Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Kilpailukausi 2011: Kartingin KF3 SM-sarja & KV-kisoja
 
Ajankohta
Kilpailun nimi ja sijainti
Tulos
Raportti
10-13.02.2011
KF3 Winter Cup, Lonato (Italia)
29.
28-30.04.2011
KF3 EM karsintakilpailu, Brandon (Englanti)
kars. finaaleista :(
20-22.05.2011
KF3 SM Lappeenranta
1. ja 5.
01-03.07.2011
KF3 SM Pori
2. ja 4.
16-17.07.2011
KF3 SM Joensuu
9. ja 4.
21-24.07.2011
KF3 EM Finaali, Zuera (Espanja)
B-fin. 15.
19-21.08.2011
KF3 SM Lahti
8. ja 7.
09-11.09.2011
KF3 SM Vihti
2. ja 9.
15.-18.9.2011
World cup Sarno, Italia
kars. finaaleista :(
-

Highslide JSKartingin KF3-luokan viralliset SM loppupisteet 10/10 osakilpailua: Top-3:
1. Pasi Pukema, Haase Vortex, 173 pistettä
2. Jussi Kuusiniemi, Tony Kart Vortex, 164 pistettä
3. Simo Muhonen, Birel Parilla, 142 pistettä

26.1.2011 - Simo Muhonen ajaa Kartingin SM- ja EM-mitaleista sekä muusta kansainvälisestä menestyksestä kaudella 2011

Määrätietoisesti autourheilu-uraansa rakentavalla säynätsalolaisella Simo Muhosella, 14, on huippukovat tavoitteet sekä odotukset helmikuussa alkavalle uudelle kilpailukaudelle.

Viime vuonna uransa ensimmäisen KF3-luokan paalupaikan sekä kilpailun nopeimman kierrosajan ajanut nuorukainen ajaa Kartingin KF3-luokan Suomen ja Euroopan mestaruudesta sekä muita kansainvälisiä kilpailuja. Muhonen avaa kansainvälisen kilpailukautensa helmikuun toisena viikonloppuna Italian Gardajärvellä ajettavassa Winter Cupissa.

- Kartingin SM-sarja sisältää viisi osakilpailuviikonloppua, joista jokaisessa ajetaan kaksi kilpailulähtöä. Näin SM-sarja kattaa 10 osakilpailua, joissa yli 30 kilpailijaa mittaa paremmuuttaan. Sen lisäksi ajan vähintään kolme kansainvälistä kilpailua ja valikoidusti muita kansallisia koitoksia. Tavoitteekseni olen asettanut SM-sarjan mitaleille sekä pääsyn heinäkuun ajettavaan EM-finaaliin, nuorukainen kertoo.

Vuonna 2001 ensimmäisen karting kilpailun ajaneen Muhosen nousujohteiset suoritukset ovat pitäneet hänen kehityksen jyrkässä kurssissa ylöspäin. Sen myötä kaudelta 2011 on odotettavissa tiukkaa kilvanajoa jokaisen osakilpailun palkintokorokesijasta. Alkavalla kilpailukaudella Simo ajaa Birelin maahantuojan Pirkola Racingin ammattilaistiimissä.

- Koko talven olen koulunkäynnin lisäksi keskittynyt huolehtimaan kunnostani ja nyt kun kahden viikon päästä kilpailukausi alkaa Italiasta, koen olevani siihen huolellisesti valmistautunut. Winter Cupissa sekä EM-kilpailuissa vastaani saan yli 200 kansainvälistä kanssakilpailijaa, joten kiirettä ja varmasti ruuhkaa tulee radalla riittämään, Muhonen kertoo.

- Vaikka Etelä-Eurooppalaiset kanssakilpailijani ovat etulyöntiasemassa kun ovat koko talven saaneet harjoitella niin siitä huolimatta luottavaisin mielin reissuun ja koko uuteen kilpailukauteen lähden. Vauhtini on viimeisen vuoden aikana kasvanut valtavasti ja sitä myöten myös motivaatio sekä menestymisen nälkä on saanut kokonaan uutta virtaa, Muhonen jatkaa.

14.02.2011 - Simo Muhonen Italian Winter Cupin kartingin KF3-luokan kolmanneksi nopein suomalaiskuski

Highslide JSItalian Lonatossa ajetussa kansainvälisen karting -kauden perinteikkäässä avauksessa säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, ylsi tavoitteeseensa eli kilpailun finaaliin ja oli lopputuloksissa KF3-luokan kolmanneksi nopein suomalaiskuski. 16. kerran Pohjois-Italian Lonaton radalla järjestetyssä Winter Cupissa kilpailitiin kaikkiaan kolmessa luokassa (KF3, KF2 ja KZ2), joissa yhteensä 250 kuljettajaa mitteli paremmuudesta. Suomalaisia nuoria rata-autoilijoita kilpailussa oli yhteensä 17.

Arvostettuun kansainväliseen kilpailuun Muhonen valmistautui Gardajärven lomamaisemissa, jossa kilpailua edeltävällä viikolla hän tasaisesti kellotti kymmenneksi nopeimpia kierrosaikoja. Virallisissa harjoituksissa sama tahti jatkui ja Simo oli jälleen kymmenneksi kiireisin 104 kuljettajan joukosta. Sen sijaan perjantaiset aika-ajot menivät häneltä penkin alle ja tuloksena oli 56. sija, joka oikeutti hänet keskikastin kolariherkkään 20. lähtöruutuun.

Perjantain ensimmäisessä alkuerässä Muhonen ehti ennen ruutulipun heilahdusta ohittaa 11 kuljettajaa ja päätyi sijalle 9. Toisessa alkuerässä kolarisumaan joutumisen seurauksena tuloksena oli lohduton 25. sija. Lauantain ensimmäisessä alkuerässä Simo oli kunnolla hereillä ja pääsi 14 kanssakilpailijasta ohitse sijalle 6, toisessa sijalle 9. ja viimeisessä sijalle 10. Nämä tulokset takasivat Muhoselle sijan 22, joka oikeutti hänelle suoran pääsyn finaaleihin. Muhonen oli ainoa KF3-luokan suomalaiskuski, joka ei joutunut hakemaan vauhtia ns. Second Chance -kilpailun kautta.

- Tavoitteeni toteutuminen eli finaalipaikan saavuttaminen oli minulle henkisesti tärkeä asia. Tuona hetkenä niin minä kuin tiimini konkreettisesti näimme kuinka paljon vauhtini on vuodessa kasvanut. Kun yhden alkuerän kolarisumaa ei oteta huomioon, pystyin jokaisessa neljässä alkuerässä nousemaan 10-14 sijaa ja sen niiden tulosten valossa olin todella tyytyväinen vauhtiini, Muhonen kertoo.

Sunnuntaisiin finaaleihin starttasi yhteensä 34 kuljettajaa, joista Simon lähtöruudusta 22. Tihkusateessa ajetussa prefinaalissa Simo oli parhaimmillaan sijalla 10. ja jatkamassa nousua kunnes renkaiden pito loppui täydellisesti ja hän joutui taipumaan sijalle 27.

- Koko viikon olimme kilpailleet kuivassa kelissä ja tietysti tärkeimpään kilpailupäivään sattunut sadesää laittoi kaiken arpapeliksi. Prefinaaliin otimme tietoisen riskin rengaspaineiden kanssa ja se näytti toimivan kunnes renkaat kuluivat niin radikaalisti, että pito loppui täysin ja kanssakilpailijat menivät kummaltakin puolen ohitse, kertoi varsinaiseen finaaliin lähtöruudusta 27 starttaamaan joutunut Muhonen.

"Ei kunnioitusta kanssakilpailijoilta"

Koko pitkän kilpailulopun huipentumasta eli finaalilähdöstä kehkeytyi erinomaisesta alusta huolimatta kolarikatastrofi. 27. lähtöruudusta aina 11 kanssakilpailijaa ohittamaan ehtineen Muhosen kohtaloksi koitui kanssakilpailijoiden röyhkeät ajotavat ja siitä aiheutuneet kolarit. Ensimmäiseksi kilpakumppani törmäsi Muhosen autoon siten, että hänet klikattiin ulos radalta.

Simo ei kuitenkaan luovuttanut vaan vielä kerran yritti nousua kunnes vain muutama kierros ennen maalilippua toinen kanssakilpailija ajoi suoraan kylkeen ja taas hänet puskettiin pois radalta. Maaliin kokemusta roppakaupalla kansainvälisistä ympyröistä saanut Muhonen raahautui kuitenkin siedettävällä sijalla 29. Dramaattisen kilpailun päätteeksi Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava nuorukainen oli kolmanneksi nopein suomalainen kun kajaanilainen Aatu Moilanen saavutti neljännen ja Pasi Pukema 19. sijan.

Huolimatta epäonnisesta finaalista Muhonen näki paljon positiivisia asioita ajossaan.

- Vuosi sitten karsiuduin finaalista kun nyt mahdollisuudet olisivat olleet aina palkintokorokkeelle saakka. Harmillisesti todella röyhkeällä ajolla kaksi yli-innokasta kanssakilpailijaa pilasi minun muuten niin hienosti sujuneen kilpailuviikonlopun. Vaikka 29. sija ei todellakaan kerro totuutta vauhdistani, olen silti enemmän kuin tyytyväinen tavoitteideni täyttymiseen, jotka vuoden päästä eivät voi olla muut kuin palkintokoroke, Muhonen kiteytyttää.

Seuraavat kaksi kuukautta Simo keskittyy opiskeluun ja käynnistää karting -auton moottorin huhtikuun neljäntenä viikonloppuna Porissa ajettavassa kevätpäräyksessä.

30.4.2011 - Simo Muhonen karsiutui niukasti kartingin EM-finaalista

Highslide JSTämän hetken Jyväskylän Urheiluautoilijoiden kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, jäi huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Englannissa ajetussa Kartingin EM-finaalin karsintakilpailussa vain yhden sijan verran finaalipaikasta. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Muhonen kurvaili B-junioreiden 10. kiireisintä kyytiä, mutta valitettavasti vain yhdeksän sai osallistumisoikeuden heinäkuussa ajettavaan finaaliin.

Englannin Brandonissa ajetussa EM-karsintakilpailussa nähtiin yhteensä 75 kuljettajaa ja 23 eri kansallisuutta mittamassa vauhtiaan. Kaukausimmat kuljettajat olivat saapuneet Argentiinasta, Macaosta, Japanista ja Kiinasta asti.

Huolimatta kovasta migreenistä Simo aloitti kilpailuviikonlopun vahvasti ja oli aika-ajoissa 16. nopein kuljettaja. Menohaluja nuorella kuljettajalla riitti, sillä ensimmäisessä alkuerässä hän saapui maalilipulle kahdeksantena ja toiseen sekä kolmanteen hän starttasi huippumotivoituneena tavoitteenaan kolmen nopeimman joukko. Valitettavasti kummankin erän toisen mutkan kolari aiheutti keskeyttämisen ja jäämisen sijalle 21. Lisää kylmää vettä niskaan hän sai finaalipäivän aamuna ajetussa neljännessä alkuerässä, jossa jälleen kerran kolarisumaan juuttuminen esti menestymisen.

Näin alkuerien tulokset eivät riittäneet karsintakilpailun A-finaaliin eikä suoraan jatkopaikkaan vaan vauhtia oli haettava kahdesta B-finaalista, joissa ensimmäisessä hän kolarikosketuksen seurauksena saapui maalilipulle 13. ja toisessa 9. nopeimpana. Kun tuomaristo oli laskenut sijoitukset yhteen, oli Muhosen kohtaloksi olla B-finaalien 10. nopein ja ensimmäinen karsittu kilpailija. Edes B-finaalien nopein kierrosaika ei tuonut lohdutusta syvään pettymykseen.

Huolimatta kirveltävästä tappiosta Simo keskittyy nyt täysillä Kartingin KF3-luokan SM-sarjaan, jossa useat tahot ovat nostaneet hänet jopa ennakkosuosikiksi.

15.5.2011 - Simo Muhonen kaasutteli autourheilu-uransa ensimmäisen kartingin SM-osakilpailun voiton

Highslide JSNuori säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, avasi autourheilu-uransa toisen kokonaisen kartingin SM-sarjan voittamalla sen lappeenrannassa käydyn avauskilpailun. Aika-ajoissa vain 0,07 sekuntia paalupaikasta jäänyt, mutta sittemmin kaksi alkuerien voittoa sekä finaalin ylivoimaiseen voittoon ajanut Muhonen oli enemmän kuin onnellinen noustessaan kilpailun korkeimmalle korokkeelle.

SM-sarjan tämän hetken yhden kuumimman kuljettajan menestyksekästä kilpailuviikonloppua täydensi toisen osakilpailun viides sija.

– On se uskomaton tunne olla nopein 33 kilpailijan joukosta ja saada yksi uran tavoite täytettyä, kiteytti Muhonen.

– SM-avausosakilpailussa onnistui kaikki aina onnettaren tukea myöten ja vaikka paalupaikasta jäin vain 0,07 sekuntia, tiesin silti olevani nopein kuljettaja radalla. Alkuerien ykkössijat ja finaalin voitto lupaa hyvää SM-sarjan seuraaville osakilpailuille, Muhonen jatkaa.

Siedettävä viides sija toisesta osakilpailusta

Voittoisan avauskilpailun myötä Birelin kilpailukalustolla ajava Muhonen starttasi huippumotivoituneena myös toiseen kilpailupäivään. Aika-ajoissa pohja-aikaa aina ajanoton väliaikaiseen pettämiseen saakka hallussaan pitänyt Muhonen juuttui lopulta ruuhkaan ja jäi seitsemänteen lähtöruutuun. Ensimmäisen alkuerän kolarin myötä hän putosi sijalle 30, mutta onnistui kuitenkin nousemaan sijalle 16. Toisessa alkuerässä hän saapui maalilipulle viidenneksi kiireisimpänä.

Alkuerien sijoitukset oikeuttivat hänet finaalin 13. lähtöruutuun, jossa jo ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa Muhonen oli ohittanut 8 kanssakilpailijaansa sekä kaksi kierrosta myöhemmin hän oli jo noussut pronssiselle palkintosijalle. Muutamaa kierrosta myöhemmin kärkeen kuumeisesti halunnut Muhonen yritti pääsuoran päässä ohittaa hopeamiestä, joka ei antanut tuumaakaan periksi vaan vaihtoi ajolinjaansa suoraan Simon kylkeen. Lisäksi seuraavalla kierroksella neljäntenä ollut kanssakilpailija osui Muhosen perään ja pakotti hänet nurmikolle.

Osumasta ja kahden sijoituksen menetyksestä sisuuntunut Muhonen teki seuraavalla kierroksella uuden rataennätyksen ja ajoi kärkimiehet kiinni. Valitettavasti matka loppui kesken ja maalilippu liehui viidennen sijan arvoisesti. Silti SM-pistetilin kasvu ja KF3-luokan uusi rataennätys toi lämmikettä säynätsalolaisen moottoriurheilijan kilpailupäivään.

– Harmittavasti kesken kiihkeimmän kärkikamppailun kanssakilpailijan osuminen autooni pakotti minut nurmikolle ja siinä rytäkässä menetin voiton tai ainakin hopeasijan, harmitteli Muhonen, joka maalilipulle saavuttaessa oli vain 3 sekuntia voittajaa perässä.

– Olen kahden SM-osakilpailun jälkeen KF3-luokan SM-sarjassa toisena ja se on erinomainen alku kymmenen osakilpailun sarjalle. Vuosi sitten hain SM-sarjasta oppia ja nyt ne tiedot valjastettiin käyttöön. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kun SM-sarja heinäkuussa jatkuu Porissa ajettavilla kahdella seuraavilla kilpailuilla, Muhonen hyräilee.

Lopputulokset 14.5.2011 - Kimi Circuit SM 1. osakilpailu, Lappeenranta
1. Simo Muhonen, Birel Parilla, 18.19,477
2. Jussi Kuusiniemi, Tony Kart Vortex, +2,753sek
3. Joonas Lappalainen, Ninar Vortex, +3,231sek

Lopputulokset 14.5.2011 - Kimi Circuit SM 1. osakilpailu, Lappeenranta
1. Ilari Piispanen, Energy TM, 18.21,765
2. Joonas Lappalainen, Ninar Vortex, +2,495sek
3. Tuomas Tujula, Ninar Vortex, +2,667sek
4. Pasi Pukema, Haase Vortex, +2,888sek
5. Simo Muhonen, Birel Parilla, +3,000sek

2.7.2011 - Simo Muhonen nousi Kartingin SM-sarjassa yhdeksän pisteen johtoasemaan

Highslide JSSäynätsalolainen Simo Muhonen, 14, teki vakuuttavaa jälkeä Porissa ajetussa Kartingin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa ja hopeasijansa turvin nousi yhdeksän pisteen KF3-luokan SM-johtoasemaan. Pirkola Racingin kilpailukalustolla kilpaleva Muhonen on eilisistä vapaista harjoituksista aika-ajoihin, alkueriin ja nyt kolmannen osakilpailun finaaliin saakka on ollut joko nopein tai toiseksi kiireisin.

Paalupaikalta Porin Viasveden radalle startannut Muhonen kävi tuskaisen helteisissä olosuhteissa ajetussa kilpailussa tiukan taistelun ja joutui yhden lievän ajovirheen seurauksena taipumaan yhden sijan verran. Maalilipulle hurjassa tuloskunnossa oleva Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava nuorukainen saapui lopulta vain 0,4 sekuntia voittajaa hitaampana.

Aika-ajojen pohja-aika tarjosi kaksi SM-bonuspistettä SM-sarjan kolmannen osakilpailun toiseksi korkeimpien pisteiden lisäksi. Lähes täydellisen pistepotin turvin Muhonen siirtyi yhdeksällä pisteellä KF3-luokan sarjajohtoon ja oli syystäkin tyytyväinen.

- Hopeasija on hyvää jatkoa kuuden viikon takaiselle Lappeenrannan sarjan avausosakilpailuille, joissa juhlin voittoa ja olin viides. 10 osakilpailun sarjassa on tärkeää kerätä jokaisesta kilpailusta mahdollisimman paljon pisteitä ja nyt kun onnistuin Porissa lähes täydelliseen suoritukseen niin yhden SM-pisteen kakkossija vaihtui yhdeksän pisteen ykkössijaan, hykerteli Muhonen.

Huomenna ajettavaan SM-sarjan neljänteen osakilpailuun itseluottamusta pursuava nuorukainen starttaa tavoitteenaan vain ja ainoastaan parantaa sijoitustaan yhdellä pykälällä ja sitä kautta vankistaa SM-johtoasemaansa.

- Vuosi sitten tahkosin SM-sarjan keskikastissa ja nyt kun itseluottamusta on tullut roppakaupalla lisää sekä auto on erittäin kilpailukykyinen, on helppo ollut ajaa kärkiaikoja ja taistella jokaisen osakilpailun korkeimmasta palkintokorokkeesta. Huomenna ajettavassa SM-sarjan neljännessä osakilpailussa jatkan siitä mihin tänään jäin ja lupaan nauttia kiihkeästä kilvanajosta. Rennolla suorituksella tulee varmasti hyvä tulos, uskoo Muhonen itseensä.

3.7.2011 - Simo Muhonen hurjassa tuloskunnossa Kartingin SM-sarjassa - Säynätsalolainen jatkaa sarjajohdossa

Highslide JSEilen lähes täydellisen kilpailupäivän Porissa ajetussa Kartingin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa ajanut säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, jatkoi menestyksekkäitä otteita tänään ajetussa kilpailukauden neljännessä osakilpailussa. Huolimatta aamupäivänä alkaneesta ja koko päivän jatkuneesta voimakkaasta migreenistä Muhonen hallitsi hermonsa ja teki uskomattoman nousun 14. lähtöruudusta sijalle 4. SM-sarjan neljännen osakilpailun tarjoaman 17 sarjapisteen turvin hän johtaa SM-sarjaa nyt yhdellä pisteellä ennen tänään täydellisesti onnistunutta ja kilpailun voittanutta Pasi Pukemaa.

Muhosen kilpailupäivä alkoi migreenillä, joka äityi aina oksenteluun saakka. Silti aika-ajojen 10. nopein suoritus antoi hyvät lähtökohdat jota seurasi ensimmäisen alkuerän viides sija. Toisessa alkuerässä hänen kohtalona oli kärsiä kanssakilpailijan ajovirheestä ja kolarin seurauksena hänen saavutukseksi kirjattiin vain koko kilpailun nopein kierrosaika. Finaaliin SM-johtaja starttasi vaatimattomasta 14. lähtöruudusta, mutta uskomattoman suorituksen päätteeksi saapui maalilipulle neljänneksi nopeimpana. Se tulos riitti 17 SM-pisteeseen ja sarjajohdon säilyttämiseen.

- Harmillisesti migreeni oli pilata koko päivän, enkä finaalia lukuun ottamatta päässyt tasolleni. Aika-ajojen, alkuerien ja finaalien välissä keräsin voimia asuntoautomme sängyllä ja kieltämättä melkoisella tahdonvoimalla puristin finaalissa 10 kanssakilpailijasta ohitse. SM-johtoasemaan olen todella tyytyväinen, myhäili Muhonen.

- Neljä kilpailua on nyt ajettu ja SM-tilanne enemmän kuin erinomainen. Ennen kahden viikon päästä ajettavaa Joensuun osakilpailua on edessä kuntoilua ja rentoa keskittymiskyvyn parantamista, sillä Porin osakilpailu todisti sen, että nyt ajan tosissaan Suomenmestaruudesta, Muhonen tietää.

12.7.2011 - Simo Muhonen Espanjassa ajettavaan Kartingin EM-finaaliin

Highslide JSNeljän osakilpailun jälkeen Kartingin KF3-luokan SM-johdossa ajava säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, kilpailee heinäkuun neljäntenä viikonloppuna Espanjan Zuerassa ajettavassa EM-finaalissa.

Aikaisemmin huhtikuussa Englannin Brandonissa ajetussa karsintakilpailussa vain yhden sijan verran finaalipaikasta jäänyt Muhonen sai kartingin kansainväliseltä kattojärjestö CIK-FIAlta kutsun kun yksi karsintakilpailussa ajanut kilpailija joutui perumaan osallistumisensa.

Pohjois-Espanjan Zaragozan kaupungin läheisyydessä ajettavassa kolmipäiväisessä kilpailuviikonlopussa Muhonen saa vastaansa 80 kilpailijaa niin Euroopasta kuin myös muista maailman valtioista. Lisävastusta kovavauhtiselle 1,7 kilometrin radalle antaa lähes 40 lämpöasteen verran paahtava aurinko.

Nuori tulevaisuuden ratatähti hakee vauhtia Espanjan EM-finaaliin nyt tulevana viikonloppuna Joensuussa ajettavista kahdesta SM-osakilpailusta.

- Olen todella haltioissani saatuani osallistumisoikeuden kilpailukauden ehdottomaan pääkilpailuun ja tämä korvaa kaiken sen pettymyksen minkä huhtikuussa koin kun olin ensimmäinen kilpailija joka karsittiin finaaleista, Muhonen iloitsee.

- Tulevan viikonlopun Joensuun SM-osakilpailuissa on tavoitteenani vain ja ainoastaan palkintokorokesijat sekä luonnollisesti saada SM-johtoasemaani kasvatettua. Menestyksekkäät kilpailut antaisivat varmasti paljon lisää itseluottamusta Espanjassa ajettavaan maailman kovimpien Karting kuljettajien kilpailuun, Muhonen toivoo.

16.7.2011 - Kartingin SM-sarjan kärkimies Simo Muhonen klikattiin jäännöspisteille Joensuussa

Highslide JSToisesta lähtöruudusta kovin odotuksin Joensuussa ajettuun Kartingin SM-sarjan viidenteen osakilpailuun startannut Simo Muhonen, 14, joutui karvaasti pettymään kun kolarin seurauksena hän raahautui maalilipulle vasta yhdeksänneksi nopeimpana. Epäonnisesta kilpailusta saadut jäännöspisteet eivät riittäneet pitämään säynätsalolaista SM-sarjan johtoasemassa ja huomiseen kauden kuudenteen kilpailuun hän lähtee sarjan hopeamiehenä.

Muhonen aloitti vakuuttavasti ajaen sadesään aika-ajoissa neljänneksi nopeimman ajan. Vahvat suoritukset jatkuivat ensimmäisessä alkuerässä, jossa hän oli kolmanneksi kiireisin ja toisessa ajoi ylivoimaisen voiton.

Valitettavasti finaalilähdön ensimmäisessä mutkassa Muhonen kylmästi klikattiin pois radalta ja sijalle 22. Kuitenkin nuorukainen keräsi itsensä ja hammasta purren ehti ennen ruutulipun heilumista ohittaa 13 kanssakilpailijaa.

Syystäkin viikon päästä Espanjan EM-finaalissa ajava Muhonen oli kilpailun jälkeen tulta ja tappuraa.

- Olisihan se mukavaa, että kanssakilpailijat yrittäisivät rehdisti ajaa ohitseni eikä ajaa päälle ja sitä kautta pilata kilpailusuoritukseni. Harmittaa suuresti kun kaikki eivät aja herrasmiesmäisesti, Muhonen lataa.

- Nyt niellään pettymys ja nollataan tilanne. Huomenna on uusi kilpailupäivä ja uusi yritys palkintokorokkeen korkeimmalle sijalle, Muhonen tietää.

17.7.2011 - Simo Muhonen Kartingin SM-hopeamiehenä Espanjan EM-finaalin

Highslide JSLauantaina Joensuun Ylämyllyssä ajetussa Kartingin SM-sarjan viidennen osakilpailun lähtökiihdytyksessä kanssakilpailijan töytäisemäksi joutunut ja värikkäiden vaiheiden jälkeen yhdeksännen sijan poiminut säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, ajoi sunnuntaina samalla radalla ajetussa kuudennessa SM-osakilpailussa varman suorituksen ja kotiutti neljänneksi korkeimmat SM-pisteet.

Kilpailun aika-ajoissa neljänneksi kiireisintä vauhtia pitänyt nuorukainen ajoi ensimmäisissä alkuerissä kolmanneksi ja toisissa voiton. Niiden turvin hän pääsi finaalilähtöön starttaamaan toisesta lähtöruudusta ja kiivaan kilvanajon päätteeksi saapui maalilipulle neljäntenä.

Eilen ja tänään korkeimmat SM-pisteet ajanut Pasi Pukema pitää Kartingin SM-sarjan KF3-luokan kärkipaikkaa kun ajamatta on vielä neljä syksyistä osakilpailua. Seuraavaksi Muhonen käy kotonaan vaihtamassa vaatetuksen helteisemmäksi ja jo tulevana tiistaina matkaa Espanjan Zueraan, jossa ensi viikonloppuna ajetaan kilpailukauden kohokohta eli Kartingin EM-finaali.

– Joensuun SM-osakilpailuista huuhdoin kultaa, mutta käteen jäi vain yhdeksäs ja neljäs sija. Kieltämättä harmittaa kun en kumpanakaan kilpailupäivänä yltänyt tavoitteeseeni, mutta onneksi sarjasta on vielä neljä osakilpailua ajamatta ja taistelu Suomenmestaruudesta jatkuu, Muhonen kiteyttää fiiliksiään.

– Tämä moottoriurheilijan elämä alkaa käydä jo työstä, koska nyt rymysin neljä päivää Joensuun kilpailussa ja seuraavaksi käyn kotona vaihtamassa vaatteet ennen tiistaista lentoa Espanjaan. Siellä seikkaillaan viikon verran kun edessä on kilpailukauden ehdoton kohokohta. Tavoitteeni on päästä sunnuntaina ajettavaan finaalilähtöön ja olla sitä kautta paras suomalaiskuljettaja, kertoo Muhonen tulevan viikonlopun kovista suunnitelmistaan.

25.7.2011 - Simo Muhoselle säkkikaupalla kokemusta Kartingin EM-finaalista

Highslide JSEspanjan Zuerassa ajetussa Kartingin EM-finaalissa säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, sai runsaasti kansainvälistä kilpailukokemusta kun värikkäiden vaiheiden jälkeen hän saapui pitkän kilpailuviikon maalilipulle B-finaalin 15. nopeimpana.

Vaikka varovaisen toiveikkaana kilpailukautensa yhteen kohokohtaan startannut nuorukainen ei EM-debyyttifinaalissaan yltänyt tavoitteeseensa eli A-finaaliin, oli hän silti tyytyväinen suorituksiinsa - ja myös lopputulokseen.

Helteisessä auringon paahteessa ajetulla huippunopealla ja luonteeltaan täysin Suomen Karting -radoista poikkeavalla radalla KF3-luokan SM-sarjan hopeasijaa hallussaan pitävä Muhonen ajoi erinomaisesti kansainväliseen kokemukseensa nähden. Yli 80 kanssakilpailijan joukosta hän saavutti aika-ajojen 48. lähtöruudun ja oli ensimmäisten alkuerien 15., toisten 11., kolmannen 19. ja neljännen alkuerän 25. nopein kuljettaja. A-finaalipaikka karkasi viimeisessä alkuerässä tapahtuneeseen 10 auton joukkokolariin.

Silti B-finaalin 15. nopein suoritus oli kohtuullinen tulos hänen autourheilu-uransa ensimmäisestä EM-finaalista.

– 35 lämpöasteen helle ja supernopea rata oli minulle täysin uusia elementtejä. Suomen kesässä ajellaan paljon viileimmissä olosuhteissa ja mutkikkaammilla radoilla enkä siten päässyt ottamaan itsestäni kaikkea irti. Virheitä tein aivan liikaa ja siksi A-finaali ja mitalisijat karkasivat käsistäni, Muhonen kiteytti.

– Siinä missä Keski-Euroopan samanlaisilla ratoja kiertävät kanssakilpailijat tunsivat Zueran radan kuin omat taskunsa, minä debytanttina opettelin isompiin ympyröihin. Silti tärkeää kansainvälistä kilpailukokemusta sain enemmän kuin koskaan osasin odottaa, Muhonen jatkaa.

Kartingin SM-sarjan kaksi seuraavaa, ja myös paljon mitaleja ratkaisevaa, osakilpailua ajetaan reilun kahden viikon päästä Lahdessa. Sitä ennen Muhonen nautiskelee vauhdin hurmasta Sorateiden Grand Prixissa ja kannustaa kotiseudullaan ajettavasta Suomen MM-rallista, jossa mm. ennen ralliuraansa paljon kartingia ajanut Jari-Matti Latvala puolustaa vuoden takaista voittoa.

20.8.2011 - Simo Muhosella uskomaton nousu Kartingin Lahden osakilpailun finaalissa - Ohitti 26 kanssakilpailijaa

Highslide JSNuori säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, teki miesmuistiin Kartingin SM-sarjan historian yhden huikeimmista suorituksista ja 26 kierroksen aikana ohitti 26 kanssakilpailijaansa. Epäonnisten alkuerien jälkeen finaalin viimeisestä lähtöruudusta (34) startannut KF3-luokan hopeamies päätyi lopulta kahdeksannelle sijalle.

Aika-ajoissa lievästi epäonnistunut ja ensimmäisessä alkuerässä teknisellä lipulla keskeyttämään joutunut sekä toisessa ketjujen irtoamisen seurauksena toisen keskeytyksen kokenut Muhonen pureskeli vauhtipurkkaa siinä määrin, että finaalin viimeinen lähtöruutu, 34, mahdollisti vain suurella riskillä ajamisen. Muhonen teki yhden autourheilu-uransa huikeimmista nousuista ja lunastaa sitä kautta hänelle asetettuja odotuksia.

- Ensimmäisen alkuerän kolarissa hukkasin autoni keulapuskurin ja tuomaristo liputti minut pois radalta. Toisessa alkuerässä sattuneessa toisessa kolarissa ketjut putosivat rattailta ja jouduin jälleen laulukuoroon. Finaalin viimeinen lähtöruutu tarkoitti sitä, ettei minulla ollut enää mitään hävittävää, joten otin kaiken ilon ajamisesta ja nousin hyvin kohti kärkeä. Vaikka matka loppui kesken, olen silti tyytyväinen kahdeksanteen sijaan, Muhonen kertoo.

Huolimatta kahdeksannesta sijasta ja sen tuomista SM-pisteistä Muhonen tipahti kolmanneksi kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua. Huomioitavaa on myös se, että viimeisen osakilpailun jälkeen jokaiselta kuljettajalta jätetään lopullisiin pisteisiin huomioimatta kaksi huonointa sijoitusta. Näin ollen Muhosella on sarjan kolmannesta sijasta huolimatta erinomaiset mahdollisuudet kilpailukauden tavoitteeseensa eli SM-kultaan.

Huomenna sunnuntaina ajetaan kilpailukauden kahdeksas osakilpailu.

21.8.2011 - Simo Muhosella kilpailukauden huonoin SM-viikonloppu - Putosi pronssimieheksi

Highslide JSKovin odotuksin lahdessa ajettuun kartingin SM-sarjan seitsemänteen ja kahdeksanteen osakilpailuun startannut säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, ei onnistunut tavoitteessaan ja joutui tyytymään tuloksellisesti kilpailukauden huonoimpaan viikonloppuun. Lauantain kahdeksas ja sunnuntain seitsemäs sija ei vastannut odotuksia ja niiden myötä hän putosi SM-sarjan KF3-luokan pronssimieheksi kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.

Lauantaina huikean nousun 34 lähtöruudusta kahdeksanteen sijaan tehnyt Muhonen tahkosi sunnuntain aika-ajoissa viidenneksi, ensimmäisessä alkuerässä kolmanneksi ja toisessa alkuerässä viidenneksi nopeimmat suoritukset. Nämä tulokset oikeuttivat hänet finaalin kuudenneksi korkeimpaan lähtöruutuun, jossa 26 kiihkeän kierroksen jälkeen hän saapui maalilipulle seitsemänneksi kiireisimpänä.

- Ehkä lauantaisen pettymyksen jälkeen yritin sunnuntaina liikaa enkä siksi päässyt omalle tasolleni, Muhonen kiteytti sunnuntain seitsemännen sijan.

- Sarjatilanteessa putosin kolmanneksi ja 25 pisteen etumatka sarjajohtaja Pasi Pukemaan tarkoittaa nyt sitä, että viimeisen osakilpailun lähdöt olisi voitettava mikäli mestaruudesta haluan toiveita elätellä, Muhonen tietää.

Kartingin SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan Vihdissä syyskuun toisena viikonloppuna.

10.9.2011 - Simo Muhonen palasi palkintokorokkeelle Kartingin SM-sarjassa - Toiseksi viimeisestä osakilpailusta hopeaa

Highslide JSSäynätsalolainen Simo Muhonen, 14, teki näyttävän paluun Kartingin KF3-luokan SM-sarjan palkintokorokkeelle ja saalisti hopeaa Vihdissä ajetussa sarjan yhdeksännestä osakilpailusta. Seitsemännestä lähtöruudusta 26 kierroksen kilpailuun startannut Muhonen ohitti viisi kanssakilpailijaa ja saapui maalilipulle toisena, vain silmänräpäyksen verran voittaja ja sarjajohtaja Pasi Pukemaa hitaampana.

Perjantaisissa kilpailun vapaissa harjoituksissa kolmen nopeimman joukossa ollut ja lauantai-aamun lämmittelyajossa kiiresintä kyytiä pitänyt Muhonen romahti aika-ajoissa ja joutui tyytymään 13. sijaan, joka oli hänen kilpailukauden huonoin sijoitus aika-ajoissa. Alkuerissä itsensä koonnut nuorukainen ajoi kahdeksanneksi ja viidenneksi nopeimmat sijat, jotka oikeuttivat hänet finaalin seitsemänteen lähtöruutuun.

Erinomaisen startin saanut ja tasaisesti aina kärkipaikalle asti noussut Muhonen ehti johtaa kilpailua kahdeksan kierroksen ajan, mutta lievän ajovirheen seurauksena Pukema pääsi kuittaamaan kärkeen eikä enää luopunut siitä. Hopeasijan myötä Muhosen haaveet autourheilu-uransa ensimmäisestä SM-mitalista vankistuivat.

- Aika-ajoihin asti kaikki näytti hyvältä, mutta sitten puristin liikaa ratista ja jäin sijalle 13. Onneksi aika-ajoissa sain koottua itseni ja finaaleissa olin jälleen oma itseni. Harmillisesti kilpailun lopussa tein pienen ajovirheen ja avasin oven Pukemalle, joka käytti mahdollisuutensa ja ajoi voittoon, Muhonen kertoo.

- Hopea ei silti ole häpeä, koska niiden saatujen pisteiden turvin sain kiinnityksen SM-mitaliin, jonka väri ratkaistaan huomenna ajettavassa pitkä kilpailukauden viimeisessä lähdössä, Muhonen jatkaa.

11.9.2011 - Simo Muhoselle Kartingin KF3-luokan SM-pronssia

Highslide JSToisen polven moottoriurheilija, säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, saavutti Kartingin KF3-luokan SM-pronssia sunnuntaina Vihdissä ajetussa sarjan kymmennessä ja samalla viimeisessä osakilpailussa.

Eilen kuluvan kilpailukauden SM-sarjan kolmannen palkintokorokesijansa (2.) napannut ja sen myötä myös kiinnityksen SM-mitaliin varmistanut Muhonen ei tänään päässyt kärkivauhtiin ja joutui tyytymään SM-urakkansa toiseksi huonoimpaan sijoitukseen eli yhdeksänneksi korkeimpiin SM-pisteisiin. Koska lopullisista pisteistä kaksi huonointa osakilpailusuoritusta jätettiin huomioimatta, oli Muhosen kohtalona tyytyä pronssiseen mitaliin.

- Jo eilisen kilpailun jälkeen oli selvää, että edes viimeisen kilpailun voitto ei tulisi minua nostamaan pronssia korkeammalle ja siksi tänään vain keskityin nautiskelemaan kilvanajosta. Aamun lämmitysajossa olin toiseksi nopein, mutta aika-ajojen 11. sija oli pettymys, johon katosi viimeinen puristus, Muhonen kertoo.

- Sitten vain kurvailin alkuerien sijoille 15. sekä 10. ja runsaasti kolaritilanteita käsittäneessä kilpailussa saavuin maalilipulle yhdeksänneksi nopeimpana. SM-kauden heikoimman pistesijan myötä SM-pronssi tuntuu nyt enemmän voitetulta kuin hävityltä mitalilta, Muhonen jatkaa.

Kartingin KF3-luokan SM-sarjassa Muhonen onnistui voittamaan yhden kilpailun ja ajamaan kaksi kertaa hopealle. Muut seitsemän osakilpailua hän saapui maaliin yhdeksän nopeimman joukossa ja niistä saatujen pisteiden turvin jyvässeudulla juhlitaan nuoren autourheilijan ensimmäistä SM-mitalia. Sarjan voittajasta, Pasi Pukemasta Muhonen jäi lopulta 31 pistettä ja hopeamies Jussi Kuusiniemestä 20 pistettä.
 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net