Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Simo Muhonen - Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarja
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
10.6.2018 - Simo Muhonen taisteli hopeasijan Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjan kesäkauden avauksessa

Valkealan ympäristössä ajetussa Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjan kilpailukauden kolmannessa ja sen ensimmäisessä sorapinnalla ajetussa rallissa jyväskyläläinen Simo Muhonen ja hänen laukaalainen kartanlukija Jani Laitinen saavuttivat kolmannen peräkkäisen palkintokorokesijoituksen. Citroen C2 R2 autolla rallin seitsemällä pikataipaleella ja 63,37 erikoiskoekilometrillä kaksikko koki niin onnistumisen riemua kuin ulosajosta johtuneita synkkiä hetkiä ja lopulta rikkonaisella autolla he taistellen saapuivat maalilipulle luokkansa toiseksi nopeimpina.

Aikaisemmin talvikaudella yhden voiton ja yhden kolmossijan myötä Muhonen ja Laitinen pitivät hallussaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljättä sijaa. Toiveikkaana, mutta silti nöyrällä asenteella keskisuomalaiset kuljettajat lähti vauhtiaan mittaamaan Valkealan monipuolisille erikoiskokeille, jossa kolmosluokan johtoasemassa he olivat viiden ajetun pikataipaleen jälkeen.

Kuitenkin kuudennella erikoiskokeella ylitiukka oikealle taittanut mutka yllätti Muhosen lisäksi useat muut kanssakilpailijat ja noin minuutin mittainen vierailu metsässä pudotti kaksikon kolmannelle sijalle. Ulosajossa kilpurin molemmat eturenkaat putosivat vanteilta ja koska mukana oli vain yksi vararengas, raahautui parivaljakko viimeisen erikoiskokeen läpi yhdellä rikkonaisella pyörällä ja erittäin yllätyksellisen 11,8 sekunnin pohja-ajan myötä nousi upeasti hopeasijalle.

Siltikin kauden kolmas ja ralliuran viides peräkkäinen palkintokorokesijoitus oli Valkealan Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjan osakilpailun voitosta ajaneelle kuljettajalle iso pettymys.

- Kuudennelle erikoiskokeelle saakka meillä oli oikein hauskaa kun heti ensimmäisestä pikataipaleesta lähtien vauhtimme oli erittäin kilpailukykyistä ja kellottamamme erikoiskoeajat olivat myös vertailukelpoisia yleiskilpailun kärkikuljettajiin nähden. Kuitenkin sitten sattui melkoinen juniorimoka kun huomiolla merkatussa mutkassa ajoimme ulos ja suistuimme syvälle ryteikköön. Onneksi paikalla oli suomalaista rallikansaa pilvin pimein ja he saivat ripesti meidät vedettyä takaisin tielle. Kuitenkin siinä tuhraantui minuutti arvokasta aikaa ja putosimme kolmanneksi, Muhonen kertoo.

- Maalissa huomasimme, että kaksi rengasta oli lähtenyt vanteilta ja koska meillä oli mukana vain yksi vararengas, oli viimeinen erikoiskoe pärjättävä kolmella ehjällä ja yhdellä rikkonaisella. Lisäksi kun renkaanvaihdossa tuhrautui aikaa yhden sakkominuutin verran niin siinä kohtaa kieltämättä otti kunnolla pattiin. Siltikin päätin vielä viimeisellä erikoiskokeella yrittää ja kaikkeni antaneena saimme tehtyä 11,8 sekunnin luokkapohjat, mitkä riittivät nostamaan meidät hopeasijalle. Vaikka typerän virheen myötä menetimme tärkeän voiton niin erittäin positiivista oli se, että talvikauden jälkeen vauhtini soralla on kilpailukykyistä ja tästä on siten hyvä jatkaa syksyllä ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun, Muhonen jatkaa.

Muhosen ulosajon myötä luokkavoittoon nousi Anssi Autio, joka siis nappasi kolme mestaruuspistettä enemmän. Rallin Junioreiden Mestaruussarja jatkuu elokuussa Uudenkaupungin ympäristössä ajettavassa kilpailussa. Sinne Muhonen ja Laitinen starttaavat sarjan neljännellä sijalla, vain seitsemän mestaruuspistettä pronssi- ja kymmenen pistettä hopeamitalista.

Lopputulokset Kuljetus Tuuri RSJM-ralli 2018, Valkeala, Luokka 3, Top-4:
1. Anssi Autio, Ford Fiesta R2, 36:12,0
2. Simo Muhonen, Citroen C2 R2, +49,9sek
3. Pasi Puustinen, Toyota Corolla 1600 FX-GT, +56,7sek
4. Mika Ihalainen, Honda Civic SIR, +2:01,4sek

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan EPÄVIRALLINEN 2018 tilanne 3/5 osakilpailua: Top-7:
1. Juho Koski-Lammi, Honda Civic Type R, 59 pistettä
2. Jaakko Tulla, BMW M3, 55 pistettä
3. Janne Luhtanen, VW Polo, 53 pistettä
4. Simo Muhonen, Citroen C2 R2, 45 pistettä
5. Ilpo Kangastie, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 42 pistettä
6. Ajari Piironen, Renault Clio 1.6 16V, 36 pistettä
7. Anssi Autio, Ford Fiesta R2, 34 pistettä
 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net