Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Simo Muhonen - Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarja
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
25.2.2018 - Simo Muhoselle ralliuran ensimmäinen voitto - Pohjola rallista iso SM-pistepotti

Nelivuotiaasta lähtien monenmoisella kilpa-ajoneuvolla ajanut jyväskyläläinen Simo Muhonen, 21, on pitkällä urallaan saavuttanut Kartingin SM-pronssimitalin, voittanut Ranskan Formula F4 mestaruussarjan Le Mansin osakilpailun sekä napannut hopeasijat Porsche GT3 CUP Trophy Finland ja FINRace Trophy ratasarjoista. Nyt hänen vahvaan CV-luetteloon kirjataan uran ensimmäinen rallivoitto kun hän ja laukaalainen kartanlukija Jani Laitinen nappasivat Citroën C2 R2 ralliautolla luokkavoiton perinteikkästä Pohjola -rallista. Yleiskilpailussa kaksikon vauhti oli koko kilpailun neljänneksi nopeinta.

Toista kilpailukautta Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa ajava Muhonen starttasi jo 54. kerran järjestetyn, viiden pikataipaleen ja 61,20 erikoiskoekilometrin mittaiseen kilpailuun toiveikkaana; Muutama viikko sitten sarjan Kangasniemen avausosakilpailusta heltisi palkintokorokkeen alin sija ja sen myötä tavoitteet olivat asetettu vähintään yhtä sijoitusta ylöspäin. Kaksikko menestyksekkäästi vastasi odotuksiin ja kiersi vauhdikkaan reitin lähes minuutin nopeammin hopeasijan saavuttanutta Anssi Autiota ja pronssisijan ajanutta Pasi Välimäkeä nopeammin. Maalilipulle saavuttaessa toisen polven autourheilija oli enemmän kuin tyytyväinen - Uran ensimmäisen voiton saavuttamiseen tarvittiin lopulta vain kuusi rallikilpailua ja neljä peräkkäistä palkintokorokesijoitusta.

- Kilpailu ratkesi jo sen kolmannella pikataipaleella kun pahimmat kanssakilpailijat eli Kim Forsgren ja Roni Kauppi sortuivat ajovirheisiin. Vastaavasti kun me painoimme kaasun pohjaan niin sen pikataipaleen jälkeen ero kakkossijalla ajaneeseen kuljettajaan oli jo 17 sekuntia. Sitten vain nautiskeltiin loput kaksi pikataivalta kera toiseksi nopeinten erikoiskoeaikojen ja lopputulos oli enemmän kuin osasimme odottaa, Muhonen kertoo.

- Päälimmäinen tunne on helpotus. Kaudella 2017 saavutimme kolmessa ajamassamme kilpailussa kaksi kolmatta sijaa ja muutama viikko sitten Kangasniemellä olimme jälleen kolmansia. Nyt nostimme vauhtia ja se palkittiin lähes minuutin luokkavoitolla sekä yleiskilpailun neljänneksi nopeimmalla suorituksella eli tähänastisen ralliurani parhaimmalla saavutuksella. Olen enemmän kuin tyytyväinen sekä ennen kaikkea helpottunut, että Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan osakilpailuvoittooni tarvittiin lopulta vain kuusi kilpailua, Muhonen jatkaa.

Menestyksen myötä Muhonen nousi Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan pisteissä neljännelle sijalle ja on siten vahvasti mukana mestaruustaistelussa kun sarja jatkuu kevättauon jälkeen kesäkuun toisena viikonloppuna Kouvolassa ajettavassa osakilpailussa.

Lopputulokset 54. Pohjola -ralli 2018, Oulu, Luokka 3, Top-5:

1. Simo Muhonen & Jani Laitinen, Citroën C2 R2, 34:29,6

2. Anssi Autio & Sakari Lappalainen, Ford Fiesta R2, +56,8sek
3. Pasi Välimäki & Sami Saari, Toyota Starlet, +1:04,2sek
4. Lasse Bussman & Jonas Wikström, Toyota Starlet, +1:23,5sek
5. Roni Kauppi & Markus Partanen, Citroën C2 R2, +1:31,2sek

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan EPÄVIRALLINEN 2018 tilanne 2/5 osakilpailua: Top-7:
1. Jaakko Tulla, BMW M3, 38 pistettä
2. Juho Koski-Lammi, Honda Civic Type-R, 38 pistettä
3. Janne Luhtanen, Volkswagen Polo, 36 pistettä
4. Simo Muhonen, Citroen C2 R2, 31 pistettä
5. Ilpo Kangastie, Mitsubishi Lancer EVO IX, 27 pistettä
6. Timo Karhinen, Honda Civic, 22 pistettä
7. Roni Kauppi, Citroen C2 R2, 22 pistett
 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net