Simo Muhonen website in English Simo Muhosen kotisivut Suomeksi
NaviLeft Tuoreimmat uutiseni Simo Muhonen Kilpailukauteni tulokset, raportit ja sarjatilanteet Vauhdikkaimmat moottoriurheilukuvani Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Moottoriurheilulliset palveluni Ota yhteyttä ja kannusta minua NaviRight
TableTop
 
  Simo Muhonen - Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarja
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
4.2.2018 - Simo Muhoselle kolmanneksi korkeimmat Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan pisteet Kangasniemi Rallista

Toista peräkkäistä kilpailukautta Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa ajava jyväskyläläinen Simo Muhonen, 21, avasi uuden kilpailukauden täysin samanlaisella tuloksella kuin edellisvuonna samaisessa sarjassa ja oli laukaalaisen kartanlukija Jani Laitisen kanssa 18. kerran järjestetyssä Kangasniemi rallissa luokkansa kolmanneksi nopeimpia. Etuvetoisella Citroen C2 R2 autolla kilpaillut kaksikko kiersi rallin kuusi erikoiskoetta yleiskilpailun kahdeksanneksi nopeinten ja jäi luokkavoittoon ajaneesta Kim Forsgrenistä vain 16,9 sekuntia.

Palkintokorokkeen alin sija oli kolmas peräkkäinen pitkän autourheilu-uransa aikana ajamastaan viidestä rallista. Vuosi sitten Simo nappasi kaksi kolmatta sijaa kolmesta ajamastaan kilpailusta ja näin jatkoi siitä mihin oli edellisvuotena jäänyt. Kuitenkin Muhosen ja Laitisen voittotaistelu ratkesi jo ennen kuin kilpailusta oli ajettu metriäkään.

– Rallin avauserikoiskokeen lähtöviivalle laitoin autoni kohtaan, johon edelläni lähteneet olivat kaivaneet syvät kuopat. Kun lähtövalot vaihtuivat niin siinä meillä ruopiessa meni noin 20 arvokasta sekuntia ennen kuin pääsimme matkaan. Eli omaa tyhmyyttäni juurikin sen ajan vietimme lähtöviivalla mitkä meidät lopulta erotti kilpailun voitosta. Kuitenkin kilpailun edetessä nousujohteisesti ajetut erikoiskokeet olivat nostaneet meidät luokkamme hopeasijalle, jossa kuitenkin viimeisellä pikataipaleella Roni Kauppi nipisti meistä niukasti ohitse ja näin pronssisijaan oli jälleen tyytyminen, Muhonen kertoo.

– Positiivisinta oli, että avauserikoiskokeen heikon ajan jälkeen pystyin nollaamaan tilanteen ja sen jälkeen ajamaan erikoiskokeille yhdet luokkapohjat sekä neljä kakkossijaa. Näin ollen tyytyväinen voin olla vaikkakin hopea jäi vain 3,9 sekunnin päähän eli sopivasti jäi hampaankoloon seuraavaan helmikuun neljäntenä lauantaina Oulussa ajettavaan seuraavaan osakilpailuun. Iso kiitos palkintokorokesijoituksesta jälleen kuuluu kartanlukijani Jani Laitiselle, joka hoiti jälleen mallikkaasti oman ruutunsa sekä ennen kaikkea taustajoukoilleni, jotka pitivät autoni kilpailukykyisenä. Kieltämättä oli erittäin nautinnollista saada ajaa vauhdikas talviralli korkeiden lumikinosten äärellä, Muhonen jatkaa.

Koska Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa kerätään mestaruuspisteitä luokittain, on Muhonen avauskilpailun jälkeen sijalla 12, vain kahdeksan pistettä johtaja Jaakko Tullaa perässä.

Lopputulokset: RJSM XVIII Kangasniemi Ralli, 3.2.2018: Luokka 3: top-5:
1. Kim Forsgren & Juha Laaksonen, Toyota Starlet, 40:21,8
2. Roni Kauppi & Markus Partanen, Citroën C2 R2, +13,0sek
3. Simo Muhonen & Jani Laitinen, Citroën C2 R2, +16,9sek
4. Ville Lohkoi & Jari Stark, Toyota Starlet, +50,3sek
5. Riku Koski & Kari Bergbacka, Toyota Corolla 1600 GT, +53,2sek

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tilanne 2018, 1/5 osakilpailua: Top-3:
1. Jaakko Tulla, BMW M3, 21 pistettä
2. Ajari Piironen, Renault Clio 1.6 16V, 20 pistettä
3. Kim Forsgren, Toyota Starlet, 20 pistettä
---
12. Simo Muhonen, Citroen C2 R2, 13 pistettä
 
 
Simo Muhosen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net