Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Kilpailukausi 2010: Kartingin KF3-luokan SM-sarja
 
Highslide JSSimo Muhonen ajaa kaudella 2009 KF3 luokan SM-sarjassa Pirkola Racingin Birel XTR:llä.
Simo solmi asiasta kattavan yhteistyösopimuksen jo kesällä 2008. Syyskausi 2008 kului KF3 luokan kalustolla testatessa.

SM-Karting Lappeenranta 23.-24.5.2009

SM-sarjan ensimmäinen kisa ajettiin Lappeenrannan Kimi-Circuitilla.
Rataan olin kerennyt tutustua ensimmäisen kerran kesällä 2008 ja kisaa edeltävänä viikonloppuna Teamin testipäivillä. Perjantaina kerettiin ajamaan viisi harjoitussessiota, joissa auto saatiin melko hyviin säätöihin.
Lauantaiaamu alkoi suoraan sadekelin aika-ajolla, jossa olin koko joukon 11.
Ensimmäinen alkuerä päättyi jo 2. kierroksella kolariin.
Toinen alkuerä sujuikin sitten ongelmitta ja olin 11.
Ekan alkuerän keskeytyksen takia lähtöruutu ensimmäiseen finaaliin ei ollut kovin hyvä, ruutu oli 24.
Finaalissa ei vain oikein kulkenut, mutta pääsin kuitenkin sijalle 20.
Toisen finaalin lähtöruutu tuli ekan finaalin tulosten mukaan ja oli siten 20. Olin noussut jo aika hyvin kunnes alkoi hieman satamaan ja slickseillä ajaminen kävi liukkaaksi. Vajaan 10 kierroksen jälkeen eräs kanssa kilpailija tökkäsi hieman takakulmaani, jonka seurauksena jouduin sivuluisuun, eikä toinen kuski voinut välttää ajamasta ylitseni. Seurauksena lievä jalkavamma ja kisan keskeytys. SM-pistetilin avaaminen saa vielä odottaa.

Simolla Birel-testi Italiassa
Simo osallistui Pirkola Racingin testiviikolle Italiassa South Garda Karting-radalla. Matkaan lähdettiin jo 18.2.2009. Ensin viikonlopun ajan seurattiin kansainvälisen Winter Cupin osakilpailua, jossa oli mukana runsaasti myös suomalaisia kuljettajia.
Kisaviikonlopun jälkeen päästiin itsekin sitten radalle. Neljä pitkää testipäivää toivat Simolle hyvän mielen ja jumittuneet lihakset. Testi antoi Simolle todella hyvää pohjaa keväällä alkavaa SM-sarjaa varten.

Porin kevätpäräys 25.4.2009

Highslide JSSaavuimme radalle torstai-iltana ja kasasimme tiimin kanssa yhdessä varikkoteltan sekä laitoimme mekaanikkoni kanssa auton perjantaipäivää varten valmiiksi.
Perjantaipäivä alkoi koleassa ja tuulisessa säässä.
Päivän aikana kerkesimme testata hyvin lauantain kisaa varten, sekä tehdä moottoreiden (2) sisäänajot.
Lauantaiaamuna ei ollut ollenkaan harjoituksia, vaan lähdettiin suoraan aika-ajoon. Aika-ajo meni melko odotetusti, sijani oli 15.
Ensimmäiseen alkuerään lähdettiin aika-ajon tulosten mukaisesti. Erä onnistui aika hyvin, olin maalissa 9.
Toisen erän lähtöruutu olisi ollut 9., mutta auto ei startannut lähtöalueella. Mekaanikko vaihtoi pikaisesti autoon uuden sytytystulpan, jonka jälkeen pääsin liikkeelle jonon hännille. Pääsin onneksi kuitenkin ennen lähtövaloja nousemaan 11. ruutuun. Pienen kolaroinnin jälkeen olin lopulta erän 11.
Kolmannen erän lähtöruutu oli 11. ja tulos samoin 11.
Finaaliin lähdin jälleen ruudusta 11. Olin erän puolessa välissä parhaimmillaan jo 6., mutta takarenkaista hävisi pito ja putosin lopulta sijalle 8.
Kilpailuun olin itse erittäin tyytyväinen, sillä minulla ei ollut kovin suuria odotuksia sijoituksen suhteen, koska tämä oli minun ensimmäinen KF3-luokan kilpailu.
Taso tulee kuitenkin jatkossa olemaan paljon kovempaa kuin Porissa. Tavoitteena olisi kuitenkin kesän aikana saada edes muutama SM-piste.

SM-Karting Vihti 6.-7.6.2009

Highslide JSVihdin radasta minulla ei ollut muuta kokemusta kuin edellisen viikonlopun Teamin testit.
Kaikkina kisapäivinä sää oli todella kylmä ja osittain sateinen. Perjantaina saatiin sisäänajettua vain toinen kisakoneista, sekä löydettiin mieleiset säädöt.
Lauantai aamu alkoi hyvin, sillä olin warm upin 7. Päivä jatkui aika-ajoilla, joissa olin 14.
Ensimmäisessä alkuerässä jäin sijalle 17 ja toisessa erässä olin 11. Finaalin lähtöruuduksi tuli 22.
Sunnuntain ekassa finaalissa olin noussut toisen kierroksen jälkeen jo sijalle 15, mutta ketjunsuojan irrottua minulle näytettiin teknistä lippua, joka tarkoitti pakollista ajoa varikolle ja keskeytystä.
Toiseen finaaliin lähdin siis ruudusta 30.
Ekassa mutkassa oli paljon kolareita joista minä onneksi selvisin melko hyvin. Lopputuloksena olin koko finaalin 16., mutta sain silti yhden SM-pisteen, koska edelläni oli neljä kuskia, jotka eivät ole ilmoittautuneet SM-sarjaan.
JEEEEE!!! Nyt on SM-pistetili avattu!!!
Lisää pisteitä lähdetään hakemaan heinäkuun alussa Joensuusta.Kilpailukausi 2008: Raket Junior luokan kilpailuja

Simo Muhonen kaudella 2008 Birellille

Highslide JSKaudeksi 2008 Simon kalustoksi vaihtuu yhteistyössä Pirkola Racingin kanssa Birel-runko Raket 85 moottorilla. Kauden tavoitteena on ajaa ensin luokassa Raket Junior ja pyrkiä sieltä mahdollisimman nopeasti sijoitusten myötä nousemaan luokkaan Raket yleinen ja sen myötä osallistua Raket karnevaali-sarjaan. Kilpailukalenterissa on tällä hetkellä n. 12 -15 kansallisen tason kilpailua.

Äitienpäiväkisa Kuopio 10.-11.5.2008

Kaksipäiväinen tuplakisa Kuopiossa meni Simolta hienosti. Koko viikonloppu sujui pitkästä aikaa ilman minkäänlaisia ongelmia. Lauantain saldoksi tuli warm upin 3., aika-ajon 3., molempien alkuerien 3. sekä finaalin 2. sija. Sunnuntai oli edellisen päivän toistoa. Warm upin 3., aika-ajon 3. sekä pitkän finaalin 2. sija. Sijoitusten myötä Simolle tuli Raket junior-luokan nousupisteet täyteen ja seuraavaan kisaan mennäänkin sitten uusiin haasteisiin ja luokkaan Raket yleinen.


Kilpailukausi 2006: Päijänne ja Keski-Suomi Cup Mini -luokassa

Highslide JSKaudella 2006 Simo siirtyy harrastajista junioreihin ja luokkaan Mini. Kalustona säilyy kaudelle 2005 hankittu Kosmic Nordic Raket 85. Kilpailuohjelma tulee sisältämään edelleen Keski-Suomi ja Päijänne Cupit, Keski-Suomen aluemestaruuskilpailut ja nyt uutena myös kansallisia kilpailuja ympäri Suomea. Luokan vaihdon myötä vastustajien taso ja määrä kasvaa entisestään ja Simo tulee olemaan jälleen luokan nuorimpien joukossa.


Kilpailukausi 2005: Päijänne ja Keski-Suomi Cup Mini -luokassa


AKK:n Keski-Suomen Karting-leiri 14.-15.5.2005 Jämsä

Simon kausi alkoi perinteisellä AKK:n kevätleirillä Jämsässä. Leirillä kerrattiin ajolinjoja sekä karting-sääntöjä. Sunnuntaina oli vuorossa kolme-eräinen leirikilpailu ja perinteiseen tapaan vesisateessa. Aamun vapaissa harjoituksissa Simo testasi elämänsä ensimmäisen kerran sadekelin renkaita.

Varsinaiset kilpailuerät sujuivat Simolta erinomaisesti tuloksena kaksi voittoa ja yksi toinen tila.

Highslide JS
Keski-Suomi Cup 1. osakilpailupäivä 22.5.2005 Jämsä

Uusien sääntöjen mukaan sarjassa ei ajettu aika-ajoja ollenkaan vaan lähtöjärjestys määrättiin ns. englantilaisen lähtötavan mukaan arpomalla. Kilpailusijoituksista muodostui lähes leirikilpailujen toisinto. Simo voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa eerässä toiseksi viimeisellä kierroksella Simon johtaessa kilpailua kierroksella ohitettavien kanssa sattui pieni kolari, joka johti Simon ulosajoon ja keskeytykseen.

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Simo kuitenkin johtaa Keski-Suomen Cupin pistetilannetta, joten Simo ja koko tiimi on erittäin tyytyväisiä uuteen kalustoon.

Päijänne Cup 1. osakilpailu 8.6.2005 Hartola

Sarjan alkajaisiksi aika-ajot, joista Simo otti toisen lähtöruudun. Kaluston säädöt tuntuivat olevan kohdallaan, mutta kilpailussa ei vauhti kuitenkaan riittänyt erävoittoihin. Molempien erien tuloksena 2. sija.

Highslide JS
Keski-Suomi Cup 2. osakilpailu 12.6.2005 Lievestuore

Kilpailu alkoi upeasti ensimmäisen erän voitolla. Seuraavat erät olivat sitten tosi tiukaa vääntöä ja Simo joutui tyytymään toisen ja kolmannen erän sijoihin 3. Päivän yhteistuloksissa kuitenkin koko kisan voitto.

Keski-Suomi Cup 3. osakilpailu 21.6.2005 Saarijärvi

Ensimmäisessä erässä pieni kolari, jossa Simo työnnettiin radalta, mutta kisa kuitenkin jatkui tuloksena erän 5. sija. Toisen erän Simo sitten voitti ja kolmannessa tulokseksi tuli erän 3. sija. Päivän kokonaispisteissä luokan 2. sija.

Keski-Suomi Cup 4. osakilpailu 9.7.2005 Pieksämäki

Cupin päätöskilpailu ajettiin aurinkoisissa oloissa sarjan säännöistä poiketen kolmen erän kilpailuna. Kilpailuun lähdettiin sarjan johtoasemasta. Vapaissa harjoituksissa Simon vauhti näytti olevan jälleen kohdallaan, mutta isä päätti kuitenkin vielä treenin jälkeen muuttaa hieman auton säätöjä. Muutos meni tietenkin pieleen ja vauhti kilpailuerissä ei ollutkaan enää treenien kaltaista. Kilpailuerien sijoitukset 4., 3. ja 2. Sarjan loppupisteissä tuloksena yhden pisteen tappiolla kunniakas 2. sija.

Highslide JS
Päijänne Cup 2. osakilpailu 3.8.2005 Jämsä

Jälleen tiukka kilpailu, mutta tuloksina molemmista eristä 2. sija. Ei siis saatu kaluston säätöjä viimeisen päälle kohdalleen, eikä autoa kulkemaan riittävästi.

Keski-Suomen aluemestaruuskilpailu 3.9.2005 Lievestuore

Aluemestaruudesta ajettiin yhdessä 20 minuutin erässä kerrasta poikki systeemillä. Aamun harjoituksissa auto ei kulkenut mihinkään, pikkusäätöjen jälkeen toisissa harjoituksissa kulki jo hieman paremmin ja vielä lisäsäätöjen jälkeen Simo ajoikin sitten aika-ajoissa paalupaikalle. Kilpailu sujui Simon hallinnassa lähdöstä maaliin ja mestaruus ratkesi lähes puolen kierroksen erolla seuraavaan.

Päijänne Cup 2. osakilpailu 17.9.2005 Lahti


Cupin päätöskilpailu ajettiin perinteisesti yhtenä pitkänä 20 minuutin eränä. Kilpailuun lähdettiin Cupin toista sijaa varmistamaan, sillä mahdollisuus mestaruuteen oli jo mennyt, mutta hopea oli mahdollista saavuttaa jos sijoitus pysyisi neljän parhaan joukossa. Simo oli päättänyt, että tänään voitetaan eikä antanut muille mahdollisuuksia koko kisan aikana ja veikin osakilpailuvoiton ja samalla sarjan 2. sijan.

Highslide JSAKK:n Keski-Suomen alueen karting -valmennusryhmä

Simo hyväksyttiin kauden 2005 päätteeksi AKK:n K-S alueen valmennusryhmän jäseneksi kolmen seuraavan vuoden ajaksi. Valmennus käsittää vuosittain useita leiriviikonloppuja henkisen ja fyysisen valmennuksen merkeissä Tampereella. Viikonloppujen aikana käydään läpi mm. ruokavalion merkitystä kilpailusuorituksiin sekä tehdään säännölliset kuntotestit ja yksilölliset kunto- ja valmennusohjelmat ryhmän kuljettajille unohtamatta tietenkään ajokoulutusta ja kaluston tekniikkaa.

Tampereen valmennusviikonloppujen lisäksi vuosittain ohjelmaan kuuluu muutama ajoharjoitusleiri. Kevättalvella 2006 on tarkoituksena käydä viikon ajoleirillä Hollannissa. Valmennusryhmään kuuluu yhteensä 11 kuljettajaa eri luokista.


Kilpailukausi 2004: Päijänne ja Keski-Suomi Cup Cadeteissa

AKK:n karting-leri Jämsässä 15. - 16.5.2004

Highslide JSAKK:n Keski-Suomen alueen karting-lajileirille Jämsässä Simo osallistui jo kolmannen kerran peräkkäin Cadetti-luokan kalustollaan. Sää leirillä oli melkeinpä perinteinen, sillä lämpötila vaihteli 8 ja 12 asteen välillä ja sadettakin saatiin sopivasti. Leiri alkoi lauantaiaamuna lipun nostolla ja ohjelman esittelyllä. Aamupäivä kului vapaiden ajoharjoitusten merkeissä. Lounaan jälkeen oli vuorossa teoriakoulutukset säännöistä, lippumerkeistä ja ajamisesta asenteineen ja ajolinjoineen.

Huoltajille oli omat perinteiset tekniikkakoulutusrastinsa. Ohjelma päättyi illalla klo 20.30 lipun laskuun.

Sunnuntai alkoi jälleen pienillä luokittaisilla vapailla harjoituksilla, jonka jälkeen vuorossa olivat leirikilpailujen aika-ajot. Aika-ajoissa Simo osoitti sen mikä oli ollut nähtävissä jo koko edellisen päivän ja sunnuntaiaamun vapaissa harjoituksissa. Simo oli siis koko cadetti-porukan nopein. Paaluaika syntyi n. 0,7 sekunnin erolla seuraavaan. Ensimmäisen kilpailuerän lähtö hieman epäonnistui ja erän tulokseksi jäi toinen sija. Toisessa erässä ei sitten enää virheitä tehty ja selkeä voitto tuli Simolle. Kolmas erä oli toisen toistoa, mutta voittomarginaali vieläkin selkeämpi. Leiristä siis hyvä aloitus kesän kilpasarjoille.

Keski-Suomi Cup 1. osakilpailupäivä Pieksämäellä 30.5.2004


Kesän avauskilpailua varten Simo kävi Pieksämäellä kahtena päivänä ennen kisaa tutustumassa rataan ja hakemassa auton säätöjä. Treenit onnistuivat varsin hyvin, sillä oma rataennätys parani yli sekunnilla.

Kisan vapaissa harjoituksissa Simo teki jälleen muutaman oman ennätyksensäkin, jotka lupailivat kohtuullista kisaa.

Ohjaajakokouksessa järjestäjät ilmoittivatkin muuttaneensa sääntöjä siten, ettei aika-ajoja ajettaisi lainkaan, vaan ensin ajettaisiin 3 alkuerää arvotussa lähtöjärjestyksessä ja niiden perusteella määräytyisi lähtöruutu viimeiseen finaaliin, jonka mukaan Cupin pisteet jaettaisiin.

Arpaonni ei erityisemmin Simoa suosinut, sillä lähtöruudut olivat 6.,2. ja 6. Erätulokset 2., 1. ja 2. Lähtöruutu finaaliin 2. Juuri ennen lähtöä alkanut sade sekoittikin pakan heti ensimmäisellä kierroksella. Simo yritti ahneesti paalupaikalta lähteneen kilpailijan ohi jo toisessa kaarteessa, mutta törmäsi hänen peräänsä ja pyörähti jääden muutaman sijan. Raju takaa-ajo kuitenkin jatkui. Puolen kierroksen päässä edellä ajava pyörähti ja Simo ei ehtinyt väistämään vaan törmäsi jälleen ja joutui ulos radalta ja kisa oli siinä.

Päijänne Cup 1. osakilpailupäivä Hartolassa 9.6.2004

Highslide JSHartolan kisapäivän keli oli puolipilvinen n. 16-18 astetta. Harjoituksissa oltiin käyty edellisenä viikonloppuna hakemassa säätöjä ja tuntumaa rataan. Taas Simo teki uusia omia ennätyksiään ja paransi täälläkin kierrosaikaansa lähes sekunnilla.

Kisapäivänä Simo kerkesi osallistua vain yhteen vapaaseen harjoitukseen, mutta kaikki tuntui toimivan hyvin, joten ei hätää. Aika-ajoissa laite ja mies tuntuivat toimivan ja tuloksena yli sekunnin pohjilla paalupaikka-aika.

Ensimmäisen kilpailuerän voitto lähes puolella kierroksella seuraavaan ja toisenkin erän selvä voitto olivat balsamia haavoihin Keski-Suomi Cupin epäonnen jälkeen. Päijänne Cupissa siis tällä hetkellä selvä johtoasema pisteissä.

Keski-Suomi Cup 2. osakilpailupäivä Jämsässä 29.6.2004

Hieno keli ja hieno kisa. Kisassa ajettiin kaikkiaan kolme lähtöä ja kaikki arvotuissa lähtöjärjestyksissä. Simon lopputulokset eristä olivat kaksi voittoa ja kerran 2. sija.

Keski-Suomi Cup 3. osakilpailupäivä Saarijärvellä 14.7.2004

Highslide JSKeli vaihtelevan harmaa ja välillä satoi kaatamalla. Simo oli jälleen vapaissa harjoituksissa luokkansa selvästi nopein.

Ensimmäisen erän paalupaikka takasi melko ylivoimaisen voiton ja toisesta erästä tuloksena myös selkeä voitto. Kolmanteen erään tuli arvonnan perusteella viimeinen lähtöruutu, mutta vesisateessa varma ajo ja tuloksena erän toinen sija noin 20 metriä voittajalle jääneenä.

Kesän aikana Simo on nyt ajanut jo 15 kilpailustarttia, joista 9 kertaa voitto, viisi kertaa 2. ja kerran kolaroinnin takia keskeytys - siis kohtalainen saldo kaikkiaan.

Kokonaispisteissä Simo on Päijänne Cupin selkeässä johdossa ja Keski-Suomi Cupissa Simo on 3:n pisteen takaa-ajoasemassa toisena.

Päijänne Cup 2. osakilpailupäivä Jämsässä 28.7.2004

Vaihteeksi taas sadekelin kisa. Ensimmäisen erän lähtöpaikka oli Cupin sijoituksen mukaan paalulta. Kaikki hyvin puoli kierrosta kunnes pikku kolarin vuoksi pyörähdys ja Simo tipahti joukon hännille. Kova yritys loppukisassa palkittiin ruutulipulla toisella sijalla.

Toiseen erään 2. lähtöruutu ja tuloksena erän voitto. Cupin yhteispisteissä upea johtoasema.

Keski-Suomi Cup päätöskilpailu Lievestuoreella 4.8.2004

Highslide JSKeli oli kerrankin tosi helteinen. Varikolla oli kivaa, mutta huollolla oli ongelmia. Ei saatu Simon auton säätöjä millään toimimaan näin kuumalla kelillä. Kisassa Simo teki parhaansa ja taisteli kuin mies, mutta kun auto ei kulje suorilla - niin ei voi mitään - kilpailun toinen sija kuitenkin kovan kamppailun jälkeen.

Cupin loppusijoitus voittajan kanssa tasapisteissä 2. sija. Epäonninen sadekelin kisa Pieksämäellä alkukaudesta ratkaisi loppusijoituksen eron (Simo keskeytti kolariin).

Päijänne Cup päätöskilpailu Lahdessa 18.9.2004

Taas vaihteeksi sadekelin kisa (Huom! Cadetit joutuvat ajamaan slickseillä keli kuin keli). Edellispäivän treenit ihan OK. Simolla oli tavoitteena maaliin pääsy kärkinelikossa. Startti tehtiin ns. lentävällä lähdöllä ja Simo lähti masterina eli paalumiehenä. Kilpailu oli tosi jännittävä, sillä olin sanonut Simolle, että ei tarvitse voittaa täällä voittaakseen Cupin mestaruuden.

Teamin kuljettaja oli kuitenkin päättänyt voittaa koko kisan ja sekös huoltoa jännitti. Lähtö onnistui erinomaisesti ja Simo johtikin kisaa startista maaliin saakka ja otti viimeisenkin osakilpailun voiton. Päijänne Cupissa lopputulokseksi tuli upea voitto maksimipistein.

Kauden 2004 aikana Simo ajoi yhteensä 19 kisastarttia ja voitti niistä 12, oli toinen 6 kertaa ja keskeytti kerran. Koko kilpailukausi 2004 oli siten erinomainen kaikin puolin. Tiimi ja Simo olivat erittäin tyytyväisiä.

Muuta hauskaa

Kesälomamatkalla Simo vieraili mm. Kerpenissä Schumacher-Centerin Karting radalla sekä Nurnburgringin F1-radalla.

Uuteen autoon, Mini-luokan Cosmic Nordic Raket 85, Simo on ottanut tuntumaa muutaman kerran ja vauhti näyttäisi löytyvän myös isommasta luokasta, joten luottavaisin mielin ensi kauteen.


Kilpailukausi 2003: Päijänne ja Keski-Suomi Cup Cadeteissa

AKK:n karting-leiri Jämsä 3.-4.5.2003

Highslide JSSimo osallistui AKK:n Keski-Suomen alueen karting-lajileirille jo toisen kerran peräkkäin Cadetti-luokan kalustollaan. Sää suosi sen verran, ettei satanut koko aikana, mutta lämpöä oli vain 8 - 10 astetta. Leiri alkoi lauantaiaamuna perinteisesti lipun nostolla ja ohjelman esittelyllä. Aamupäivä kului vapaiden ajoharjoitusten merkeissä. Lounaan jälkeen oli vuorossa teoria koulutukset säännöistä ja ajamisesta ajolinjoineen. Huoltajille oli omat tekniikkakoulutusrastinsa. Ohjelma päättyi illalla klo 20.30 lipun laskuun.

Sunnuntai alkoi jälleen pienillä luokittaisilla vapailla harjoituksilla, jonka jälkeen vuoroon tulivat leirikilpailujen aika-ajot. Aika-ajot sujuivat hyvin tuloksena kolmas lähtöruutu. Ensimmäisen kilpailuerän 4., toisen 3. ja kolmannen jälleen 4. Kaikkiaan siis varsin hyvä avaus kesäkauden kisoihin.

Keski-Suomi Cupin kilpailupäivä Jämsä 29.5.2003

Helatorstain kisapäivä alkoi ilmoittautumisilla ja katsastuksella. Vapaissa harjoituksissa Simo teki muutaman oman rataennätyksensäkin ja sehän lupaili kohtuullista kisaa.

Aika-ajojen perusteella Simon lähtöpaikaksi tuli 5. ruutu. Koko päivä oli muutenkin Simon osalta varsin tasainen tuloksissa: ensimmäinen kisalähtö 5., toinen lähtö 5. ja kolmaskin kisa 5. Yhteispisteissäkin ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 5. sija. Siis varsin tasainen tulos ja tyytyväinen Team.

Simon Team-kaveri Toni Malinen vaihtoi kauden alussa luokkaa ja ajaa tällä kaudella luokassa Mini alle 10 vuotta. Kaluston erilaisuus vaatii hieman opettelua, mutta alku näyttää jo kohtuulliselta. Tonin sijoitukset omissa erissään olivat 6., 9. ja 7. Lopputuloksissa sarjan 8. sija.

Päijänne Cup 1. osakilpailupäivä Jämsä 10.6.2003

Highslide JSKisapäivä alkoi pikku tihkusateessa iltapäivän vapailla harjoituksilla. Aika-ajoissa Simolla oli kovaa yritystä, mutta sateen liukastama rata teki tepposensa ja Simo pyörähti ratkaisevalla hetkellä. Aika-ajon perusteella lähtöpaikaksi jäi 8. ruutu. Ensimmäisen kilpailuerän tulos 5. ja toisen erän 6. Kahden ajetun kisan jälkeen kuitenkin Päijänne Cupin yhteispisteissä hienosti 4. tila.

Tiimikaveri Toni ajoi molemmat omat eränsä mineissä kolmanneksi ja on siten myös sarjan tilanteessa kolmantena. Kokonaisuutena jälleen kerran tyytyväinen Team.

Seppo Muhonen Historic-rallissa 14.6.2003

Seppo Muhonen aloitti oman Historic-ralliuransa Iisalmen osakilpailulla 14.6.2003.
Seppo lähti kisaan ihan kylmiltään. Ajokokemusta Historic-Porschella oli takana n. 10 km kaupunkiajoa. Koko ralli oli siis tarkoitettukin testireissuksi ja opetteluksi. Kilpailu sujui ilman ongelmia ja lopputulosten 3. sija oli yllätys koko porukalle eikä vähiten kuskille itselleen. Tästä on hyvä jatkaa kohti Lahdessa 25. - 26.7.2003 ajettavaa Historicin EM-sarjan rallia.

Keski-Suomi Cup 2. osakilpailupäivä Pieksämäki 1.7.2003

Vapaat harjoitukset alkoivat taas Simon uudella omalla rataennätyksellään ja sehän lupaili jälleen kohtuullista kisaa. Sarjapisteiden perusteella Simon lähtöpaikkana oli ensimmäisen erään 5. ruutu. Päivä olikin taas kerran varsin tasainen tulosten puolesta: ensimmäinen kisalähtö 5., toinen lähtö 5. ja kolmas kisa jo hieman paremmin eli 3. sija. Yhteispisteissä kahden kilpailupäivän jälkeen 5. tila. Siis varsin tasainen ja tyytyväinen Team.

Päijänne Cup 2. osakilpailupäivä Hartola 15.7.2003

Highslide JSKisailtapäivä oli tosi helteinen ja kuuma jo vapaiden harjoitusten aikana. Ensimmäiseen erään lähtöpaikan ratkaisi edellisen osakilpailun sateella mokattu aika-ajo, joten lähtö siis ruudusta 8. Erässä sitten hieman järjestäjienkin töppäilyn vuoksi Simo ja eräs kanssakilpailija tulivat varikolle kierroksen liian aikaisin ja sijoituskin jäi 7:ksi. Osallistujia yhteensä 9. Toinen erä onnistui sitten jo paremmin ja tuloksena 4. sija. Koko sarjan yhteispisteissä tällä hetkellä Simo jatkaa upeasti sijalla 4.

Tiimikaveri Toni ajoi Päijänne Cupissa jälleen molemmat omat eränsä mineissä kolmanneksi ja on siten edelleen myös sarjan tilanteessa kolmantena. Kokonaisuuteen jälleen kerran tyytyväinen Team.

Keski-Suomi Cup 3. osakilpailupäivä Pieksämäki 20.7.2003

Jälleen oltiin liikkeellä helteen merkeissä. Ensimmäiseen erään Simo lähti totutusta viidennestä ruudusta sarjasijoituksen mukaisesti. Pikku epäonnen ja koneen tehojen puutteen vuoksi sijoituksena oli 6. Toisen erän tulos myös 6. ja yllätys, yllätys myös kolmannen erän tulos 6.

Sarjan yhteispisteissä ennen viimeistä kisaa Simo sinnittelee vielä sijalla 5, tosin eroa takana olevaan ainoastaan yksi piste, joten Lievestuoreen kisasta tulee tosi mielenkiintoinen. Simo itse oli melkoisen pettynyt sijoituksiinsa ja valitteli toki aivan oikeutetusti, suoranopeuksiinsa vedoten, että koneesta on tehot hukassa. Simon mielestä ennen sarjojen finaaleja kalustoon on tehtävä täydellinen peruskorjaus ja mm. kone on rakennettava kokonaan uusiksi, jotta kulku saadaan kohdalleen.

Keski-Suomi Cup Lievestuore 6.9.2003


Highslide JSCupin viimeinen osakilpailu ajettiin ns. kestävyyskilpailuna Lievestuoreen radalla. Kalustoa oli korjailtu edelliset pari viikkoa ja mm. moottori tehty lähes täysin uusiksi. Oikeiden säätöjen löytymisessä meinasi olla harjoituksissa hieman ongelmia. Lopulta kuitenkin oltiin niihin tyytyväisiä.

Simo starttasi kisaan Cup-sijoituksensa mukaisesti ruudusta 5. Lähtö onnistui hyvin ja Simo alkoi taistelun neljännestä sijasta. Hieman yli kymmenen kierroksen ajan Simo kärkkyi ohituspaikkaa, mutta ei... . Noin viidentoista ajetun kierroksen jälkeen kisakaksikko sai kiinni edellään menneet kierroksella ohitettavat. Tilanne näytti jo melko hurjalta kun neljä autoa lähestyi pääsuoran jälkeistä kaarretta yhdessä nipussa. Simo taituroi kuitenkin itsensä koko porukan ohi ja näin alkoi kisan kolmannen paikan metsästys. Jo puolen kierroksen jälkeen ero äskeiseen kilpakumppaniin venyi lähes sataan metriin, kunnes alkoi tapahtua. Simon autosta hyytyi veto pikkuhiljaa ja seuraavalla kierroksella kisa oli jätettävä kesken menon loputtua kokonaan. Syyksi osoittautui kampiakselilta irronnut kytkinpaketti. Uran ensimmäinen keskeytys tekniseen vikaan oli tosiasia.

Kilpailun lopputulos ei kuitenkaan muuttanut Simon sijoitusta CUPin loppupisteissä ja niin Simo kuittasi toisen kerran peräkkäin Keski-Suomi Cupin viidennen (5.) sijan sarjan lähes nuorimpana kuljettajana.

Toni joutui jättämään sarjan päätöskisan väliin, joten lopputulokseksi CUPissa tuli 8. sija.

Päijänne Cup päättyi 20.9.2003 Lahdessa

Highslide JSCupin ja samalla koko kauden viimeinen osakilpailu ajettiin Lahdessa viileässä, mutta aurinkoisessa säässä. Kilpailu ajettiin ns. kestävyyskisana, siis 20 minuuttia + 2 kierrosta.

Simon kalusto saatiin vihdoin toimimaan kunnolla ja sen todisti myös Simon ajo kisassa. Startti neljännestä ruudusta, alku kierrokset hieman vaisusti, mutta viiden kierroksen jälkeen alkoi tapahtua. Simo sai jostain kunnon vauhdin päälle ja ohitti todella tyylikkäästi kolmantena olevan, jonka jälkeen alkoi huima takaa-ajo toisesta sijasta. Muutaman sisukkaan kierroksen jälkeen Simo olikin ohituskytiksellä. Tasaväkisten kuskien kanssa ohitukset ovat Lahdessakin vaikeita. Muutaman kunnon ohitusyrityksen jälkeen ja parin pikku hipaisun jälkeen kierrokset alkoivat loppua ja Simo sai tyytyä 3:een sijaan. Hieno ajo kuitenkin.

Kokosarjan yhteistulokseksi jäi 5. tila samalla pistemäärällä edellisen kanssa. Jo toisen kerran peräkkäin tasapisteissä Simo menetti sijan alkukauden aika-ajotuloksen perusteella.

Toni ajoi omassa mini-luokassaan kisan neljänneksi ja saavutti upeasti sarjassa sijan 3.

Team oli kokonaisuudessaan melko tyytyväinen tapahtumarikkaaseen kauteen molemmissa sarjoissa.

Simo Muhonen Tampereella yhteistyötehtävissä 23.10.2003


Highslide JSKauden päätteeksi Simo esiintyi kalustonsa kanssa Tamperelaisen yhteistyökumppaninsa Pysäköinti Hallinnassa -seminaarissa Hotelli Ilveksessä. Haastattelujen ja postikorttien sekä nimmarien jaon ohella Simo esiintyi lavalla mm. jääkiekkolegenda Timo Jutilan kanssa.

Vuonna 2003 tuntuisi olevan tarkoituksena ainakin Simon osalta jatkaa nyt ajetuissa sarjoissa samalla kalustolla vielä toinen kausi.

Aiemmasta ilmoituksesta poiketen Simo on päättänyt mm. ikäänsä vedoten jatkaa vielä kauden 2004 Cadetti-luokassa - edes yhden kauden ikäistensä seurassa. Tavoitteena on vain ja ainoastaan molempien CUP -sarjojen mestaruudet tai ainakin mitalisijat.


Kilpailukausi 2002: Päijänne ja Keski-Suomi Cup Cadeteissa

AKK:n Karting-leiri Jämsänkoski 4-5.5.2002

Highslide JSLeiri alkoi lauantaina aamulla 7.30 samoin myös vesisade. Ohjelma jatkui koko päivän aina iltaan klo 21.00 ja sunnuntaina uudelleen. Vesisade jatkui koko leirin ajan.

Lauantai painottui teoria- ja ajokokeiden lisäksi runsaisiin vapaisiin harjoituksiin. Simo oli "vapaissa" koko päivän luokkansa nopein ja nuorin. Hieman vauhti tiimiä jopa ihmetytti. Sunnuntaina oli sitten vuorossa leirikilpailu, jossa kaksi erillistä erää. Osallistujia Simon luokassa yhteensä 11 autoa. Simo ajoi molemmat erät sadekilpailun vaatimalla varovaisuudella viidenneksi. Yhteistuloksissa kuitenkin kokonaiskilpailun 4. sija - tyytyväinen Team.

Leirillä perustettiin myös Semu-Racing Junior Karting Team ottamalla joukkoon mukaan samasta luokasta kaksi vuotta Simoa vanhempi Toni Malinen. Ei mennyt huonosti sekään, Toni voitti eka lähdön ja oli toisessa toinen ja siten voitti koko kisan, koska oli ajanut aika-ajoissa paalulle - tyytyväinen Team.

Keski-Suomi CUP 1. osakilpailu Pieksämäki 26.5.2002


Lauantaina 25.5. käytiin ensin vapaissa harjoituksissa säätämässä kalusto ja miehet kohdalleen.

Sunnuntaina iskälle aikainen herätys ja lähtö Pieksämäelle jo klo 7.00. Vapaissa harjoituksissa molemmilla kuskeilla Simo ja Toni kaikki OK. Aika-ajossa Simo ei ollut tyytyväinen auton säätöihin eikä oikein löytynyt kunnon tsemppiä, joten tuloksena 8. lähtöruutu, yhteensä 10 autoa luokassa. Toni löysi vauhdin heti alussa, tuloksena 2. ruutu.

Kilpailussa ajettiin kolme erillistä erää ja sijoitukset seuraavasti:
1. erä Simo 6., Toni 2.
2. erä Simo 5., Toni 2.
3. erä Simo 4., Toni 1.

Yhteispisteet: Toni 2., Simo sijoitusten perusteella jaettu 5., mutta huonon aika-ajotuloksen johdosta CUP:in sijoitukseksi 6. Jälleen kerran tyytyväinen Team.

Keski-Suomi CUP 2. osakilpailupäivä Pieksämäki 18.6.2002

Highslide JSHarjoitukset jäivät edellispäivinä vähiin, mutta kisapäivän vapaat harjoitukset saivat nyt riittää totutteluun. Sama juttu myös Teamkaveri Tonin kohdalla. Lähtöviivalla tällä kertaa yhteensä 13 Kadetti-luokan autoa ja ensimmäisen erän ruudut sarjatilanteen mukaan, Simo lähtöruutu 5 ja Toni ruutu 2. Kisasta tuli melko lailla edellisen toisto sijoitusmielessä, sillä Simon erätulokset jälleen 6., 5. ja 4. ja Tonilla 2., 2. ja 3.

Sarjatilanne Toni 2. ja Simo 5. eli ei huonosti --- tyytyväinen Team.

Päijänne CUP 1. osakilpailupäivä Jämsässä 25.6.2002

Rataa pojat treenasivat edellisenä sunnuntaina, joten ajolinjat olivat kohdallaan kisapäivän vapaissa harjoituksissa. Aika-ajoissa kierrosajat laskivat molemmilla ja mielet olivat jo mennä apeiksi, kunnes aika-ajon tulokset selvisivät: Simo 3. ja Toni 4., mukana yhteensä 10 Kadettia.

Kisan ensimmäinen lähtö olikin sitten rytinää. Simo ajautui pikku kosketusten jälkeen ulos radalta kolmannessa mutkassa, mutta pääsi sieltä jatkamaan toisten perään ja viides mutka ratkaisi kaiken. Toni oli kolaroinut ja pyörähtänyt radalla eikä Simo pystynyt väistämään vaan ajoi täydellä vauhdilla suoraan päälle. Tuloksena molemmat Teamin autot ulkona kisasta ja melkoisesti vaurioituneena.

Toiseen kilpailuerään pojat lähtivät sitten takarivistä vierekkäin, Simo viimeisestä ruudusta. Rata oli rankkasateen jälkeen tosi märkä ja kisa siis sadekelin kisa kuivan kelin renkailla. Simolla unelmalähtö --- ensimmäisen kaarteen ruuhkasta Simo ulos jo neljäntenä. Kisa jatkui liukastellen --- osa pyörähteli ja lähes kaikki yrittivät hieman liikaa, mutta neljän kierroksen jälkeen Simo johti koko kisaa ja piti paikkansa loppuun saakka. Siis se tuli --- nimittäin ensimmäinen erävoitto Simolle --- JIPPII!!! Toni jäi liukastelujensa vuoksi sijalle 7. Kokonaisuuteen tyytyväinen Team.

Keski-Suomi CUP 3. osakilpailu Jämsä 23.7.2002

Highslide JSVapaat harjoitukset molemmilta Teamin kuskeilta OK.
Ensimmäiseen erään Toni ruudusta 2 ja Simo ruudusta 6. Tiukka kisa lähdössä mukana yhteensä 14 kuskia. Teamille superpotti Toni voitti ja Simo hienosti kolmas.
Toinen erä lähes yhtä hyvä, Toni 2. ja Simo 5.
Kolmas erä, Toni jälleen 1. ja Simo nyt 4.
Päivän kokonaistuloksissa Toni 1. ja Simo upeasti 4.
Sarjatilanteessa ennen viimeistä Keski-Suomi Cupin osakilpailua Toni 2. ja Simo 4. Erittäin tyytyväinen Team.

Päijänne CUP 2. osakilpailu Hartola 30.7.2002

Simo oli käynyt radalla ensimmäisen kerran jo kaksi viikkoa aiemmin ja uudelleen vielä viime sunnuntaina. Tonille rata sen sijaan oli aivan kokematon ja ensi metrit ajamiseen tulivatkin vasta kisan vapaissa harjoituksissa tiistaina iltapäivällä. Vapaat harjoitukset kuitenkin molemmilta pojilta tosi hyvin ja fiilikset kisaan olivat korkealla.

Lähtöruudut määräytyivät edellisen kisan aika-ajon perusteella, eli Simo 3. ja Toni 4. ruutu, mukana yhteensä 11 cadettia.

Ensimmäisessä lähdössä Simo jäi aluksi tallikaverin taakse neljänneksi, mutta pääsi muutaman kierroksen jälkeen nousemaan sija-sijalta aina kärkeen asti. Poika piti jälleen paikkansa ja komea toinen peräkkäinen finaalivoitto oli tosiasia. JIPPII!!! Toni kärsi viimeisellä kierroksella järjestäjien pikku mokasta ja putosi lopulta sijalle 5.

Toiseen kilpailuerään Simo lähtikin sitten komeasti paalulta ja Toni lähtöpaikkana ruutu 5. Simo turvautui varovaiseen lähtöön välttäen kolareita ja tyytyi toiseen paikkaan jo eka mutkassa, mutta se paikka piti myö maalissa. Toni ajoi pikku ongelmien kanssa tulokseksi sijan 6.

Päijänne Cupin sarjatilanteessa ennen viimeistä maratonkisaa komeilee Simo Muhosen nimi hienosti paikalla 1. Toni majailee sarjan kuudentena. Jälleen erittäin tyytyväinen Team.

Keski-Suomen Cup 8.9.2002 Lievestuoreella

Highslide JSTreeniä käytiin ajamassa kisaa edeltävinä torstai- ja perjantai-iltoina. Rata ja sen ajolinjat palautuivat Simon mieleen melko nopeasti ja kierrosajoissa löytyikin reilu parannus edelliskertaan nähden.

Kisa oli Cupin viimeinen ja lähtöjärjestys sen hetken tilanteen mukaan, Simo lähtöruudusta 5. Koleassa säässä ajettu kisa meni Simon osalta ajollisesti erittäin hyvin lähes loppuun saakka kunnes maaliviivaa lähestyttäessä Simo alkoi tuulettamaan metrin liian aikaisin ja takaa tullut kilpailija pääsi kuittaamaan ja voitti Simon n. 15 cm:n erolla. Kisan lopputulos Simolla 6. Teamin toinen kuski Toni ajoi erittäin hyvän kilpailun ja taisteli voitosta lähes loppuun saakka, mutta sai lopulta tyytyä toiseen tilaan.

Keski-Suomen Cupin loppupisteissä Teamille erittäin hieno kokonaistulos: Toni 2. ja Simo 5.

Päijänne Cup 21.9.2002 Lahdessa

Ensi tutustuminen rataan edellispäivänä ja kaluston säädöt kohdalleen. Kisapäivän aamuna auto alkoi hieman temppuilemaan moottorin käynnin suhteen, mutta kaasarin puhdistus poisti ongelman ja uusien renkaiden pitokin tuntui todella hyvältä, joten kisaan lähtöä odoteltiin rauhallisin mielin. Edessä oli kuitenkin ns. "pakkovoitto" jos mestaruutta haaveili vaikkakin Simo johti sarjaa kahdella pisteellä.

Itse kisasta muodostui kärjen osalta melko yksitoikkoista katseltavaa. Simo lähti paalulta, mutta joutui antautumaan ensimmäisessä mutkassa kakkosruudusta lähteneelle Nikolle. Kärkikaksikko ajoikin heti muilta selkeästi karkuun ja maalissa Simo toisena saavutti jo neljäntenäkin ajaneen kierroksella kiinni. Toni lähti ruudusta 6 ja nousi sieltä hienosti kolmanneksi.

Päijänne Cupin lopputulos jälleen Teamille erittäin hieno: Simo 2. ja Toni 6.

Kausi 2002 loppui Päijänne Cupin kisoihin ja nyt alkaa talvikauden muut lajit ja vahva valmentautuminen ensi vuoden sarjoihin. Kulunut kausi oli Teamin mielestä erinoimainen ja intoa jatkoon tuntuu riittävän molemmilla kuljettajilla.


 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net