sijaa kunnes lähtösuoran päässä olleeseen mutkaan normaalisti jarrutin vauhdin pois. Huomasin, että takana rysähti kun vauhdilla takaa tullut kanssakilpailija jätti jarrutuksen liian myöhäiseksi ja aiheutti kolarisuman. Tuomariston mielestä olin tehnyt sääntörikkeen eli muuttanut enemmän kuin yhden kerran ajolinjaa ja siten syyllinen kolarin. Mainittakoon, että minä en osunut keneenkään eikä minuun osuttu ja sen myötä minun mielestäni kyseessä oli normaali kilpailutilanne ja kanssakilpailijan olisi pitänyt ymmärtää, ettei yritä voittaa koko kilpailua sen ensimmäisessä mutkassa, Muhonen puhisi.

- Kahdessa kilpailuviikonlopussa olen kaksi kertaa ollut palkintokorokkeella ja siten voitto sekä kolmas sija ovat jo täyttäneet koko kilpailukaudelle asettamamme tavoitteet. Sarjan hopeasija on erinomainen lähtökohta jatkaa kohti kesäkuun toisena viikonloppuna Belgian legendaarisella SPAn vauhtiradalla ajettavaan osakilpailuun. Vaikka kärkimies Anthoine Hubert on jo sarjapisteissä karannut lähes tavoittamattomiin, muistetaan, että moottoriurheilussa voi mitä tahansa sattua ja siten pidetään peukkuja, että seuraavissa osakilpailussa jatkan vierailua palkintokorokkeella, sarjan ainoa suomalaiskuljettaja jatkaa.

Formula Renault F4 Ranskan mestaruussarjan 2013 tilanne: 6/21 osakilpailua:

1. Anthoine Hubert (Ranska), 122 pistettä
2. Simo Muhonen (Suomi), 46,5 pistettä
3. Jules Gounon (Ranska), 44,5 pistettä
4. Felix Hirsiger (Sveitsi), 43 pistettä
5. Florian Pottier (Ranska), 38 pistettä
6. Dennis Andschin (Saksa), 36 pistettä
7. Matevos Isaakyan (Venäjä), 36 pistettä
8. Neal Van Vaerenbergh (Belgia), 34 pistettä
9. Valentin Naud (Ranska), 30,5 pistettä


10.6.2013 - Simo Muhonen jälleen palkintokorokkeella Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa - Belgian SPAn radalta hopeiset pystit

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa Auto Sport Academyn kuljettaja Simo Muhonen, 16, jatkoi erinomaisia suorituksia ja pääsi jälleen palkintokorokkeella juhlistamaan menestyksestä. Belgian Spa-Francochampsin huippunopealla radalla ajetussa sarjan kolmannessa kilpailuviikonlopussa jyväskyläläinen teki tapansa mukaisesti erinomaista työtä ja toi Suomeen hopeisen sijan. Yhdeksän osakilpailun jälkeen hän jatkaa sarjan kakkossijalla kun ajamatta on vielä neljä kilpailuviikonloppua eli 12 osakilpailua.

Aika-ajoissa Simo kiersi Belgian Spa-Francochampsin seitsemän kilometrin mittaisen radan vain puolisen sekuntia paalupaikkamiestä hitaammin ja se toi hänelle avauskilpailun neljännen lähtöruudun. Onni ei ollut ensimmäisessä kilpailulähdössä myötä, koska Muhosen kohtalona oli elektronisen vian seurauksena keskeyttää kilpailu. Toiseen lähtöön nuorukainen starttasi 19. lähtöruudusta ja 25 minuutin kilvanajon jälkeen hän saapui maalilipulle kuudennella sijalla. Belgian osakilpailun kolmannessa ja samalla viimeisessä lähdössä viides lähtöruutu huipentui toiseen sijaan, jonka myötä hän 3,5 mestaruuspisteen turvin jatkaa sarjan kakkossijalla.

- Harmillisesti auton elektroniikkakaapelissa ilmennyt sähkövika keskeytti avauslähdön ja nollapisteiden myötä toisen startin lähtöruutu oli vasta 19. Onneksi hirmuisella riskillä ajamani toinen kilpailulähtö onnistui mahtavasti ja 13 ohituksen jälkeen sain kerättyä mukavasti jäännöspisteitä. Sadesäässä ajetussa kolmannessa lähdössä olin jälleen elementissäni ja hopeasija hienosti jatkoi palkintokorokeputkea, kertoi jokaisessa osakilpailuviikonlopussa palkintokorokkeella vieraillut Muhonen.

- Belgian SPAn rata on maineensa veroinen ja ehdottomasti parhain rata millä olen tähänastisella autourheilu-urallani kilpaillut. Lähtösuoran jälkeen kaasu pysyy yhtäjaksoisesti pohjassa 36 sekunnin verran ja sitä tunnetta ei voi sanoin kuvata, kun vauhtia on pitkän aikaa yli 200km/h ja adrenaliini virtaa veressä. Vaikka sarjan kärkimies Anthoine Hubert on päässyt sarjapisteissä isolle karkumatkalle niin siitä huolimatta todella hyvillä fiiliksillä pidän nyt muutaman viikon kesälomaa ja alan keskittymään seuraaviin kilpailuihin, Muhonen jatkaa.

Seuraavat kolme osakilpailua ajetaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Keski-Ranskan Le Vigeantissa.

Lopputulokset Formula F4 Ranskan mestaruussarja, Belgian SPA 1. osakilpailu
1. Anthoine Hubert, 25:51.64
2. Felix Hirsiger, +3.355sek
3. Tom LeCoq, +13.669sek
---
kesk. Simo Muhonen, elektroninen vika

Lopputulokset Formula F4 Ranskan mestaruussarja, Belgian SPA 2. osakilpailu
1. Anthoine Hubert, 25:53.443
2. Severin Amweg, +5.020sek
3. Matevos Isaakyan, +5.357sek
---
6. Simo Muhonen, +8.559sek

Lopputulokset Formula F4 Ranskan mestaruussarja, Belgian SPA 3. osakilpailu

1. Anthoine Hubert, 25:33.323
2. Simo Muhonen, +3,244sek
3. Tristan Viidas, +8.342sek


8.7.2013 - Simo Muhosella mollivoittoinen viikonloppu Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa - Le Vigeantin osakilpailusta vain jäännöspisteitä

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Auto Sport Academyn Formula F4 autolla Ranskan mestaruussarjan neljännessä osakilpailuviikonlopussa palkintokorokeputkeaan jatkamaan startannut jyväskyläläinen Simo Muhonen, 16, ei onnistunut tavoitteessaan. Keski-Ranskan Le Vigeantissa ajetussa kolmessa osakilpailussa sijat 11. 8. ja 6. saavuttanut Muhonen ei peitellyt pettymystään samalla kun sarjapisteiden hopeasija karvaasti vaihtui pronssiin.

Aika-ajoissa lievästi epäonnistunut ja sitä kautta yhdeksännestä lähtöruudusta avauskilpailuun startannut nuorukainen ei päässyt sinuiksi hänelle entuudestaan tuntemattoman radan kanssa ja sen myötä useiden vuosien kokemuksilla Le Vigeantin rataa kiertäneet kanssakilpailijat menivät menojaan. Maalilipulle kansainvälistä Formula -debyyttikauttaan ajava Muhonen saapui sijalla 11.

Toinen lähtö sujui avauskilpailun tapaan samalla kaavalla lukuun ottamatta sitä, että vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan SM-pronssimitalisti alkoi löytää vauhtiaan ja pystyi nousemaan kolme sijoitusta. Kahdeksas sija ei silti ollut sitä mitä nuorukainen kilpailulta odotti. Vasta kolmannessa ja samalla Le Vigeantin kilpailuviikonlopun viimeisessä lähdössä Muhonen pääsi kärkivauhtiin. Silti kuudennen sijan tuomat mestaruuspisteet eivät riittäneet pitämään suomalaiskuskilla sarjatilanteen hopeasijalla vaan kesälomien jälkeen syyskuussa jatkuvaan sarjan kolmeen viimeiseen osakilpailuviikonloppuun jyväskyläläinen starttaa takaa-ajajan roolista.

- Lyhyt 25 minuutin harjoitusjakso ei tällä kertaa riittänyt minulle, jotta olisin oppinut Le Vigeantin radan niksit ja siksi myös epäonnistuin aika-ajoissa. Vasta toisessa ja erityisesti kolmannessa startissa pääsin jyvälle miten muutama teknisesti vaikea mutka tuli radalla ajaa ilman suurempia aikahukkia. Onneksi sain kerättyä jäännöspisteitä sen verran, että mitalitoiveet pysyvät elossa, Muhonen kertoo.

- Sarjan jäädessä kahden kuukauden ajotauolle, on minullakin nyt aikaa nautiskella Suomen kesästä. Tottakai treenaaminen jatkuu ja koska edelleen kärkitaistelussa olen hyvin mukana niin nyt niellään pettymys ja jatketaan työn tekoa kohti tavoitteita eli arvostetun Formula -sarjan mitalia, Muhonen jatkaa.

Ranskan Formula F4 mestaruussarjan johdossa jatkaa ranskalainen Anthoine Hubert, jonka mestaruus on jo lähes varma. Sen sijaan himmeimmistä mitaleista kymmenen kuljettajaa käy kiivasta taistelua. Muhosen tavoite on napsasta hopeamitali Suomeen.

Sarja jatkuu syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Magny-Coursin perinteikkäällä radalla.

Formula Renault F4 Ranskan mestaruussarjan 2013 epävirallinen sarjatilanne: 12/21 osakilpailua: Top-5
1. Anthoine Hubert (Ranska), 253 pistettä
2. Tristan Viidas (Viro), 100 pistettä
3. Simo Muhonen (Suomi), 86,5 pistettä
4. Matevos Isaakyan (Venäjä), 82 pistettä
5. Tom LeCoq (Ranska), 81 pistettä


9.9.2013 - Simo Muhosella nihkeä viikonloppu Ranskan Formula F4 mestaruussarjan Magny-Coursin osakilpailuissa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Pronssisijalta Ranskan Formula F4 mestaruussarjan viidenteen kilpailuviikonloppuun kovin odotuksin startannut jyväskyläläinen Simo Muhonen, 16, joutui karvaasti pettymään vaativassa kelissä ajettujen kolmen osakilpailujen tuloksiin. Sadesäässä ajetuissa kahdessa ensimmäisessä Muhonen saalisti sijat 5. ja 11 ja viimeisessä kuivassa kelissä hän saapui maalilipulle seitsemänneksi nopeimpana. Laihan pistepussin seurauksena suomalaiskuskin kohtalona oli tipahtaa sarjan hopeasijalta viidenneksi kun ajamatta on vielä kaksi pitkää kilpailuviikonloppua.

Kosteassa kelissä ajetuissa aika-ajoissa Muhonen piti viidenneksi nopeinta vauhtia ja ensimmäisen kilpailun viidenneksi korkeimmat mestaruuspisteet lupasivat seuraavien lähtöjen palkintokorokesijoituksia. Aikaisemmin kilpailukaudella erinomaisia tuloksia sadesäässä ajanut jyväskyläläinen nosti toiseen lähtöön riskikynnystään jotta taistelu palkintokorokesijasta olisi mahdollista. Kuitenkin kolmannessa mutkassa kanssakilpailija aiheutti vaaratilanteen, jonka seurauksena vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan SM-pronssimitalisti spinnasi ja tipahti sijalle 21. Valtavan yrityksen seurauksena hän onnistui lopulta nousemaan sijalle 11.

Kuivassa kelissä ajettuun kolmanteen kilpailulähtöön Muhonen starttasi neljännestä lähtöruudusta ja matka palkintokorokkeelle näytti hyvältä kunnes viimeisellä kierroksella kanssakilpailija kolautti kylkeen ja nuorukainen tipahti sijalle 7. Muhonen ei pidätellyt tunteitaan kanssakilpailijan virheelle.

- Kyllä toisen ja kolmannen kilpailun tapahtumat syövät miestä. Ei riitä, että itse kilpailee virheitä ja ennen kaikkea osumia kanssakilpailijoihin vältellen ja olisihan se mukavaa saada rehellisesti taistella paremmuudesta siten, että vastapelurit myös kunnioittaisivat kilpakumppaneitaan. Vaikka kilpailuni pilanneet kuljettajat saivat rangaistuksia töppäilyistään niin se on laiha lohtu koska tärkeitä mitalitaistelun pisteitä valui pahimpien kilpakumppaneideni taskuihin, Muhonen tilittää.

- Mestaruustaistolle on nyt virallisesti sanottu jäähyväiset ja kieltämättä hopeasijakin tuntuu nyt kaukaiselta unelmalta. Vaikka jaossa on vielä kuuden osakilpailun pisteet niin realistisesti pronssille saattaisi olla vielä mahdollisuuksia. Toivotaan, että kanssakilpailijat olisivat oppineet virheistään ja päästäisiin kunnolla ajamaan mies miestä vastaan, Muhonen pohtii.

Ranskan Formula F4 mestaruussarjan toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu ja sen kolme osakilpailua ajetaan lokakuun puolivälissä Etelä-Ranskan Lédenonin radalla.

Formula F4 Ranskan Mestaruussarja 2013: Magny-Cours lähtö 1.
1. Jules Gounon, 20:04,073
2. Matevos Isaakyan, +7,255sek
3. Tom LeCoq, +10,006sek
4. Anthoine Hubert, +10.242sek
5. Simo Muhonen, +11.482sek
6. Neal Van Vaerenbergh, +11.681sek

Formula F4 Ranskan Mestaruussarja 2013: Magny-Cours lähtö 2.
1. Jules Gounon, 22:04,851
2. Dennis Anoschin, +2.477sek
3. Marco De Peretti, +20.145sek
---
11. Simo Muhonen, +34,999sek

Formula F4 Ranskan Mestaruussarja 2013: Magny-Cours lähtö 3.
1. Jules Gounon, 20:08,185
2. Anthoine Hubert, +1.962sek
3. Neal Van Vaerenbergh, +9.401sek
---
11. Simo Muhonen, +14.760sek


14.10.2013 - Simo Muhonen romurallin uhrina Ranskan Formula F4 sarjan Lédenonin osakilpailuissa - Suomalaiskuljettaja jäi pisteittä

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, koki tähänastisen autourhelu-uransa suurimman kuopan kun Ranskan Formula F4 mestaruussarjan toiseksi viimeisen kilpailuviikonlopun kolmen kisastarttia päättyi kaikki suuriin pettymyksiin. 14. sija ja kaksi keskeytystä eivät kasvattaneet pistepussia ja näin nuorukainen putosi sarjan yhdeksännelle sijalle kun ajamatta on vielä yksi haasteellinen viikonloppu.

Muhosen murheellinen viikonloppu Etelä-Ranskan Lédenonin radalla alkoi jo aika-ajoista kun rikkoontunut kampiakselin tunnistin pudotti moottoritehoja ja vuoden 2011 kartingin SM-pronssimitalisti jäi 14. lähtöruutuun.

Aurinkoisessa kesäsäässä ajettu ensimmäinen lähtö sujui aika-ajojen tapaan mollivoittoisesti: Ensiksi kanssakilpalija antoi osumaa ja toiseksi omasta ajovirheestä sattunut spinnaus jätti pronssimitalista kamppailleen suomalaiskuljettajan 14. sijalle ja ilman sarjapisteitä.

Toinen startti sujui vieläkin heikommin kun toinen kanssakilpailija hutiloi jarrutuspaikan ja rysäytti suomalaiskuljettajan takasiipeen sillä seurauksella, että kummatkin kuljettajat joutuivat jättämään leikin kesken. Lisäksi kun kolmannessa startissa jälleen kerran Muhonen joutui kolaritestauksen uhriksi eli kanssakilpailija kolautti takasiiven ja renkaan keskeytyksen arvoisesti rikki niin syystäkin toisen polven moottoriurheilija oli pettynyt mies.

- Olipa todella painajaismainen ja tuskainen viikonloppu, jonka mahdollisimman nopeasti haluan unohtaa. Tekninen vika vei aika-ajoissa iskukyvyn ja sitten romurallia ajaneet kanssakilpailijat eivät noudattaneet herrasmiessääntöjä. Näiden tapahtumien myötä sain heittää jäähyväiset sarjan mitalitaistelulle, kiteytti Muhonen pettymystään.

- Kieltämättä syyskausi on mennyt penkin alle: Alkuvuonna olin palkintokorokkeilla ja nyt toisella puoliskolla olen ajanut jäännöspistestä. Tähän alamäkeen on nyt saatava muutos ja koska paineet sarjan mitaleista on menneet niin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Paul Richardin radalla ajettavissa kolmessa viimeisessä startissa tavoitteenani ei voi olla muuta kuin kipuaminen takaisin palkintokorokkeille, Muhonen päättäväisesti kertoo.

Seuraavan kahden viikon aikana jyväskyläläinen kiertää Keski-Eurooppaa tutustuen kansainvälisiin moottoriurheilutiimeihin ja käy läpi heidän tarjoamia ohjelmia kilpailukaudelle 2014.


4.11.2013 - Simo Muhonen yhdeksäs Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa - Päätöskilpailusta hieno viides sija

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, paketoi pitkän autourheilu-uransa ensimmäisen kansainvälisen kilpailukauden Ranskan Formula F4 mestaruussarjan hienoon yhdeksänteen sijaan. Seitsemässä vaativassa kilpailuviikonlopussa ja 21 osakilpailussa vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan SM-pronssimitalisti keräsi kolme palkintokorokesijaa ja 115,5 sarjapistettä sekä yhdeksän muuta pistesijaa. Arvostetun sarjan kaksoisvoitto meni Ranskaan Anthoine Hubertin kurvaillessa ylivoimaiseen mestaruuteen ja Jules Gounonin peesatessa hopealle. Pronssimitali matkasi Viroon Tristan Viidaksen palkintokaappiin.

Puolen vuoden urakan päättäneessä Le Castelletin kilpailuviikonlopussa Muhonen näytti jälleen osaamistaan ja aika-ajoissa jäi vain 0,5 sekuntia Anthoine Hubertin pohja-ajasta. Kovatasoisen sarjan kylmästä kyydistä kertoo se, että tämä silmänräpäys riitti vain 13. lähtöruutuun. Silti viimeisen osakilpailuviikonlopun avauslähdössä Muhonen pystyi ohittamaan kanssakilpailijoitaan ja saapui maalilipulle sijalla 10. Toisessa lähdössä nuorukainen onnistui välttämään kolarisuman ja nousi hienosti viidenneksi. Kilpailukauden 21. ja samalla viimeisessä lähdössä toisen polven moottoriurheilija oli jälleen viimeisellä pistesijalla eli 10.

- Aikaisemmista osakilpailuista poiketen sain ajaa ehjät aika-ajot ja kilpailut: Vältin kolarit eikä kukaan myöskään osunut minuun. Oli hienoa päästä täysin ajamaan omaa ajoa ja näyttää osaamistaan kilpailussa, jossa oikeasti ajettiin sekunnin tuhannesosista, Muhonen kertoo ja jatkaa, - Huikeaa oli huomata, että aika-ajoissa 0,5 sekunnin tappio tarkoitti 13. lähtöruutua ja että jokaisessa kilpailussa yksikin pieni ajovirhe johti sijoituksien heikentymiseen. Aika-ajojen paremmalla sijoituksella olisi kilpailujen sijoitukset olleet myös paremmat mutta pääasia oli se, että kilpailukausi päättyi osaltani virheettömiin suorituksiin.

- Ranskan Formula F4 mestaruussarjan yhdeksäs sija ei ollut sitä mitä toivoin. Vaikka hyvän alkukauden jälkeen tuli notkahdus jonka nyt viimeisessä kilpailussa pystyin jälleen suoristamaan niin siitä huolimatta pikkaisen hapan maku jäi sarjasta suuhun. Arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta tuli reppukaupalla ja sitä hyödynnän seuraavaksi tutustuessani Ranskan Porsche Carrera Cupin maailmaan. Iso kiitos kaikille vauhdissani mukana olleille tahoille, Muhonen raportoi.

Lopputulokset Ranskan Formula F4: Le Castellet, 1. lähtö:
1. Anthoine Hubert, 20:29,951
2. Dennis Anoschin, +1.019sek
3. Jules Gounon, +1.620sek
---
10. Simo Muhonen, +13,507sek

Lopputulokset Ranskan Formula F4: Le Castellet, 2. lähtö:
1. Remy Deguffroy, 20:36,236
2. Jules Gounon, +6.427sek
3. Tom Le Coq, +6.755sek
---
5. Simo Muhonen, +9.216sek

Lopputulokset Ranskan Formula F4: Le Castellet, 3. lähtö:
1. Anthoine Hubert, 20:29,378
2. Ivan Kostyukov, +1.450sek
3. Felix Hirsiger, +4.516sek
---
10. Simo Muhonen, +17.483sek
 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net